Hur man kan faceime utan wi-fi

Thistaaches du hur man använder FaceTime på din iPhone eller iPad när du inte har tillgång till pålitlig Wi-Fi. Så länge du har en mobil dataplan som är 3G eller bättre kan du använda FaceTime för att göra video och ljudsamtal med jämförbar kvalitet till Wi-Fi. Du behöver bara justera några inställningar innan du börjar.

Steg

  1. Bild med titeln FaceTime utan Wi-Fi Steg 1
1. Öppna din iPhone eller iPads inställningar
Bild med titeln iphonesettingAppicon.jpg
. Det är den grå växelikonen på startskärmen.
  • Bild med titeln FaceTime utan Wi-Fi Steg 2
    2. Aktivera FaceTime om du inte redan har det. Om du är ny på FaceTime, rulla ner och tryck på Facetime Alternativ (det har en grön ikon med en vit kamera inuti) och se till att omkopplaren är inställd på (grön) position. Om det är grått eller vitt, tryck på det för att vrida det grönt.
  • Tryck på knappen BACK för att återgå till menyn Inställningar när du är klar.
  • Bild med titeln FaceTime utan Wi-Fi Steg 3
    3. Knacka Cellulär eller mobil. Du får se ett av dessa två alternativ nära toppen av inställningsmenyn i den första gruppen av alternativ.
  • Bild med titeln FaceTime utan Wi-Fi Steg 4
    4. Glida "Celldata" eller "Mobil data" Byt till ON-läge
    Bild med titeln iphoneswitchonicon1.jpg
    . Om strömbrytaren redan var grön, hoppa helt enkelt till nästa steg.
  • Bild med titeln FaceTime utan Wi-Fi Steg 5
    5. Bläddra ner och skjut in "Facetime" Byt till ON-läge
    Bild med titeln iphoneswitchonicon1.jpg
    . Om FaceTime switch redan är grön, är det inte nödvändigt att göra några ändringar. Om det är grått eller vitt, tryck på det för att vrida det grönt.
  • Bild med titeln FaceTime utan Wi-Fi Steg 6
    6. Inaktivera Wi-Fi om det behövs. Om du inte är nära en Wi-Fi-åtkomstpunkt kan du hoppa över det här steget. Men om telefonen eller surfplattan fortsätter att ansluta till svaga Wi-Fi-nätverk, vill du stänga av Wi-Fi så det stör inte facetime-samtal. För att göra detta, gå till startskärmen och svepa upp (iPhone 8 och tidigare) eller svepa ner från det övre högra hörnet (iPhone X och senare). Sedan, tryck sedan på Wi-Fi-ikonen för att växla av den.
  • Bild med titeln FaceTime utan Wi-Fi Steg 7
    7. Placera eller svara på ett FaceTime-samtal. Nu när du har ställt in FaceTime för att arbeta med din mobila dataplan kan du använda den för att göra video och ljudsamtal på din iPhone eller iPad.
  • Eftersom FaceTime-samtal kan använda mycket data, försök spara dina FaceTime-samtal för Wi-Fi om du inte har en obegränsad dataplan.
  • För att se hur mycket data ett FaceTime-samtal används, öppna FaceTime-appen, tryck på den lilla "`" I en cirkel bredvid samtalet," och hitta databeloppet bredvid samtalstiden (e.g., 1028 KB).
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande