Så här kontrollerar du datorns minne

Minnet betyder två saker på datorer. Fysiskt minne är ditt hårddiskutrymme, som bestämmer hur många filer du kan hålla. Slumpmässigt åtkomstminne (RAM) bestämmer, i stor utsträckning, hur snabbt din dator kan springa. Båda är lätta att kontrollera om du använder Mac eller PCS.

Steg

Metod 1 av 4:
Kontrollera Windows-hårddiskminne
  1. Bildbetaget Skriv ditt kongressrepresentant Steg 12
1. Vet att det fysiska minnet är mängden lagring på din dator. Fysiskt minne är som en USB-pinne eller hårddisk - den har musik, foton, filer, etc. Detta skiljer sig från slumpmässigt åtkomstminne eller RAM, som delvis styr PC-funktionen.
  • Det finns två typer av minne, fysisk och slumpmässig åtkomst (RAM). Om du är orolig för rymden, kolla det fysiska minnet. Om du är orolig för fart, kolla RAM.
  • Bild med titeln Kontrollera din dator
    2. Navigera till "Dator" i ett fönster. Klicka på Start i nedre vänstra hörnet på din dator. Härifrån klickar du på "Dator."
  • Bild med titeln Kontrollera din dator
    3. På vänster sida av sidan, klicka på den hårddisk du vill kolla. När du anländer på skärmen, leta efter "Windows (C :)" Detta är den vanligaste hårddisken som de flesta använder men du kan kontrollera dem alla om du vill. De hårda enheterna noteras av grå rektangulära ikoner.
  • Om du inte kan se dina hårddiskar, klicka på den lilla triangeln bredvid "Dator."
  • Bild med titeln Kontrollera din dator
    4. Titta på rutan Detaljer längst ner i fönstret för att se ditt återstående utrymme. Du borde nu se "____ GB fri från ____ GB"
  • Bild med titeln Kontrollera din dator
    5. Öppna upp Windows Explorer och kolla "Egenskaper" av varje enhet. Om du inte kan följa ovanstående instruktioner är det här ett annat sätt att kontrollera ditt minne. I din Windows Explorer-låda, högerklicka på din (C :) och klicka "Egenskaper." Detta visar dig totalt minne, liksom den mängd minne som för närvarande används. Du kan kontrollera flera enheter om du har mer än en.
  • Metod 2 av 4:
    Kontrollera Windows Ram
    1. Bild med titeln Kontrollera din dator
    1. tryck på "Start" knappen längst ner till vänster på skärmen. Du vill hitta "Windows utforskaren," vilket är det fönster du använder för att sortera igenom filer. Du kan också öppna den genom att klicka på "Min dator."
  • Bild med titeln Kontrollera din dator
    2. Hitta "Dator" På Lefthand Bar. På vänster sida av skärmen ska du se något som "Den här datorn," eller bara "Dator." Högerklicka med musen och klicka sedan på "Egenskaper," som ligger längst ner i listan.
  • Mitt på skärmen något som "Installerat minne (RAM):" bör visas. Detta är din dators slumpmässiga åtkomstminne.
  • Ju högre din ram, desto snabbare kommer du att köra.
  • Expertips
    Spike baron

    Spike baron

    Network Engineer & Desktop Supportspike Baron är ägare till Spikes datorreparation baserad på Los Angeles, Kalifornien. Med över 25 års arbetslivserfarenhet inom teknikindustrin specialiserar sig spike på PC och Mac-datorreparation, används datorförsäljning, virusavlägsnande, dataåterställning och hårdvaru- och programuppgraderingar. Han har sin Comptia A + -certifiering för datortekniker och är en expert på Microsoft-certifierade lösningar.
    Spike baron
    Spike baron
    Nätverksteknik och skrivbordsstöd

    Vår expert samtycker till: På Windows 10, gå till den här datorn. Du hittar en lista över egenskaper Din dator har, inklusive operativsystemet, version av operativsystemet och mängden RAM du har.

  • Bild med titeln Kontrollera din dator
    3. Alternativt, öppna "Kontrollpanel" i startmenyn och kontrollera "System och "säkerhet." Du kan hitta den mängd RAM du har genom "Kontrollpanel" → "System och säkerhet" → "Systemet." Det kommer att märkas som "Installerat minne."
  • Metod 3 av 4:
    Kontrollera Macintosh-minne
    1. Bild med titeln Kontrollera din dator
    1. Öppna Finder och hitta din hårddisk. Ofta är det inte märkt som "Hårddisk." Det kan också vara din (C :) -drift, dock.
  • Bild med titeln Kontrollera din dator
    2. Kontrollklicka på enheten och välj "Få information." Om det är markerat kan du också trycka på kommandot + I (versaler "jag") för att öppna informationsfönstret.
  • Bild med titeln Kontrollera din dator
    3. Läs storlek och återstående utrymme på din enhet. När du har öppnat info ska mängden utrymme vara synligt som ett antal gigabyte (GB). Det här är mängden utrymme du har för filer som musik, filmer, foton och dokument.
  • Metod 4 av 4:
    Kontrollera Macintosh Ram
    1. Bild med titeln Kontrollera din dator
    1. Klicka på ikonikonet i det övre vänstra hörnet. Apple gör det enkelt att kontrollera ditt slumpmässiga åtkomstminne eller RAM. RAM anger det minne som datorn har för snabba uppgifter, och mer RAM leder till en snabbare dator.
  • Bild med titeln Kontrollera din dator
    2. Klick "Om den här macen." Detta kommer att ge upp datorns specifikationer, inklusive minne som används och RAM. Om din RAM inte är lätt synlig, klicka på "Mer information" att hitta den. Numret kommer att vara i GB, och är vanligtvis mellan 4-16 GB.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Varningar

    Om du klickar på hårddisken kan du komma åt dina datafiler. Ändra inte dem!!
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande