Hur man gör grekiska frisyrer

Grecian frisyrer är vackra och eleganta, och lämpar sig för fler evenemang än bara en kostymfest eller TOGA-fest. De är bra för speciella evens och formella evenemang, som bröllop och proms. Upp-DOS är lämpliga för lång och kort hår, medan andra stilar ser bäst ut på längre hår. Om du har kort hår och verkligen vill prova en längre stil, sätt in några hårförlängningar först.

Steg

Metod 1 av 4:
Gör en enkel rullad upp-do
  1. Bild med titeln Ge Grecian Hairstyles Steg 1
1. Borsta ditt hår, dela det ner i mitten. Använd handtaget på en råttkamkam för att göra det här. Denna metod fungerar bäst på kortare hårlängder. Allting mellan käke och axellängd ska fungera särskilt bra. När du är klar kommer ditt hår att spolas runt ett huvudband i en elegant upp-do.
  • Om ditt hår är tunt, överväga att lägga till lite volumiserande spray eller mousse till det först.
  • Bild med titeln Ge Grecian Hairstyles Steg 2
    2. Placera en elastisk huvudband över ditt huvud. Placera bandet så att framsidan är 1 till 2 tum (2.54 till 5.08 centimeter) från din front hårlinje. Baksidan av huvudbandet ska vara inbäddat direkt över ditt hår på nacken. Tuck inte huvudbandet under ditt hår.
  • Flätat guld- eller silverhuvudband kommer att fungera bäst, men du kan också prova en pärlstav. En jämn bättre Alternativet skulle vara något med vinstockar eller löv.
  • Bandet ska gå runt hela huvudet, istället för att stoppa bakom öronen som en metall eller plast-duformat huvudband skulle.
  • Bild med titeln Ge Grecian Hairstyles Steg 3
    3. Ta ett lås av håret från huvudets framsida. Samla en del av hår från ena sidan av delen. Håret måste sträcka sig från delen till precis framför ditt öra.
  • Bild med titeln Ge Grecian Hairstyles Steg 4
    4. Vrid håret, ta sedan det under huvudbandet. Ge håret en enda vridning med fingret. Dra upp det uppåt, ta sedan det under huvudbandet. Dra försiktigt det nedåt. Håll håret löst inslaget runt huvudbandet - du borde kunna glida fingret genom gapet.
  • Bild med titeln Ge Grecian Hairstyles Steg 5
    5. Samla nästa avsnitt. Samla en 1 till 2-tum (2.54 till 5.08-centimeter) bred sektion intill det inslagna håret. Var noga med att inkludera håret du bara undangömt under huvudbandet.
  • Bild med titeln Ge Grecian Hairstyles Steg 6
    6. Vik håret runt huvudbandet också. Fortsätt att samla avsnitt av hår och förpacka dem och under huvudbandet tills du når baksidan av ditt huvud. Återigen, linda ditt hår löst runt huvudbandet.
  • Detta döljer själva huvudbandet och gör ditt hår som om det är huvudbandet.
  • Bild med titeln Grecian frisyrer Steg 7
    7. Upprepa processen på andra sidan huvudet. När du når baksidan av ditt huvud, sluta. Du kommer sannolikt att ha en svans av hår som sticker ut ur ditt nacke, mellan de två inslagna sektionerna.
  • Bild med titeln Ge Grecian Hairstyles Steg 8
    8. Spole svansen och stift den på plats. Använd fingrarna för att spola svansen uppåt, så att den matchar resten av det inslagna håret. Tuck det mot baksidan av ditt huvud, och säkra det med bobby pins.
  • Använd Bobby Pins som matchar din hårfärg.
  • Skjut in Bobby Pins genom insidan av spolen, inte utsidan.
  • Bild med titeln Ge Grecian Hairstyles Steg 9
    9. Lossa upp, om det behövs. Släpa försiktigt på håret ovanför det förpackade håret för att lossa upp det och gör det mer puffigt. Du kan också mussas upp det förpackade håret också. Bli inte bort, men du vill inte ha dig att förlora rörigt eller disheveled. För mycket manipulation kan få ditt hår att se krusigt.
  • Bild med titeln Ge Grecian Hairstyles Steg 10
    10. Ställ in stilen med hårspray. Fokusera hårsprayen på det nedre delen av ditt hår, där du låses låst runt huvudbandet. När hairsprayen torkar, är du redo att gå!
  • Metod 2 av 4:
    Gör en flätad och curled up-do
    1. Bild med titeln Ge Grecian Hairstyles Steg 11
    1. Borsta ditt hår tills det är fri från knutar och tangles. Denna metod fungerar bäst med längre hår, men du kanske kan göra det om du också har axellängds hår. När du är klar kommer den här stilen att likna en flätad krona med en massa lösa lockar inuti den.
  • Bild med titeln Ge Grecian Hairstyles Steg 12
    2. Tänk curling ditt hår. Du behöver inte absolut göra det, men det kommer att hjälpa till att ge ditt hår mer volym och textur. Det kommer också att göra det lättare att göra de krökta bullarna i slutet. Du kan använda hårkrullningsmetod du vill ha för det här. Om ditt hår är naturligt lockigt, behöver du inte curl det.
  • Bild med titeln Ge Grecian Hairstyles Steg 13
    3. Dra dig håret i en hästsvans eller bulle, men lämna en gräns runt den. Använd handtaget på en råttkamkam för att skapa en del som går hela vägen runt huvudet, 2 till 3 tum (5.08 till 7.62 centimeter) från din hårlinje. Dra håret i den gränsen till en hästsvans eller bulle. Du borde ha en 2 till 3-tum (5.08 till 7.62-centimeter) Tjock gräns av löst hår runt ditt huvud.
  • Bild med titeln Ge Grecian Hairstyles Steg 14
    4. Dela ditt lösa hår och börja en normal fläta. Använd handtaget på en råtta-svansskam för att skapa ett centrum eller ett sida i ditt lösa hår - var försiktig så att du inte stör bun eller hästsvans. Ta en sektion från den högra sidan av delen och dela den i tre strängar. Korsa vänster och höger strängar över mitten.
  • Bild med titeln Ge Grecian Hairstyles Steg 15
    5. Fortsätt med a inbakad fläta tills du når ditt vänstra öra. Lägg lite hår till vänster sträng och korsa den över mittensträngen. Lägg till lite mer hår till höger sträng och korsa den över den mellersta. Fortsätt franska flätning nerför sidan av huvudet, över nacken och uppåt vänster sida. Sluta när du når ditt öra.
  • Om du har axellängd eller kortare hår, fläta precis förbi ditt öra.
  • Se till att du inkluderar allt det lösa håret i franska flätan.
  • Bild med titeln Ge Grecian Hairstyles Steg 16
    6. Avsluta en vanlig fläta. Samla allt det kvarvarande håret från vänster sida av ditt hår. Lägg till dem till vänster, höger och mittensträngar, fördela dem jämnt. Fläta strängarna tillsammans i en normal fläta, så säkra dem med ett klart hår elastiskt.
  • Bild med titeln Ge Grecian Hairstyles Steg 17
    7. Vikta flätan över toppen av ditt huvud, så säkra den med Bobby Pins. Det kan nå början av din franska flätan, eller det kan sträcka sig precis förbi det. I båda fallen, tuck flätan mot den franska flätan, så säkra med Bobby Pins. Var noga med att klä ut svansen ur sikte och använda Bobby Pins som matchar din hårfärg.
  • Bild med titeln Ge Grecian Hairstyles Steg 18
    8. Ångra bun eller hästsvans på toppen av ditt huvud. Nu borde du ha en flätad krona som är insvept runt ditt huvud, som ett huvudband. Håret på toppen av ditt huvud, inom den kronan, borde vara lös.
  • Bild med titeln Ge Grecian Hairstyles Steg 19
    9. Ta en sektion av lös hår och rep flätat det. Samla en sektion av lös hår. Dela den i två tunnare sektioner. Vrid dem löst tillsammans för att bilda ett rep.
  • Bild med titeln Gör Grecian Hairstyles Steg 20
    10. Skruva repet flätet nedåt. Klämma repet i slutet mellan tummen och pekfingret. Ta en tunn sträng från svansen med din fria hand. Att hålla håret klämnat mellan tummen och pekfingret, skjut det nedåt mot ditt huvud. Detta kommer att skapa lösa, curl-liknande spolar av hår.
  • Bild med titeln Ge Grecian Hairstyles Steg 21
    11. Vrid den spolade flätan i en lös bulle, så säkra den med Bobby Pins. Spole den scrunched-down rep flätas i en lös bulle. Håll det mot huvudet och fäst det med en bobby-pin (eller två) som matchar din hårfärg.
  • Spolen ska vara tillräckligt med så att du kan passa ditt finger genom det.
  • Bild med titeln Gör Grecian Hairstyles Steg 22
    12. Upprepa processen för att göra fler spolade bullar. Arbeta dig runt insidan av den flätade kronan. Om du har något löst hår kvar i mitten, vrid och spole det i en bulle också.
  • Bild med titeln Ge Grecian Hairstyles Steg 23
    13. Ställ din stil med hårspray. Fokusera hårsprayen på de spolade bullarna, som är mer benägna att komma bort. Lägg till en ljus misting runt kronan flätan, låt hårsprayen torr.
  • Metod 3 av 4:
    Gör en snodd fläta
    1. Bild med titeln Ge Grecian Hairstyles Steg 24
    1. Borsta ditt hår för att säkerställa att det är fri från knutar och tangles. När du är klar kommer den här stilen liknar en tjock, elegant flätad. Det kommer att fungera det bästa för håret som går förbi din arm.
  • Bild med titeln Ge Grecian Hairstyles Steg 25
    2. Skapa en halv upp, halv-down hästsvans vid ditt huvudkrona. Istället för att samla håret från din hårlinje och panna, samla håret några inches / centimeter tillbaka. Du vill att den ska vara i linje med dina öron. Skapa hästsvansen på om ögonbrynsnivå.
  • Använd handtaget på en råtta-svansskam för att skapa en snygg, jämn del.
  • Bild med titeln Ge Grecian Hairstyles Steg 26
    3. Fläta halv-up, halv-down hästsvans. Hålla flätat stygn lös, men snyggt. Säkra flätan i andra änden med ett annat klart hår elastiskt.
  • Bild med titeln Ge Grecian Hairstyles Steg 27
    4. Dela det lösa håret på din fronthår. Använd återigen handtaget på en råttkamkam för att göra det här. Du kan skapa en mittdel eller en siddel.
  • Bild med titeln Ge Grecian Hairstyles Steg 28
    5. Ta en sektion från den vänstra sidan av delen och vrid den till ett rep. Samla en sektion som sträcker sig från delen ner till toppen av ditt öra, eller vilken nivå som helst är din halv upp, halv-down hästsvans börjar. Vrid sektionen uppåt i ett tätt rep.
  • Bild med titeln Ge Grecian Hairstyles Steg 29
    6. Tuck toppen i den första sömmen på din fläta. Poke ditt finger upp genom den första sömmen på din fläta. Haka det runt repet och dra sedan ut det ur flätan, vilket ger repet med det. Börja försiktigt på repet, låt det falla naturligt under flätan. Säkra det till flätan med en bobby pin.
  • Bild med titeln Gör Grecian Hairstyles Steg 30
    7. Upprepa processen på höger sida. Samla en sektion av lös hår från höger sida av ditt huvud. Vrid det uppåt till rep, sedan ta det till nästa söm på flätan också. Säkra det till flätan och det första repet med en annan bobby pin.
  • Bild med titeln Gör Grecian Hairstyles Steg 31
    8. Fortsätt processen ner längden på din fläta. Fortsätt att samla tunna sektioner av lös hår från din hårlinje och vrida dem uppåt i rep. Tuck varje rep genom en söm på flätan och stift den till föregående rep. Håll svansarna dolda under flätan.
  • Bild med titeln Ge Grecian Hairstyles Steg 32
    9. Väva resten av ditt hår i flätan. När du når nacken, har du fortfarande lite hår kvar. Dela detta hår i två sektioner och vrid dem i rep. Väva sektionerna i flätan tills du når botten, så säkra dem med ett annat klart hårelastiskt.
  • Bild med titeln Ge Grecian Hairstyles Steg 33
    10. Ställ ditt hår med hårspray. Ge din fläta en lätt misting av hårspray. Vänta på att sprayen torkar, gå sedan om din dag!
  • Metod 4 av 4:
    Gör ett flätat huvudband
    1. Bild med titeln Ge Grecian Hairstyles Steg 34
    1. Borsta ditt hår och dela det ner i mitten. Den här stilen är del up-do, och dell lös. När du är klar kommer du att ha långa bangs inramning ditt ansikte, och en Holländsk fläta pannband. Håret på baksidan av ditt huvud kommer att lämnas lös och länge.
    • Denna stil fungerar bäst på hår som faller förbi dina axlar.
  • Bild med titeln Ge Grecian Hairstyles Steg 35
    2. Klipp håret runt ditt ansikte ur vägen. Använd handtaget på en råtta-svansskam för att separera en 1 till 2-tum (2.54 till 5.08-centimeter) brett sektion av hår från din hårlinje. Förlänga detta avsnitt nerför sidan av huvudet mot framsidan av örat. Använd ett klipp eller ett hårbindning för att skilja detta avsnitt framför resten av ditt hår. Upprepa detta steg för den andra sidan av ditt huvud.
  • Du kommer att vara med undantag av det här håret från den nederländska fläta kronan i följande steg.
  • Bild med titeln Ge Grecian Hairstyles Steg 36
    3. Börja en omvänd fläta på vänster sida av din del. Samla en 1-tum (2.54-centimeter) sidosektion från vänster sida av din del, precis bakom det snittade håret. Dela avsnittet i tre strängar, börja sedan en vanlig fläta, korsa vänster och höger strängar under den mellersta.
  • Bild med titeln Ge Grecian Hairstyles Steg 37
    4. Fortsätt med en holländsk fläta ner på vänster sida av ditt huvud. Lägg till lite hår till vänster sträng, korsa den under den mellersta. Lägg till lite mer hår till höger sträng, korsa det också under den mellersta.Fortsätt flätning tills du når sidan av din nacke.
  • Se till att du korsar vänster och höger strängar under den mellersta.
  • Sluta flätas strax innan du når baksidan av ditt hår. Lägg inte till håret från din nacke i flätan.
  • Bild med titeln Ge Grecian Hairstyles Steg 38
    5. Avsluta med en vanlig fläta. Igen, lägg inte till längre hår till vänster, höger och mittensträngar. Enkla flätade dessa strängar tillsammans, sedan säkra dem med ett klart hår elastiskt. Lägg inte till håret från baksidan av huvudet i denna elastik.
  • Bild med titeln Grecian Hairstyles Steg 39
    6. Upprepa processen på andra sidan huvudet. Skapa en annan nederländsk fläta som går från din del, längs sidan av ditt huvud och mot sidan av din nacke. Sluta strax innan du når baksidan av ditt huvud och avsluta med en vanlig fläta. Du kommer att ha en sektion av lös, obruten hår som går ner på baksidan av ditt huvud.
  • Bild med titeln Ge Grecian Hairstyles Steg 40
    7. Vik vänstra flätan runt baksidan av huvudet och stift den på plats. Släta ner det lösa håret mellan de två flätorna. Ta vänster flätan, och linda den runt baksidan av ditt huvud, precis över det lösa håret. Pin den på plats mot den rätta nederländska flätan.
  • Tuck svansen under flätorna, ur sikte.
  • Använd Bobby Pins som matchar din hårfärg.
  • Bild med titeln Ge Grecian Hairstyles Steg 41
    8. Upprepa processen för rätt fläta. Vik rätt flätan runt baksidan av huvudet, korsar den över den vänstra. Tuck det upp mot den vänstra nederländska flätan, och peka det på plats också.
  • Bild med titeln Ge Grecian Hairstyles Steg 42
    9. Unclip håret från framsidan av ditt ansikte. Om ditt hår är väldigt länge kan du använda ett krulljärn för att lägga till några mjuka krullar till det. Om du vill, kan du använda handtaget på en råtta-svansskam för att lägga till en sidodel till den istället.
  • Var noga med att lägga till en värmeskyddare innan du curling ditt hår.
  • Bild med titeln Ge Grecian Hairstyles Steg 43
    10. Curl håret på baksidan av ditt huvud, om så önskas. Nu borde du ha löst hår som ramar ditt ansikte och en holländsk fläta krona runt huvudet, som ett huvudband. Du kommer att ha ett löst hår som sticker ut från under kronan på baksidan av ditt huvud. Du kan lämna detta hår som-är, eller du kan lägga till några mjuka krullar till det.
  • Bild med titeln Ge Grecian Hairstyles Steg 44
    11. Ställ din stil med hårspray. Ge de nederländska flätorna en lätt misting av hårspray. Om du har lagt till lock till dig, skulle det vara en bra idé att spruta dem också. Låt hårsprayet torka innan du ställer ut.
  • Tips

    Om du inte hittar Bobby Pins som matchar din hårfärg, välj en liknande skugga istället. Till exempel, om du har rött hår, prova guld eller bruna bobby pins.
  • Överväg att måla Bobby Pins med nagellack om du har en onaturlig hårfärg, som blå eller lila.
  • Om du har svart eller mörkt brunt hår, kan du använda Black Hair Elastics istället.
  • Koppla din grekiska frisyr med matchande grekiska tillbehör. Leta efter guld eller silver föremål med löv eller vinstockar på dem. Du kan också lägga till blommor!
  • Saker du behöver

    Gör en enkel rullad upp-do

    • Råttkam
    • Elastiskt huvudband, helst guld eller silver
    • hårsprej
    • Volumiserande spray eller mousse (tillval)

    Gör en flätad och curled up-do

    • Råttkam
    • Klar hår elastik
    • hårnål
    • hårsprej

    Gör en snodd fläta

    • Råttkam
    • Klar hår elastik
    • hårnål
    • hårsprej

    Gör ett flätat huvudband

    • Råttkam
    • Klar hår elastik
    • hårnål
    • hårsprej
    • Curling järn (tillval)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande