Hur man fixar en krokig näsa

Krokiga näsor är inte ovanliga, men om dina verkligen stör dig, är det förståeligt att du vill fixa det. Vi har undersökt dina alternativ och avslöjade massor av användbara tips för att hjälpa dig. Vi börjar med ett enkelt kontureringsknapp så att du kan dölja din näsa tillfälligt. Därefter kommer vi att röra vid längre varaktiga korrigeringar och procedurer, som dermal fyllmedel och plastikkirurgi, så du kan utforska alla möjliga alternativ.

Steg

Metod 1 av 7:
Konturera den med smink för en snabb fix.
  1. Bild med titeln fixa en krokig näsa steg 1
1. Få 1 Highlighter, 1 Bronzer, och 1 mörk nyans med gråa undertoner. Börjar i dina inre ögonbryn och går ner till spetsen, rita 2 raka linjer på varje sida av näsan med den gråa skuggan. Gör linjerna helt raka. Använd sedan bronzern för att rita 2 raka linjer strax under de första du gjorde (det sättet, när du blandar sminken, kommer de mörkare färgerna att blekna ut och du kommer inte ha några hårda linjer). Slutligen, gör en super rak linje ner i mitten av din bro med highlighter och använder en stor, fluffig borste för att blanda alla linjer tillsammans sömlöst.
  • Använd samma formel-vätska, grädde eller pulver-för alla 3 konturskuggor.
  • Om du använder pulverkontur, applicera den med en platt, vinklad borste. För kräm eller flytande kontur, använd dina fingrar, en svamp. För krämiga pinneformler kan du applicera den direkt från röret.
  • Den gråa skuggan skapar skuggor för att dölja den böjda delen av näsan. Bronzer mjukar de skugglinjerna så konturen ser mer naturlig ut. Höjdpunkten skapar illusionen av en superrak bro.
Metod 2 av 7:
Prata med en hudläkare eller estetiker om ha dermal fyllmedel.
  1. Bild med titeln fixa en krokig näsa steg 2
1. Fyllmedelsinjektioner kräver ingen nedgångstid och resultat senast 6-12 månader. Hyaluronsyra (HA) fyllmedel injiceras strategiskt i näsan för att skapa volym i ihåliga områden och förfina den övergripande formen av bron och spets. Resultaten är omedelbara, även om du kan ha mild svullnad i 1-2 dagar. Låt inte ordet "syra" skrämma dig-ha är en naturligt förekommande sockermolekyl som redan finns i bindväv. Din kropp absorberar långsamt fyllmedlet, men du kan upprepa proceduren för att behålla dina resultat. Se en kosmetisk hudläkare eller licensierad estetiker för att ta reda på om du är en bra kandidat!
  • Näsfyllmedel kallas ofta "flytande rhinoplastik" eller "nonsurgisk rhinoplastik."
  • FDA-godkända hafyllmedel för näsan inkluderar juvéderm och restylane.
  • Om du inte gillar resultaten kan din läkare lösa upp HA-fyllmedlet.
  • Fyllmedel debiteras av sprutan. Priserna varierar men $ 600 till $ 900 per spruta är ett vanligt prisklass. Du behöver nog minst 2 sprutor.
  • Ha är det föredragna fyllmedlet för näsan omformning. Du har nog hört talas om Botox, men det är inte fyllmedel. Botox-injektioner Paralysze muskler för att släta ut rynkor.
Metod 3 av 7:
Fråga en hudläkare om kalciumbaserade dermala fyllmedel.
  1. Bild med titeln fixa en krokig näsa steg 3
1. Dessa fyllmedel är säkra och resultat kan vara upp till 12 månader. Kalciumhydroxylapatit (Caha) dermala injektioner är gjorda av naturligt förekommande material och kan användas för att korrigera näsasymmetri. Caha Filler varar lite längre än ha fyllmedel och kan stimulera din naturliga kollagenproduktion. Men med Caha-fyllmedel för näsan omformning är "utanför indikation" (vilket betyder att det inte är avsett för näsan omformning). Kosmetiska dermatologer och licensierade estetiker tenderar att föredra ha fyllmedel för näsan, men det skulle inte skada att fråga om Caha-fyllmedel. Efter att ha granskat dig kan din läkare bestämma att Caha Filler är det bästa valet att korrigera din näsa.
  • Den enda FDA-godkända Caha-fyllmedlet på marknaden är radiesse.
  • Till skillnad från HA-fyllmedel är Caha-fyllmedel inte reversibla. Tyvärr, om du inte gillar resultaten, måste du vänta det.
  • Caha-fyllmedel används vanligtvis på rhinoplasty patienter efter operationen för att fixa eventuella långvariga oegentligheter.
Metod 4 av 7:
Titta på kirurgisk rhinoplasty för en permanent fix.
  1. Bild med titeln fixa en krokig näsa steg 4
1. Prata med en licensierad kosmetisk kirurg för att se om du är kandidat. Rhinoplasty kräver flera veckors nere och, som alla operationer, bär vissa risker. Kirurgin är komplex och mycket individualiserad, så gör ett möte med en licensierad och erfaren kosmetisk kirurg att gå över dina alternativ och komma med en kirurgisk plan som är rätt för dig.
  • Det finns 2 typer av rhinoplasty: öppen och stängd. Öppna rhinoplastik är mer invasiv och brukade göra ganska stora justeringar. Stängt rhinoplasty är mindre involverad och fungerar bäst för mindre justeringar. Din kirurg kommer att berätta vad som är bäst för din situation.
  • Din läkare kan informera dig om begränsningar i förfarandet eller andra element som kan spela en roll i näsans utseende.
  • Rhinoplasty kräver inte en övernattning, så du kommer att gå hem efter att ha övervakats i några timmar.
  • Den genomsnittliga kostnaden för denna operation är $ 5.500, men det beror på kirurgen och komplexiteten i operationen. De flesta försäkringar täcker inte kosmetiska procedurer, men det skulle inte skada att fråga!
Metod 5 av 7:
Fråga om Septoplasty om du har en avvikande septum.
  1. Bild med titeln fixa en krokig näsa steg 5
1. Septoplasty är en operation för att permanent räta ut en avvikande septum. Din septum är muren av ben och brosk mellan dina 2 näsborrar. Om din septum lutar mer mot 1 näsborre än den andra, kan du ha en avvikelse eller "krokig" septum. Avvikande septum brukar göra det svårare att andas och kan orsaka snarkning. Under proceduren skärs en licensierad kirurg och tar bort delar av septum och sätter in dem på rätt plats.
  • Du kan ha en septoplasty av sig själv eller i samband med en rhinoplasty.
  • Vissa hälsoförsäkringar kan täcka den här operationen, så var noga med att ringa till din leverantör och fråga om dina alternativ.
  • Nedetiden efter septoplasty är vanligtvis 3-4 veckor.
Metod 6 av 7:
Hoppa över ansiktsövningar för att fixa en krokig näsa.
  1. Bild med titeln fixa en krokig näsa steg 6
1. Ansiktsövningar kan hjälpa några problem, men inte en krokig näsa. Du kanske har hört talas om ansiktsövningar eller "ansikts yoga" och undrade om övningarna var värda ett försök att fixa din krokiga näsa. Tyvärr kan ansiktsövningar inte hjälpa till sedan näsan är mestadels gjord av brosk och ben. Du kan använda ansiktsövningar för att strama och fasta befintliga muskler i och runt dina kinder, mun och käkar, men!
Metod 7 av 7:
Undvik AT-HOME Nose Shaper Devices.
  1. Bild med titeln fixa en krokig näsa steg 7
1. Dessa enheter är inte välprövade och kan orsaka permanent skada. Du har nog sett näsa shaper enheter online som hävdar att du kan fixa en krokig näsa. Dessa enheter brukar fästa på näsan på något sätt och försök att tvinga det i anpassning, som liknar hur splinter används för brutna ben. Dessa enheter kan tyckas frestande, men läkare rekommenderar inte dem. Nose Shapers är inte välprövade eller science-backed, och det finns bevis för att de kan skada, blåmäcka, eller till och med skada din näsa.

Tips

Kom ihåg att genomgå rhinoplastik kanske inte är nödvändig och du bör överväga dina alternativ noga innan du följer kosmetisk kirurgi.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande