Hur man rengör ett razer blackwidow-tangentbord

Razer har en historia att göra högkvalitativa datortangentbord, inklusive blackwidow och dess varianter. En sak som många tycker är att det kräver mycket rengöring som hår, gunk och damm är markerade av tangentbordets LED-lampor. Efter korrekt demontering av ditt tangentbord kan du använda gnidningsalkohol, bomullspinne, tryckluft och vanligt vatten för att göra ditt tangentbord och dess lampor lyser som nytt!

Steg

Metod 1 av 4:
Ta bort nyckelkapslarna
  1. Bild med titeln Clean A Razer Blackwidow Keyboard Steg 1
1. Ta en bild av ditt tangentbord för att se var varje nyckel är placerad. Senare måste du ta ut varje enskilt nyckelhatt och sätta tillbaka dem på rätt plats. Ta en bild av ditt tangentbord innan du börjar så du vet rätt plats för varje nyckel.
  • Medan du kan referera till foton på nätet eller kontakta din bruksanvisning för att räkna ut de korrekta platserna, låter du se skillnaden före och efter rengöring.
  • Bild med titeln Clean a Razer Blackwidow Keyboard Steg 2
    2. Koppla ur tangentbordet och stäng av lampor innan du börjar städa. BlackWidow-tangentbord har bländande ljusdisplayer, men dessa kan skadas om du lämnar strömmen när du är ren. Stäng av alla inställningar på tangentbordet och koppla ur den från din dator för att förhindra kortslutning eller skador på tangentbordets ljus.
  • Bild med titeln Clean a Razer BlackWidow Keyboard Steg 3
    3. Ta bort brev och sifferknappar genom att dra dem av sin bas. Alla fyrkantiga nycklar på din blackwidow kan avlägsnas helt enkelt genom att dra locket direkt uppåt för att lossa dem från sina baser. Du kan behöva wiggle tangenten täcker lite för att få dem, men helt enkelt att dra uppåt ska göra tricket.
  • Böj inte nycklarna när du drar dem, eftersom det kan skada anslutningen. Dra nycklarna rakt upp för att lossa dem, avslöja plus-signerade innehav.
  • Bild med titeln Clean A Razer BlackWidow Keyboard Steg 4
    4. Ta bort eventuella gångjärnsnycklar, till exempel mellanslagstangenten, skiftet och ange nycklar. Dessa gångjärn klämknappar till styrelsen, och används vanligtvis endast på större nycklar. Knippa de vita stubbarna längst ner på klippen ihop och dra dem ut ur sitt uttag. Använd försiktiga och små rörelser för att förhindra att dessa bräckliga bitar bryts.
  • Du kan identifiera gångjärnsnycklar genom att leta efter vita gångjärn på botten av några nyckelkort som du inte kunde dra av. Vanligtvis, mellanslagstangenten, enter-tangenten och Tab-tangenten, kommer att ha gångjärn.
  • Gångjärnen slits i botten av tangentbordet och ses lättare när alla andra nycklar tas bort.
  • Metod 2 av 4:
    Rengör tangenterna
    1. Bild med titeln Clean a Razer Blackwidow Keyboard Steg 5
    1. Placera varje keycap och gångjärns nyckel i en plastbehållare. Välj en plastbehållare som bara är tillräckligt stor för att passa alla dina nycklar - en smörgås eller en kvarvarande behållare bör vara tillräcklig. Använd inte en plastpåse eller kör tangenterna under vatten individuellt eller du kommer inte att kunna lossa all gunk och damm från dem.
    • Lägg ett lock på behållaren för att förhindra läckage och lagra den i diskbänken eller i ett tömningsområde för att undvika att få gunk på ditt golv.
  • Bild med titeln Clean a Razer Blackwidow Keyboard Steg 6
    2. Fyll plastbehållaren helt med vatten och låt nycklarna suga. Fyll plastknappen med keycaps med varmt vatten hela vägen till toppen, eller åtminstone tillräckligt för att täcka toppen av högen av kepsar. Låt nycklarna suga i minst 5 minuter för att lossa allt som smutsade dem.
  • Låt nycklarna suga längre om det finns särskilt dåliga fläckar på dem, upp till 30 minuter, eftersom vatten kan lossa ytskiktet av färg om det är för länge att suga.
  • Du kan också lägga till lite mild tvål till vattnet för att ta bort uppbyggnad.
  • Bild med titeln Clean a Razer Blackwidow Keyboard Steg 7
    3. Töm vattnet och torka av nyckelkapslarna individuellt. Töm vattnet i diskbänken med en hand som håller kepsarna på plats för att låta det smutsiga vattnet dränera ut. Placera sedan en handduk över disken och torka av varje nyckel individuellt med en bomullspinne. När du är klar med en nyckel, placera den symbolen upp på handduken för att låta den sitta tills det inte finns mer vatten - det kan ta upp till en timme.
  • Låt dina nycklar sitta på handduken tills de är helt torra, även om det tar längre tid än en timme. Alla vatten i ditt tangentbord kan skada den interna elektroniken, så var helt säker på att det inte finns några droppar kvar innan du återställer dem.
  • Bild med titeln Clean a Razer BlackWidow Keyboard Steg 8
    4. DAB någon färgad eller ihållande gunk med en gnidning alkohol blöt swab. Om det finns några nycklar som inte rengörs av en enkel blöt och torr måste du använda en bomullspinne med alkohol för att helt lossa materialet. Doppa slutet på en bomullspinne i 70 procent gnidning alkohol och försiktigt gynnar den ihärdiga gunken tills den är borttagen eller lossad.
  • Medan gnidning alkohol avdunstar på egen hand, är det fortfarande bäst att köra dessa nycklar under vatten och torka dem igen så att tangentbordet inte luktar som alkohol.Placera dem symbolsidé på handduken när du har städat den ihållande gunken.
  • Metod 3 av 4:
    Rengöring av tangentbordet
    1. Bild med titeln Clean a Razer Blackwidow Keyboard Steg 9
    1. Använd dammspray på det tomma tangentbordet för att ta bort hår och stora bitar. Tryckluftsspray, eller tangentbordsdukspray, sprayer en mycket trycksatt ström av luft som är perfekt för rengöring av känslig elektronik. När keycaps tas bort från tangentbordet, spraya längs varje rad, rad och i tangentbordets sprickor och slitsar för att lossa och ta bort stora bitar av gunk och lösa hår.
    • Om du inte har tillgång till tangentbord duster spray, kan du använda en bladblåsare eller liknande högtrycksluftblåsverktyg. Bara lägga den platt på marken, håll den stadigt med tunga föremål, och låt bladblåsaren lös.
    • Detta kommer att spraya massor av gunk, damm, hår och andra partiklar överallt. Om du vill hålla ditt golv och skrivbordet rent, ta tangentbordet ute för att spruta av det.
  • Bild med titeln Clean A Razer BlackWidow Keyboard Steg 10
    2. Häll gnugga alkohol i en liten maträtt och doppa dina bomullspinne. Det är svårt att få rätt mängd gnidningsalkohol på en bomullspinne från flaskan, så häll ut bara tillräckligt för att knappt täcka botten av en grundrätt, som en liten skål eller en ren askkopp. Doppa dina bomullspinne i alkoholen i ett ögonblick.
  • Om du lämnar dina bomullspinne i alkoholen för länge, kommer bomullen att rasa från pinnen och bli oanvändbar. Istället, bara doppa det i en kort sekund och låt någon överskott av alkohol droppa.
  • Bild med titeln Clean A Razer Blackwidow Keyboard Steg 11
    3. Skrubba de viktigaste områdena på tangentbordet med alkoholbottispinnarna. Gripa fast en bomullspinne och gnid varje enskild nyckelhållare och i spåren mellan dem. Det tar mer än några bomullspinne för att få jobbet gjort. Var noga med att applicera tryck som behövs för att rengöra tunga fläckar. Låt tangentbordet helt torka i ungefär en timme innan du fortsätter.
  • Om du hittar någon gunk som är särskilt fast, försök att använda mer tryck, eller använd ett litet skarpt föremål som en fickkniv för att försiktigt chipa bort den yttre delen av gunken och sedan gnugga den med alkohol igen.
  • Var försiktig runt lysdioderna och överväga att använda en bomullspinne som knappt har någon gnidningsalkohol på dessa delar för att förhindra elektriska skador.
  • Bild med titeln Clean a Razer Blackwidow Keyboard Steg 12
    4. Rengör utsidan av tangentbordet med bomullsbollar som är blöt i alkohol. Doppa en bomullsboll i din gnidningsalkoholskål och torka utsidan av tangentbordet med den - den svarta delen mellan nyckelområdena. Var försiktig så att du inte suger dina bomullsbollar för mycket eller du kommer att droppa överflödig alkohol i nyckelområdet och eventuellt orsaka elektronisk skada.
  • Låt tangentbordet helt torka innan du fortsätter, och dab bort överflödig alkohol med en torr trasa om det behövs.
  • Du kan också använda regelbundna rengöringsdukar för detta steg, eftersom de inte droppar och är mindre benägna att orsaka elektronisk skada. Välj alkoholinfusionstockar för att få det bästa rena.
  • Metod 4 av 4:
    REATTACHING KEY CAPS
    1. Bild med titeln Clean A Razer BlackWidow Keyboard Steg 13
    1. Bifoga gångjärnsnycklar genom att anpassa metallstången och slaktning av gångjärnen. På Razer Blackwidow-tangentbord går metallstången längst ner på nyckeln Bakom LED-lampan. Lägg metallstången bakom detta, kläm sedan de vita stubbarna ihop på varje sida och slits dem in i tangentbordets bas. Du borde höra ett klick.
  • Bild med titeln Clean a Razer BlackWidow Keyboard Steg 14
    2. Skjut nyckelkapslarna tillbaka till rätt plats på tangentbordet. Referens Det foto du tog tidigare för att hitta rätt plats för varje keycap. Från vänster om tangentbordet trycker du på keycap försiktigt på sin rättpunkt tills den snäpper på plats.
  • Du hör inte ett klick, men det plusskyltformade hålet ska passa snyggt över plusskyltformat fästet på tangentbordet.
  • Ta inte upp några nycklar som ännu inte har torkat, eftersom det kan orsaka skador på dina lysdioder eller göra nyckeln oanvändbar.
  • Bild med titeln Clean A Razer BlackWidow Keyboard Steg 15
    3. Slå på lysdioderna för att se om det finns några fläckar som du saknade. När alla tangenter är tillbaka på plats, anslut ditt tangentbord och sätt på det. Aktivera LED-inställningen för att kontrollera efter några fläckar du missade - Ljuset kommer att lyfta fram några uppenbara platser du missade.
  • Om du ser gunk som du saknade, ta bara bort keycaps från området och rengör det med en bomullspinne igen. Du behöver inte gå igenom hela rengöringsprocessen igen för ett märke.
  • Tips

    Dessa metoder fungerar för både mekaniska och icke-mekaniska sorter av Razer BlackWidow.
  • Rengör din blackwidow minst en gång i veckan, eller när du börjar märka gunk som uppstår under eller på nycklarna. LED-lamporna är mycket bra på att lyfta fram smutsiga områden, vilket kan göra ditt tangentbord oklart oftare.
  • Varningar

    Använd endast vatten på keycaps, inte på tangentbordet själv. Rubbingalkoholen avdunstar snabbt, vilket är användbart för rengöringselektronik, men vatten kan sippra in i kretsen och förstöra ditt tangentbord.

    Saker du behöver

    • 70 procent gnidningsalkohol
    • Tangentbord duster spray
    • Bomullspinne
    • Bommulsbollar
    • Plastbehållare
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande