Hur man skapar en vävd hästsvans

En vävt hästsvans är ett bra sätt att lägga till lite känsla till din favorit hästsvansstil. Du kan välja en enkel stil som bara kräver att du drar två hårstativ genom din hästsvans. Twisting sektioner av ditt hår över en befintlig hästsvans ger dig ett lite mer komplext utseende, eller du kan prova en mer invecklad design som innehåller två typer av flätor. Oavsett vilken typ av vävt hästsvans du försöker, kommer ditt hår att se fantastiskt ut!

Steg

Metod 1 av 3:
Dra ditt hår över toppen
  1. Bild med titeln Skapa ett vävt hästsvans steg 1
1. Använd fingrarna för att dela ditt hår. Börja på båda tempel och flytta fingrarna rakt tillbaka så att de möts mitt på baksidan av ditt huvud. Detta bör dela ditt hår i ungefär hälften.
  • 2. Sätt din hästsvans upp i en klar elastik. Använd ett klart elastiskt band för att lägga den övre delen av ditt hår i en hästsvans. Dra inte det för hårt mot ditt huvud, för att du behöver tillräckligt med utrymme för att väva ditt hår över det.
  • Bild med titeln Skapa ett vävt hästsvans steg 3
    3. Poke ett finger genom ditt hår till höger. Nära basen av din elastik, peka ett finger upp från nedre delen av din hästsvans genom håret mitt i din hästsvans. Gör inte det här hålet för stort, eftersom det kan leda till att hästsvansen faller ifrån varandra
  • 4. Dra över en bit av löst hår från vänster. Ta ett sektions hår från det lösa håret på vänster sida av ditt huvud. Lägg den över toppen av din hästsvans och dra den ner genom hålet i ditt hår som du gjorde på höger sida. Dra avsnittet av håret så att det ligger platt.
  • 5. Upprepa med vänster sida av din hästsvans. Poke ett annat hål upp från botten på vänster sida nära din hästsvans. Dra sedan en sektion av lös hår från höger sida av huvudet och lägg det över din hästsvans. Dra det genom det hål du gjorde med fingret på vänster sida tills det ligger platt över din hästsvans.
  • 6. Använd Bobby Pins om det behövs. När du har dragit håret på båda sidor av din hästsvans är den vävda hästsvansen klar. Men du kan använda Bobby Pins för att säkra den om du vill känna att den har lite mer struktur. Börja med Bobby Pin under din hästsvans, vänd mot huvudets baksida. Skjut det över slutet av håret du har vävt över toppen av din hästsvans upp och in i håret bakom hästsvans. Upprepa detta för den andra sidan av ditt huvud.
  • Metod 2 av 3:
    Vrid ditt hår
    1. Dela håret i tre sektioner. Sektionerna bör vara relativt jämn, även om du kan göra de två sidosektionerna något mindre än mittpartiet.
  • 2. Dra mitten i en hästsvans. Basen av hästsvansen ska ligga nära mitten av baksidan av ditt huvud. Du borde inte dra det helt tätt mot ditt huvud, men det borde vara nära så att det är lätt att vrida ditt hår över det. Säkra hästsvansen med en klar elastik.
  • 3. Vrid en liten sektion av lös hår. Börja på höger sida, separera en liten del av ditt lösa hår nära framsidan av ditt ansikte. Vrid det tillbaka mot din hästsvans. Lägg det över din hästsvans mot vänster sida. Ta sedan det under den befintliga hästsvansen och stoppa slutet i elastiken.
  • 4. Upprepa genom att vrida ditt hår på växlande sidor. Upprepa samma process på vänster sida, vrida ett hårstycke, lägga den över din befintliga hästsvans mot höger sida och säkra änden under den befintliga hästsvanselastiken. Upprepa denna process tills du har vridit tillbaka båda sektionerna av lösa hår.
  • 5. Lägg till mer elastik efter behov. När du vrider mer och mer av ditt hår måste du säkra ändarna av vridningarna med en annan elastik. Håll den nya elastiken nära den ursprungliga elastiken så att ditt hår kommer att lossa i hästsvansen när du är klar.
  • 6. Binda upp din fulla hästsvans. När du har vridit allt ditt lösa hår över din befintliga hästsvans, lägg till en slutlig elastik över allt. Detta ser till att alla vridningar är säkra.
  • Metod 3 av 3:
    Flätar ditt hår
    1. Dela ditt hår i hälften. Om du har en sidodel kan du behålla det, bara dela håret i hälften på huvudets krona. Annars, börja från framsidan av huvudet och dela ditt hår jämnt ner i mitten.
  • 2. Säkra ena sidan av ditt hår. Detta håller den här sidan av ditt hår ur vägen medan du arbetar på andra sidan. Det är upp till dig vilken sida du vill börja med, bara se till att en sida är säkrad och ur vägen.
  • 3. Dela en del av håret i tre. Börja nära framsidan av ditt ansikte och nära delen. Ta en 3 tums (7 cm) av hår och dela det i tre lika stora sektioner.
  • 4. Göra en enkel plait. En flät är bara den första delen av en fläta. För att göra en, korsa fram och baksträngar över mittensträngen. Börja med baksträngen - den som ligger närmast baksidan av ditt huvud - och korsa den över mittensträngen. Korsa sedan framsträngen över mitten.
  • 5. Lägg till mer hår på baksträngen. När du har gjort den första flätningen, lägg till en annan, liten del av håret bakom baksträngen till den. Korsa sedan den tjockare backsträngen över mittensträngen. Detta gör att du kan integrera mer hår i flätan och hålla sig till baksidan av ditt huvud.
  • 6. Låt den främre strängen droppe. I stället ta en del av håret från omedelbart under framsträngen. Använd detta som ditt nya framställ och införlivas i flätan genom att korsa den över mitten avsnittet. Detta skapar en vattenfallseffekt.
  • 7. Upprepa detta tills du kommer till baksidan av ditt huvud. Fortsätt att upprepa processen tills du når din del. Sedan fläta det lösa håret i slutet i en vanlig fläta och knyta av det med en elastik. Du kan behöva sticka den för att få det ur vägen när du arbetar på den andra flätan.
  • 8. Skapa en fransk fläta. På samma sida av ditt huvud där du skapade vattenfallsflätan, skapa en fransk fläta. Du borde göra det under, men nära, den första vattenfallen flätan.
  • Dela en del av håret nära framsidan av ditt ansikte i tre sektioner, med ett vattenfallstycke som en av sektionerna. Korsa baksträngen över mitten, sedan framsidan. När den första flätningen är klar, lägg till nästa vattenfallsektion till baksträngen, rör sig mot baksidan av huvudet.
  • 9. Upprepa tills du kommer till din del. När den franska flätan når din del, fläta det lösa håret i en vanlig fläta. Du borde nu ha två vanliga flätor från första sidan av ditt hår.
  • 10. Upprepa processen på andra sidan huvudet. Ta håret på motsatt sida av huvudet ur elastiken och upprepa hela processen på den sidan av ditt huvud. Se till att du håller flätorna nära varandra för att behålla den vävda effekten.
  • 11. Samla alla fyra flätorna i en hästsvans. När du är klar med att fläta ditt hår, samla alla fyra vanliga flätorna (ändarna av vattenfallet och franska flätor på varje sida av huvudet) i en hästsvans nära mitten av huvudets baksida. Ta sedan den mindre elastikerna ur varje fläta så att håret i hästsvansen är lös.
  • Du kan behöva försiktigt borsta eller köra fingrarna genom det lösa håret i hästsvansen så att håret är jämnt fördelat.
  • 12. Dra försiktigt på flätade kanter. Dra inte för hårt, eftersom du kan dra flätorna ut. Men drar lätt på kanterna gör att den vävda effekten ser tjockare och mer införlivad.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Du kanske måste börja om några gånger för att få ditt hår att se rätt - det är okej!
  • Om du inte har mycket erfarenhet flätar ditt hår, börja med en enklare stil.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande