Hur man blockerar multimediemeddelanden (mms) på android

Som standard är Android-telefoner inställda för att automatiskt hämta och ladda ner filer som finns i multimediemeddelanden (MMS).Medan det inte finns något sätt att blockera multimediemeddelanden utan att blockera avsändaren kan du inaktivera automatisk nedladdning.Detta kräver att du manuellt kan ladda ner alla MMS-filer som du vill behålla och ta bort multimediemeddelanden utan att hämta innehållet.Detta hjälper till att hindra dig från att ladda ner oönskade bilder eller filer som innehåller skadlig kod.Thistaaches du hur du inaktiverar automatisk nedladdning av MMS-filer på Android.

Steg

Metod 1 av 4:
Använda Googles meddelanden
  1. Bild med titeln Block Multimedia-meddelanden (MMS) på Android Steg 1
1. Öppna appen Googles meddelanden. Den har en ikon som liknar en vit talbubbla inuti en blå cirkel.Tryck på ikonen för att öppna Google-meddelanden.Du kan hitta den i din Apps-meny eller startsida.
  • Om du använder en annan SMS-app förutom Google Messenger kan det ha olika alternativ.Den allmänna processen ska vara ganska lika.
  • Bild med titeln Block Multimedia-meddelanden (MMS) på Android Steg 2
    2. Knacka på knapp. Det är ikonen med tre vertikala prickar i det övre högra hörnet av din skärm. Detta öppnar en rullgardinsmeny.
  • Bild med titeln Block Multimedia Messages (MMS) på Android Steg 3
    3. Knacka inställningar i menyn. Detta öppnar dina meddelandesinställningar på en ny sida.
  • Bild med titeln Block Multimedia Messages (MMS) på Android Steg 4
    4. Bläddra ner och tryck på Avancerad. Du kan hitta det här alternativet i närheten av menyn Inställningar.
  • Bild med titeln Block Multimedia Messages (MMS) på Android Steg 5
    5. Glida växelströmbrytare bredvid "Automatisk nedladdning MMS" till off position
    Bild med titeln Android7switchoff.jpg
    . När det här alternativet är avstängt, kommer telefonen att sluta ladda ner MMS-meddelanden automatiskt. När du får en MMS kan du fortfarande manuellt öppna den och ladda ner innehållet.Du kan också radera meddelandet utan att hämta innehållet.
  • Alternativt kan du trycka på växeln bredvid "Automatisk nedladdning mms vid roaming" För att förhindra att telefonen laddas ner MMS-filer medan du är utomordentligt.Detta förhindrar att du får roamingavgifter.
  • Metod 2 av 4:
    Använda meddelanden på en Samsung Galaxy
    1. Bild med titeln Block Multimedia-meddelanden (MMS) på Android Steg 6
    1. Öppna meddelanden.Den har en ikon som liknar en talbubbla.Tryck på ikonen för att öppna meddelanden.Du kan hitta den i din Apps-meny eller startsida.
  • Bild med titeln Block Multimedia Messages (MMS) på Android Steg 7
    2. Knacka på knapp. Det är ikonen med tre vertikala prickar i det övre högra hörnet av din skärm. Detta öppnar en rullgardinsmeny.
  • Bild med titeln Block Multimedia-meddelanden (MMS) på Android Steg 8
    3. Knacka inställningar på menyn. Detta öppnar dina meddelandesinställningar på en ny sida.
  • Bild med titeln Block Multimedia Messages (MMS) på Android Steg 9
    4. Knacka Fler inställningar.Det är nära botten av inställningsmenyn.
  • Bild med titeln Block Multimedia Messages (MMS) på Android Steg 10
    5. Glida växelströmbrytare bredvid "Auto-Retarve MMS" till off position
    Bild med titeln Android7switchoff.jpg
    . Detta blockerar telefonen från att automatiskt hämta MMS-filer.Du kan fortfarande öppna meddelandet och ladda ner innehållet manuellt.Du kan också radera meddelandet utan att hämta innehållet.
  • Dessutom kan du stänga av "Auto-hämta under roaming" För att förhindra att telefonen laddas ner MMS-filer medan du är utomordentligt.Detta förhindrar att du får roamingavgifter.
  • Om du ställer in "Restriktioner" möjlighet till "Begränsad", Detta förhindrar att dina långa textmeddelanden omvandlas till MMS.Detta förhindrar att du får debiteras extra.
  • Metod 3 av 4:
    Använda Facebook Messenger
    1. Bild med titeln Block Multimedia-meddelanden (MMS) på Android Steg 11
    1. Öppna Facebook.Den har en blå ikon med en liten bokstav "f".Tryck på ikonen på din startsida eller apps-meny för att öppna Facebook Messenger.
  • Bild med titeln Block Multimedia Messages (MMS) på Android Steg 12
    2. Tryck på talbubbla ikon med en blixtbult.Det är i det övre högra hörnet.Detta öppnar Facebook Messenger.Förutom att skicka privata meddelanden till dina Facebook-vänner kan du använda Facebook Messenger som en SMS och MMS-app.
  • Bild med titeln Block Multimedia Messages (MMS) på Android Steg 13
    3. Tryck på din profilikon.Det är i övre vänstra hörnet.Detta öppnar din konto-meny.
  • Bild med titeln Block Multimedia Messages (MMS) på Android Steg 14
    4. Bläddra ner och tryck på SMS.Det ligger bredvid en lila ikon med en vit talbubbla.Detta öppnar menyn SMS-inställningar.
  • Bild med titeln Block Multimedia Messages (MMS) på Android Steg 15
    5. Se till att Messenger är inställd som standard SMS-app.För att kunna använda Facebook Messenger för att skicka och ta emot SMS och MMS måste det ställas in som standard SMS-app.Om du inte redan har gjort det, tryck på växeln bredvid "Standard SMS-app" att glida det till "På" placera.
  • Bild med titeln Block Multimedia-meddelanden (MMS) på Android Steg 16
    6. Glida växelströmbrytare bredvid "Auto-Retarve MMS" till off position
    Bild med titeln Android7switchoff.jpg
    . Detta blockerar telefonen från att automatiskt hämta MMS-filer.Du kan fortfarande öppna meddelandet och ladda ner innehållet manuellt, eller ta bort meddelandet utan att ladda ner det.
  • Dessutom kan du stänga av "Roaming auto-hämta" För att förhindra att telefonen laddas ner MMS-filer medan du är utomordentligt.Detta förhindrar att du får en roamingladdning.
  • Metod 4 av 4:
    Använda Signal Private Messenger
    1. Bild med titeln Block Multimedia Messages (MMS) på Android Steg 17
    1. Öppen signal.Den har en ikon som liknar en skisserad vit talbubbla inuti en blå torg.Tryck på ikonen på din startskärms- eller appmeny för att öppna signalen.
    • Signalen måste ställas in som standard SMS-app för att ta emot textmeddelanden med hjälp av signal.
  • Bild med titeln Block Multimedia-meddelanden (MMS) på Android Steg 18
    2. Knacka på knapp. Det är ikonen med tre vertikala prickar i det övre högra hörnet av din skärm. Detta öppnar en rullgardinsmeny.
  • Bild med titeln Block Multimedia-meddelanden (MMS) på Android Steg 19
    3. Knacka inställningar i menyn. Detta öppnar dina meddelandesinställningar på en ny sida.
  • Bild med titeln Block Multimedia-meddelanden (MMS) på Android Steg 20
    4. Knacka Chattar och media.Det handlar om halvvägs ner inställningsmenyn.Det ligger bredvid en ikon som liknar ett foto.
  • Bild med titeln Block multimedia-meddelanden (MMS) på Android Steg 21
    5. Knacka När du använder mobila data.Det är det första alternativet på toppen av "Chattar och media" Meny nedan "Media auto-nedladdning."Detta gör att du kan välja vilka mediefilstyper du kan ladda ner automatiskt när du använder mobila data.
  • Bild med titeln Block multimedia-meddelanden (MMS) på Android Steg 22
    6. Avmarkera alla alternativ och tryck på Ok.Detta kommer att stoppa dig från att ladda ner bilder, ljud, video och dokument medan du använder mobila data.
  • Bild med titeln Block Multimedia Messages (MMS) på Android Steg 23
    7. Knacka Vid användning av Wi-Fi.Det är det andra alternativet nedan "Media auto-nedladdning."Detta gör att du kan välja vilken typ av media-filtyper du kan automatiskt ladda ner medan du är ansluten till en Wi-Fi-anslutning.
  • Bild med titeln Block Multimedia Messages (MMS) på Android Steg 24
    8. Avmarkera alla alternativ och tryck på Ok.Detta kommer att stoppa dig från att ladda ner bilder, ljud, video och dokument när du använder Wi-Fi.
  • Bild med titeln Block Multimedia-meddelanden (MMS) på Android Steg 25
    9. Knacka Vid roaming.Det är det tredje alternativet nedan "Media auto-nedladdning."Detta gör att du kan välja vilken typ av mediefilstyper du kan automatiskt ladda ner medan du är utomordentligt.
  • Bild med titeln Block Multimedia-meddelanden (MMS) på Android Steg 26
    10. Se till att alla alternativ är avmarkerade och tryck på Ok.Som standard är dessa alternativ redan avstängda.Avmarkera eventuella alternativ som råkar kontrolleras och tryck på Ok.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande