Så här laddar du ner en google drive-mapp på android

Thistaaches du hur du laddar ner en hel mapp från Google Drive till din Android-telefon eller Tablet. Även om det inte finns något sätt att ladda ner en mapp i Android-appen kan du välja de enskilda filerna i mappen och markera dem som tillgängliga för offlineanvändning. Om du vill kunna flytta filerna runt och använda dem i andra appar än Google Drive, kan du ladda ner hela mappen som en komprimerad (zip) -fil genom att logga in i enheten i en webbläsare.

Steg

Metod 1 av 2:
Gör filer tillgängliga offline
  1. Bild med titeln Ladda ner en Google Drive-mapp på Android Steg 1
1. Öppna Google Drive-appen på din Android. Det är den gröna, blåa och gula triangeln märkt "Kör" I applådan. Även om Google Drive-appen inte tillåter dig nedladdning av en hel mapp för offline-användning, kan du välja alla filer inuti för att ladda ner dem på en gång.
  • Använd den här metoden om du vill att filerna ska hålla sig i synkronisering med versionerna i din Google-enhet.
  • Filer du gör tillgänglig offline måste öppnas i Google Drive-appen. Till exempel, om du gör ett foto tillgängligt offline, öppnar du fotot i enhet snarare än din Galleri-app.
  • Bild med titeln Ladda ner en Google Drive-mapp på Android Steg 2
    2. Tryck på den mapp du vill komma åt offline. Filerna i mappen visas.
  • Bild med titeln Ladda ner en Google Drive-mapp på Android Steg 3
    3. Tryck och håll en en fil. Lyft fingret när ett kryssrutan visas till vänster om filnamnet, eftersom det betyder att filen är vald.
  • Bild med titeln Ladda ner en Google Drive-mapp på Android Steg 4
    4. Tryck på ytterligare filer du vill ladda ner. Att tappa ytterligare filer kommer också att lägga till kryssrutor till deras namn. Om du vill ladda ner allt i mappen trycker du på Alla filer i listan.
  • Bild med titeln Ladda ner en Google Drive-mapp på Android Steg 5
    5. Knacka på meny. Det är de tre vertikala prickarna i det övre högra hörnet av skärmen.
  • Bild med titeln Ladda ner en Google Drive-mapp på Android Steg 6
    6. Knacka Gör tillgänglig offline på menyn. De valda filerna synkroniseras nu till din Android. Om du vill visa en lista över alla filer som är tillgängliga offline trycker du på ☰ -menyn längst upp till vänster på Google-enheten och trycker sedan på Off-line.
  • Metod 2 av 2:
    Ladda ner en mapp som en ZIP-fil
    1. Bild med titeln Ladda ner en Google Drive-mapp på Android Steg 7
    1. Navigera till https: // kör.Google.com I en webbläsare. Eftersom Google Drive Mobile-appen inte stöder Mapp-nedladdningar måste du komma åt din enhet på webben som om du gjorde det på en dator. Om du inte redan har loggat in på ditt Google-konto, följ instruktionerna på skärmen för att göra det nu.
    • Använd den här metoden om du vill spara mappen till din Android i sitt nuvarande tillstånd. Om du ändrar de nedladdade filerna, påverkar de inte de versioner som finns kvar på din Google-enhet.
    • Mappen kommer att komprimeras till en ZIP-fil, som du behöver unzip efter nedladdning. Filer-appen, som är den blå och vita mappikonen i applådan, kan användas för att packa upp filen. Om du inte har filer, ladda ner den från Spela butik Genom att söka efter Filer av Google.
  • Bild med titeln Ladda ner en Google Drive-mapp på Android Steg 8
    2. Begär skrivbordsversionen av webbplatsen. Om du använder Chrome, som är förinstallerad på de flesta Androids, trycker du på tre-dot-menyn längst upp till höger och väljer Skrivbordsplats. Detta uppdaterar sidan för att visa den som den skulle på en dator. Stegen ska vara liknande i andra webbläsare.
  • Bild med titeln Ladda ner en Google Drive-mapp på Android Steg 9
    3. Tryck på den mapp du vill ladda ner. Detta visar information om mappen i den övre högra delen av sidan.
  • Bild med titeln Ladda ner en Google Drive-mapp på Android Steg 10
    4. Knacka på meny. Det är precis ovanför mappens namn i den övre högra delen av skärmen. En meny kommer att expandera.
  • Bild med titeln Ladda ner en Google Drive-mapp på Android Steg 11
    5. Knacka Ladda ner på menyn. Google Drive kommer att komprimera mappen till en nedladdningsbar zip. När filen är klar visas ett nedladdningsfönster.
  • Bild med titeln Ladda ner en Google Drive-mapp på Android Steg 12
    6. Tryck på filen för att starta nedladdningen. Beroende på dina inställningar kan du behöva trycka på Spara också. När nedladdningen är klar, slutar en ny fil som slutar med .ZIP-filtillägget kommer att vara i din nedladdningsmapp.
  • Bild med titeln Ladda ner en Google Drive-mapp på Android Steg 13
    7. Öppna filen filer. Det är den blå och vita mappikonen i applådan.
  • Bild med titeln Ladda ner en Google Drive-mapp på Android Steg 14
    8. Knacka på Nedladdningar mapp. Om du inte ser det här alternativet kan du behöva trycka på Bläddra och då Mina filer först.
  • Bild med titeln Ladda ner en Google Drive-mapp på Android Steg 15
    9. Tryck på ZIP-filen för att öppna den. Filen har samma namn som den mapp du hämtade och kommer att sluta med ".blixtlås" filförlängning.
  • Bild med titeln Ladda ner en Google Drive-mapp på Android Steg 16
    10. Knacka Extrahera. Detta extraherar mappen från zip-filen och placerar den i din nedladdningsmapp. Tryck på mappens namn för att komma åt filerna inuti.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande