Hur man krymper håret utan värme

Det snabbaste och vanligaste sättet att krympa håret är att använda ett krymptjärn. Tyvärr kan värmestyling vara mycket skadlig för hår, även med en värmeskyddande spray. Lyckligtvis finns det flera sätt att krympa ditt hår utan att använda någon värme. Det tar längre tid än med värmestyling, men resultaten är säkra och värda det.

Steg

Metod 1 av 3:
Flätande hår för en tight crimp
  1. Bild med titeln växer långt hår om du är ett svart kvinnligt steg 1
1. Börja med rent, fuktigt, fuktfritt hår. Om du inte redan har schampo och skick ditt hår. Låt det lufttorka delväg innan du fortsätter - det blir lättare att fläta. Se till att ditt hår är helt klartfritt. Kör en bred tandad kam genom den, om det behövs.
  • Bild med titeln Balayage Steg 8
    2. Dra ditt hår upp i en bulle, med bottenskiktet lös. Detta gör det lättare att arbeta med. För en hårdare krympa, dra de övre tre fjärdedelarna i ditt hår i bunen och lämna den nedre fjärde lösen. För en lösare krympa, dra bara hälften av ditt hår upp i bunen och lämna den nedre halvan lös. Detta kommer att vara det första lagret du kommer att arbeta med.
  • Bild med titeln Använd hårvalsar Steg 2
    3. Tänk på att massera lite ljusstylingsmousse i bottenskiktet. Detta kommer att hjälpa ditt hår att hålla krympningen bättre, speciellt om ditt hår är väldigt rakt eller inte håller en curlbrunn. Om du gör det måste du göra det för varje hårslag som du arbetar med.
  • Bild med titeln Braid African American Hair Steg 12
    4. Ta en ½ till 1 tum (1.27 till 2.54 centimeter) bred del av ditt hår och fläta det. Ta en del av håret närmast ditt ansikte. Försök att hålla flätan tätt. Den mindre delen av håret du flätat med, den strängare krympningen du kommer att få.
  • Bild med titeln Braid A Horse
    5. Binda flätan av med ett mini hår elastiskt och tuck slutet till den elastiska. När du kommer till slutet av ditt hår, binda ett mini hår elastik runt floden ½ tum (1.27 centimeter) från botten. Slinga svansänden av flätan i håret elastiskt. Detta kommer att hjälpa till att hålla ändarna som ser krympt och hindrar dem från att dyka upp för raka.
  • Bild med titeln Braid African American Hair Steg 20
    6. Håll flätning i ½ till 1 tum (1.27 till 2.54 centimeter) breda sektioner tills du når den andra sidan av ditt huvud. Försök att hålla flätorna så jämn som möjligt.
  • Bild med titeln Gör Box flätor Steg 5
    7. Låt ner nästa lager av hår. När du har avslutat raden, ångra bungen överst på huvudet och låt ned ett annat hårskikt. Om du arbetar med mer än två lager för en snabbare krympa, dra resten av håret upp i bun.
  • Om du tillämpade Mousse i bottenskiktet tidigare, var noga med att applicera mer mousse till det här nya lagret.
  • Bild med titeln Gör Box Flätor Steg 10
    8. Håll flätning och låta ner lager tills du inte har något mer hår kvar till flätat. När du avslutar slutet på en rad, låt ner lite hår. Du vill sluta med fyra rader av flätor för en tight crimp, och två rader för en lös krympning.
  • Bild med titeln Vård för Sisterlocks Steg 6
    9. Överväg att lägga till en lätt dimma av hårspray. Detta kommer att hjälpa till att ge ditt hår lite extra hållkraft.
  • Bild med titeln Gör Box Braids Steg 11
    10. Låt ditt hår torrt. Detta kan ta var som helst mellan två och fyra timmar. Om du ska sova med flätorna i, överväga att förpacka håret med en huvudduk eller sova på en satinkudde. Detta kommer att bidra till att minska friktionen och förhindra frizz.
  • Bild med titeln Gör Box flätor Steg 15.jpeg
    11. Ta bort flätorna när ditt hår är helt torrt. Börja med bottenskiktet först, sedan arbeta dig till toppen. Om du inte är säker på huruvida ditt hår är torrt, tryck på fingrarna i en av flätorna. Om håret inuti flätan känns torr är flätorna säkra att ångra. Om håret inuti flätan känns fuktigt, låt ditt hår torka längre.
  • Bild med titeln Gör Box flätor Steg 16
    12. Stil ditt hår som önskat, men borsta inte det. Borsta krympt hår kommer att göra det blir krusigt. Du kan lämna ditt hår, eller du kan dela det ut till ena sidan. Du kan till och med linda ett huvudband runt huvudet eller dra håret upp i en hög hästsvans.
  • Om krympningarna inte är fluffiga nog kan du mildra dem genom att försiktigt köra fingrarna genom ditt hår.
  • Metod 2 av 3:
    Flätande hår för en lös krympning
    1. Bild med titeln Gör Box flätor Steg 1.jpeg
    1. Börja med rent, fuktigt, fuktfritt hår. Om du inte redan har schampo och skick ditt hår. Låt det lufttorka delväg innan du fortsätter - det blir lättare att fläta. Se till att ditt hår är helt klartfritt. Kör en bred tandad kam genom den, om det behövs.
  • Bild med titeln Scrunch African American Hair Steg 6
    2. Tänk på att massera lite ljusstylingsmousse i bottenskiktet. Detta kommer att hjälpa ditt hår att hålla krympningen bättre, speciellt om ditt hår är väldigt rakt eller inte håller en curlbrunn. Om du gör det måste du göra det för varje hårslag som du arbetar med.
  • Bild med titeln Bleach ditt hår med väteperoxid Steg 5
    3. Dela håret i sektioner. Ju mer sektioner du har, den stramare krympningen du kommer att få. Om du vill kan du hålla dessa sektioner separerade tillfälligt med en frisyr, ett klavklipp, eller till och med några hårband. Var noga med att ta ut dessa innan du flätar den avsnittet.
  • För tunnare hår, prova 3 till 5 sektioner.
  • För tjockare hår, prova 3 till 10 sektioner.
  • Bild med titeln Gör Box flätor Steg 9
    4. Fläta eller franska fläta ditt hår. Försök att hålla flätorna så täta som möjligt. En vanlig flätan kommer att resultera i hårigt hår på toppen och krympt håret i botten. En fransk flätor kommer att resultera i en överskridande krympning.
  • Var noga med att fläta ditt hår hela vägen till ändarna. Binda flätan av med ett hårband ca ½ till 1 tum (1.27 till 2.54 centimeter) från ändarna. Slinga svansänden av flätan i håret elastiskt. Detta kommer att bidra till att skapa det all-over crimped look, och förhindra raka ändar.
  • Bild med titeln Gör Frizzy eller lockigt hår i rakt hår Steg 3
    5. Lägg till en lätt dimma av hårspray om ditt hår har problem med att hålla lock. Hairspray hjälper ditt hår att hålla krympen längre.
  • Bild med titeln Skydda ditt hår på vintern (afroamerikanska hårtyper) Steg 2
    6. Vänta på att du är torr. Detta kan ta upp till fyra timmar, eller ännu längre, beroende på hårets tjocklek. Om du ska sova med flätorna i, försök att sätta in håret med en huvudduk eller sova på en satinkuddecase. Detta kommer att bidra till att förhindra friktion och frizz.
  • Bild med titeln Gör Box Braids Steg 8
    7. Ta flätorna ut när ditt hår är torrt. Om du inte kan berätta om ditt hår är torrt, tryck på fingrarna i ett av flätorna. Om håret inuti flätan känns torr, kan du ångra flätorna. Om håret känns fuktigt, låt ditt hår torka längre.
  • Bild med titeln Välj de bästa produkterna för afroamerikanskt hår Steg 6
    8. Stil ditt hår, men borsta inte det. Borsta kripat hår kommer att göra det blir poofy. Om krymporna inte är fluffiga nog för dig, mjukna dem med att försiktigt köra fingrarna genom dem.
  • Metod 3 av 3:
    Använder sugrör
    1. Bild med titeln Vård för svart hår Steg 4
    1. Börja med rent, fuktigt, fuktfritt hår. Om du inte redan har, tvätta håret med schampo och balsam. Kör en bred tandkam genom ditt hår för att ångra några tangles, om det behövs. Låt ditt hår torka delväg innan du fortsätter.
  • Bild med titeln Blås torrt hår rakt steg 8
    2. Dra ditt hår upp i en bulle på toppen av huvudet och lämnar bottenskiktet. Planera att ha de tre bästa kvartalen i bun, och botten framåt. Du kommer att slingra detta hår runt strånarna först.
  • Bild med titeln Gör tunt hår ser tjockare steg 11
    3. Överväg att lägga till lite lätt stylingmousse för extra holdingpulver. Detta är särskilt användbart för dem med mycket rakt hår, eller vars hår inte kan hålla en krullning. Kom bara ihåg, varje gång du släpper ner ett annat hårslag, måste du ansöka mer mousse till det lagret.
  • Bild med titeln Untangle kraftigt mattat hår steg 8
    4. Ta en 1 tum (2.54 centimeter) brett sektion av hår från bottenskiktet. Välj en sektion som är närmast ditt ansikte. Släta ut några flywaways med fingrarna eller en kam.
  • Bild med titeln Gör en Afro med dricksstrålar Steg 2
    5. Böj ett halm i hälften. Om strået har en bendy tips, kanske du vill klippa den delen. Du kommer att väva hårsektionen runt halmen.
  • Bild med titeln Wrap ditt hår Steg 19
    6. Börja sätta håret runt halmen i Figure-eights. Smörgås håret mellan halmens två sidor. Ta med halmen så nära dina rötter som möjligt. Väva håret runt halmens två sidor i figur åtta. Försök att hålla håret så tätt som möjligt.
  • Bild med titeln Gör en Afro med dricksstrålar Steg 7
    7. Binda ett mini hår elastik runt halmens ändar när du når slutet av ditt hår. När du inte har något hår kvar att väva, knippa de två ändarna av halmen tillsammans. Wrap ett mini hår elastik runt de två ändarna av halmen, pinning håret stängd mellan dem.
  • Bild med titeln startar en afroamerikansk hårväxtregime steg 4
    8. Upprepa processen för resten av håret i bottenskiktet. När du når den andra sidan av ditt hår, ångra bunna och låt ner nästa hårskikt. Hälften av ditt hår borde nu vara lös. Dra den övre halvan av ditt hår upp i en bulle. Om du tillämpade styling mousse till ditt hår innan, applicera det på det här nya lagret nu.
  • Bild med titeln Wrap ditt hår medan det är vått och fortfarande har det ut bra och rakt (för afroamerikanskt hår) Steg 4
    9. Fortsätt slingra ditt hår runt strån i en tums sektioner tills du når toppen av ditt huvud. Du borde ha fyra rader hårförpackade strå.
  • Bild med titeln Sharpen Hair Clippers Steg 3
    10. Överväg att ge ditt hår en lätt dimma av hårspray. Detta kommer att hjälpa ditt hår att hålla sin krympade form bättre när du tar ut sugrören.
  • Bild med titeln Ta bort henna från håret steg 3
    11. Låt håret torka. Detta kan ta flera timmar. Om du ska sova med stråarna i ditt hår, kanske du vill knyta en huvudduk runt håret, eller sova på en satinkudde. Detta kommer att bidra till att minska friktion och frizz.
  • Bild med titeln Gör en Afro med dricksstrålar Steg 9
    12. Ta bort stråen nästa dag. Börja med det nedre lagret. Ta ett halm närmast ditt ansikte och dra ut håret. Gripa halmen med den vikta änden, och skjut försiktigt det ur ditt hår. Avsluta drar stråarna ut ur den nedre raden innan du flyttar till nästa.
  • Bild med titeln Comb Long Hair Steg 4
    13. Stil ditt hår, om så önskas, men undvik att borsta det. Om du borstar ditt hår, blir det krusigt. Om krympningarna är för täta för din smak kan du flamma ut lite med fingrarna.
  • Bild med titeln blowout och rakt kinky lockigt naturligt hår steg 6
    14. Färdiga.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Hairspray kan hjälpa till att hålla krympningen på plats.
  • Om ditt hår tenderar att bli frizzigt, överväga att lägga till en fräsch-kontroll styling grädde i ditt hår innan du börjar krympa det.
  • Om ditt hår är väldigt rakt eller inte kan hålla en krull, överväg att tillämpa lite stylingmousse i ditt hår innan du börjar krympa det.
  • Du kan göra din krymp på flera dagar genom att fläta den innan du går och lägger dig.
  • Var noga med att fläta ditt hår och ta det under en duschlock innan du tar en dusch. Om du lägger din löst, krympade Hai under en duschlock medan du tar en dusch, kan krympningarna falla ut.
  • Krymps är bra för retro-tema partier.
  • Varningar

    Ditt hår måste vara helt torrt innan du tar flätorna eller strån ut. Om du är till och med lite fuktigt, kommer ditt hår inte att krympas.

    Saker du behöver

    Flätande hår för en tight crimp

    • Massor av mini hår elastik
    • Head Scarf eller Satin Pillowcase (valfritt men rekommenderas)
    • Hårmousse (valfritt)
    • Hårspray (tillval)

    Flätande hår för en lös krympning

    • Massor av hår elastik
    • Head Scarf eller Satin Pillowcase (valfritt men rekommenderas)
    • Hårmousse (valfritt)
    • Hårspray (tillval)

    Använder sugrör

    • Massor av strån
    • Massor av mini hår elastik
    • Head Scarf eller Satin Pillowcase (valfritt men rekommenderas)
    • Hårmousse (valfritt)
    • Hårspray (tillval)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande