Hur man kopierar wii-spel

Är dina Wii-skivor att bli repad, skadad och förlorad? Vill du göra en lättillgänglig säkerhetskopia av alla dina Wii-spel? För att säkerhetskopiera dina spel måste du soffa din Wii och installera ett Backup Manager-program. Softmodding refererar till att ändra Wiis systemprogramvara med ett hack för att du kan installera anpassade program, till exempel backuphanteraren. Den här guiden kommer att gå igenom stegen att softmodding din Wii samt installera säkerhetskopieringsprogram och kopieringsskivor.

Steg

Del 1 av 4:
Förberedelse till mod Wii
  1. Bild med titeln Kopiera Wii-spel Steg 1
1. Montera de saker du behöver. För att modiga Wii och backup-spel behöver du några saker. Du behöver ett SD-kort för att kopiera Hack-filer från din dator till din Wii. Du behöver också en extern hårddisk som är tillräckligt stor för att lagra flera spel. Spelstorlekar sträcker sig från ca 1GB hela vägen upp till 6 GB per spel, så hitta en enhet med minst 250 GB för att lagra ditt bibliotek.
  • För att köra USB-backup-systemet måste du modifiera ditt Wii-system. Det är helt genom programvara och inga specialverktyg krävs. Den här guiden kommer att köra dig genom stegen.
  • Bild med titeln Kopiera Wii-spel Steg 2
    2. Hitta ditt Wii-versionsnummer. För att installera rätt hack måste du veta vilken version av det Wii-operativsystem du använder. Starta Wii.
  • Öppna Wii-menyn och klicka sedan på Wii-inställningar. Ditt Wii-versionsnummer visas i det övre vänstra hörnet.
  • Bild med titeln Kopiera Wii-spel Steg 3
    3. Ladda ner det lämpliga hacket för din version. För systemversion 4.2 eller lägre, ladda ner den rätta bannerbombhacken. Om du har systemversion 4.3, du behöver rätt officiella spel och hack. För den här guiden kommer vi att använda Lego Star Wars: den fullständiga sagan. Du behöver spelskivan såväl som "Return av Jodi" Spara Hack.
  • Del 2 av 4:
    Modding din Wii

    Softmodding a 3.0-4.1 Wii

    1. Bild med titeln Kopiera Wii-spel Steg 4
    1. Hämta och unzip rätt Bannerbomb Hack. Ladda ner the Hackmii Installer också.
  • Bild med titeln Kopiera Wii-spel Steg 5
    2. Sätt i ett SD-kort. Om du använder ett SD-kort som Wii redan har använt, byt namn på den privata mappen för att undvika konflikter.
  • Bild med titeln Kopiera Wii-spel Steg 6
    3. Kopiera filerna. Kopiera innehållet i Bannerbomb Zip-filen till SD-kortet, vilket bevarar filstrukturen. Kopiera installatören.Elf-fil från Hackmii-nedladdningen och byt namn på den för att starta.älva.
  • Bild med titeln Kopiera Wii-spel Steg 7
    4. Ta bort SD-kortet och sätt på Wii. Sätt i SD-kortet. Öppna Wii-menyn, klicka på Datahantering, sedan kanaler. Välj SD-fliken.
  • 5. Gå till datahantering i Wii-alternativ och klicka sedan på Kanaler. Klicka på fliken SD-kort.
  • Bild med titeln Kopiera Wii-spel Steg 8
    6. Bekräfta popupen. Ett fönster visas när SD-kortet sätts in med meddelandet "Ladda uppstart.dol / elf?"Välj Ja för att fortsätta med softmoden.
  • Bild med titeln Kopiera Wii-spel Steg 9
    7. Installera Homebrew-kanalen och DVDX. Använd riktningsdynan för att navigera menyerna och en knapp för att göra val. Homebrew-kanalen låter dig installera anpassad programvara, och DVDX-verktyget gör det möjligt för din Wii att spela DVD-filmer.
  • Bild med titeln Kopiera Wii-spel Steg 10
    8. Avsluta installationen. Efter några ögonblick ska du få ett framgångsmeddelande som låter dig veta att Homebrew har installerats. Du kan återgå till Wii-menyn och åtkomst till Homebrew när som helst från kanalerna.
  • Softmodding A 4.2 Wii

    1. Bild med titeln Kopiera Wii-spel Steg 11
      1. Hämta och unzip rätt Bannerbomb Hack. Ladda ner the Hackmii Installer också.
    2. Bild med titeln Kopiera Wii-spel Steg 12
      2. Sätt i ett SD-kort. Om du använder ett SD-kort som Wii redan har använt, byt namn på den privata mappen för att undvika konflikter.
    3. Bild med titeln Kopiera Wii-spel Steg 13
      3. Kopiera filerna. Kopiera innehållet i Bannerbomb Zip-filen till SD-kortet, vilket bevarar filstrukturen. Kopiera installatören.Elf-fil från Hackmii-nedladdningen och byt namn på den för att starta.älva.
    4. Bild med titeln Kopiera Wii-spel Steg 14
      4. Ta bort SD-kortet och sätt på Wii. Sätt i SD-kortet. Tryck på SD-kortikonen.
    5. Bild med titeln Kopiera Wii-spel Steg 15
      5. Bekräfta popupen. Ett fönster visas när SD-kortknappen trycks in med meddelandet "Ladda uppstart.dol / elf?"Välj Ja för att fortsätta med softmoden.
    6. Bild med titeln Kopiera Wii-spel Steg 16
      6. Installera Homebrew-kanalen och DVDX. Använd riktningsdynan för att navigera menyerna och en knapp för att göra val. Homebrew-kanalen låter dig installera anpassad programvara, och DVDX-verktyget gör det möjligt för din Wii att spela DVD-filmer.
    7. Bild med titeln Kopiera Wii-spel Steg 17
      7. Avsluta installationen. Efter några ögonblick ska du få ett framgångsmeddelande som låter dig veta att Homebrew har installerats. Du kan återgå till Wii-menyn och åtkomst till Homebrew när som helst från kanalerna.

    Softmodding A 4.3 Wii

    1. Bild med titeln Kopiera Wii-spel Steg 18
      1. Ladda ner och extrahera återkomsten av jodi hack. Placera filerna på ett SD-kort, hålla filstrukturen intakt.
    2. Bild med titeln Kopiera Wii-spel Steg 19
      2. Sätt i SD-kortet i Wii. Slå på Wii, öppna Wii-menyn och välj Datahantering. Öppna menyn Spara spel, välj Wii, sedan fliken SD. Kopiera återkomsten av Jodi Spara som matchar din region.
    3. Bild med titeln Kopiera Wii-spel Steg 20
      3. Starta Lego Star Wars. Ladda det sparade spelet. Efter spelet laddas, gå till stången till höger och byta tecken. Välj den karaktär som heter Jodi."Detta kommer att börja hackprocessen.
    4. Bild med titeln Kopiera Wii-spel Steg 21
      4. Installera Homebrew-kanalen och DVDX. Använd riktningsdynan för att navigera menyerna och en knapp för att göra val. Homebrew-kanalen låter dig installera anpassad programvara, och DVDX-verktyget gör det möjligt för din Wii att spela DVD-filmer.
    5. Bild med titeln Kopiera Wii-spel Steg 22
      5. Avsluta installationen. Efter några ögonblick ska du få ett framgångsmeddelande som låter dig veta att Homebrew har installerats. Du kan återgå till Wii-menyn och åtkomst till Homebrew när som helst från kanalerna.
    Del 3 av 4:
    Installera backup-programmet
    1. Bild med titeln Kopiera Wii-spel Steg 23
    1. Ladda ner den nödvändiga programvaran. För att installera backup-programvaran måste du installera några fler verktyg för Wii nu när det är mjuktmodt. Ladda ner den senaste versionen av Dop-mii liksom CIOS IAUNTER.
  • Bild med titeln Kopiera Wii-spel Steg 24
    2. Extrahera dop-mii på SD-kortet. Håll filstrukturen intakt. Sätt i SD-kortet i Wii och öppna Homebrew-kanalen. Kör DOP-MII från listan med program och välj "Installera iOS36 (V3351) w / fakesign".
  • Välj Ja när du blir ombedd att applicera NAND-behörigheter och ladda batterierna från Internet-servern. Välj Ja igen när det uppmanar dig att återställa. När den slutför kommer det att släppa dig tillbaka på Homebrew-kanalen. Ta bort SD-kortet och sätt tillbaka det i din dator.
  • Bild med titeln Kopiera Wii-spel Steg 25
    3. Extrahera CIOS-installationsprogrammet på SD-kortet i Apps-mappen. Håll filstrukturen intakt. Sätt i SD-kortet tillbaka i Wii och navigera till Homebrew-kanalen. Öppna CIOS-installationsprogrammet. Välj iOS36 från versionsalternativen.
  • Bild med titeln Kopiera Wii-spel Steg 26
    4. Välj nätverksinstallation. Bekräfta genom att trycka på a. Efter att ha installerat framgångsrikt kommer programmet att be dig att trycka på någon knapp för att starta om Wii.
  • Bild med titeln Kopiera Wii-spel Steg 27
    5. Förbered din externa hårddisk. Anslut din externa hårddisk till din dator. Du måste ladda ner ett program som skickar din hårddisk för att matcha filsystemet för Wii. WBFS (Wii Backup File System) Manager är ett gratis, öppet källprogram som skickar korrekt ut enheten.
  • Kör WBFS Manager med din externa anslutna och välj den från rullgardinsmenyn i programmet. Var noga med att välja rätt körning eftersom alla data kommer att gå vilse när den är formaterad.
  • Efter formatering Ta bort den externa hårddisken från din dator och bifoga den till Wii i den nedre USB-porten.
  • Bild med titeln Kopiera Wii-spel Steg 28
    6. Installera USB-lastaren. Sätt i SD-kortet i din dator. Ladda ner den senaste versionen av USB Loader GX fri från hemsida. Webbplatsen erbjuder en körbar fil för nedladdning som automatiskt sätter filerna i den högra delen av SD-kortet.
  • Bild med titeln Kopiera Wii-spel Steg 29
    7. Starta USB Loader GX. När du har kopierat filerna till SD-kortet, sätt in det i Wii och öppna Homebrew-kanalen. Välj USB Loader GX från listan över program.
  • Del 4 av 4:
    Kopiera Wii-spel
    1. Bild med titeln Kopiera Wii-spel Steg 30
    1. Sätt i en spelskiva. Med USB-lastaren öppet klickar du på knappen Installera. Beroende på storleken på spelet kan det ta upp till flera minuter. När spelet är klart kopiering visas det i huvudfönstret i USB-lastaren.
    • Upprepa detta steg för så många spel som du vill kopiera.
  • Bild med titeln Kopiera Wii-spel Steg 31
    2. Hämta Cover Art. Tryck 1 på WiImote för att öppna nedladdningsmenyn. Du kan välja mellan flera olika typer av bilder, inklusive omslagsbilder och skivbilder.
  • Bild med titeln Kopiera Wii-spel Steg 32
    3. Spela ett spel. Du kan välja vilket spel som helst från listan för att börja spela. Du kan också ändra hur spel är listade med hjälp av de bästa knapparna i USB-lastaren.
  • Tips

    Varningar

    Kopiera spel som du inte äger är olagligt. Den här guiden är bara för att göra legitima kopior av din personliga samling.
  • Uppdatera aldrig Wii-systemet efter att du har softmodded det, när du driver en mycket hög risk att tegel med systemet. Inaktivera onlineuppdateringar och avvisa spel som ber dig att installera en uppdatering.
  • Saker du behöver

    • Wii-konsol
    • PC med SD-kortläsare
    • Extern USB-hårddisk (rekommenderad 250GB eller större)
    • Lego Star Wars: Den kompletta sagan (om du ändrar en Wii Ver. 4.3)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande