Så här säkerhetskopierar du sms för en samsung galaxy-enhet till din dator

Många är beroende av sina SMS-meddelanden för kommunikation, och att ha säkerhetskopior kan vara avgörande för att bevara viktig information. Om du har en Samsung Galaxy-enhet kan du använda Software skapad av Samsung för att säkerhetskopiera dina meddelanden, eller välja från flera populära SMS-säkerhetskopierade appar som är tillgängliga gratis på Google Play Store. Att skapa regelbundna säkerhetskopior hjälper till att du aldrig förlorar ett viktigt SMS-meddelande.

Steg

Metod 1 av 2:
Använda Samsung Smart Switch
  1. Bild med titeln Säkerhetskopiera SMS för en Samsung Galaxy-enhet till din dator Steg 1
1. Ladda ner smart switch på din dator. Du kan ladda ner det här gratis från webbplatsen Samsung Smart Switch (samsung.com / US / Smart-switch /). Smart Switch är tillgänglig för både Windows och Mac.
  • Smart Switch är konstruerad för överföring till en ny enhet, men du kan använda den för att skapa säkerhetskopior.
  • Du kommer inte att kunna läsa din säkerhetskopierad text tills de återställs till en enhet. Detta är enbart en backupprocess. Om du vill kunna läsa dina säkerhetskopierade SMS-meddelanden på din dator, se följande metod.
  • Bild med titeln Säkerhetskopiera SMS för en Samsung Galaxy-enhet till din dator Steg 2
    2. Installera smartbrytarens applikation. Kör installationsprogrammet efter nedladdning och följ anvisningarna för att installera smart switch. De flesta användare kan lämna installationsinställningarna till deras standard.
  • Bild med titeln Säkerhetskopiera SMS för en Samsung Galaxy-enhet till din dator Steg 3
    3. Anslut din Samsung-enhet till din dator. Du bör se det visas i fönstret Smart Switch.
  • Bild med titeln Säkerhetskopiera SMS för en Samsung Galaxy-enhet till din dator Steg 4
    4. Klicka på "Säkerhetskopiering" knapp. Smart Switch börjar säkerhetskopiera enheten, inklusive dina SMS-meddelanden. Det kan ta ett tag att slutföra.
  • Dina säkerhetskopieringsfiler lagras i din "Dokument" Mapp som standard. Du kan ändra detta genom att klicka på "Mer" Knapp och välj "Preferenser".
  • Bild med titeln Säkerhetskopiera SMS för en Samsung Galaxy-enhet till din dator Steg 5
    5. Återställ din säkerhetskopia. Om du någonsin behöver återställa dina säkerhetskopierade meddelanden kan du göra det genom smartknappen. Klicka på "Återställ" knappen och välj den säkerhetskopierade filen som du vill återställa från.
  • Metod 2 av 2:
    Använda en SMS-säkerhetskopieringsapp
    1. Bild med titeln Säkerhetskopiera SMS för en Samsung Galaxy-enhet till din dator Steg 6
    1. Ladda ner en SMS-backup-app från Google Play Store. Det finns flera appar som låter dig skapa säkerhetskopior av dina SMS-meddelanden. De två mest populära apparna är "SMS Backup & Restore" och "SMS Backup +". Båda dessa appar låter dig skapa en säkerhetskopia som du kan läsa på din dator. Båda är tillgängliga gratis. SMS Backup & Restore kommer att skapa en XML-fil som du kan öppna i din webbläsare, och SMS Backup + skapar en mapp i ditt Gmail-konto med alla dina SMS-konversationer.
  • Bild med titeln Säkerhetskopiera SMS för en Samsung Galaxy-enhet till din dator Steg 7
    2. Anslut ditt Gmail-konto (SMS Backup +). Om du bestämde dig för att gå med SMS Backup + måste du ansluta ditt Gmail-konto så att dina meddelanden kan säkerhetskopieras. Du kan göra det genom att knacka på "Ansluta" Alternativ på huvudmenyn. Du kommer att bli uppmanad att logga in på ditt Google-konto.
  • IMAP måste vara aktiverat på ditt Gmail-konto för att den här appen ska kunna arbeta. Du kan göra det från inställningsmenyn i din Gmail-inkorg, i "Vidarebefordran och pop / IMAP" sektion.
  • Bild med titeln Säkerhetskopiera SMS för en Samsung Galaxy-enhet till din dator Steg 8
    3. Starta säkerhetskopieringsprocessen. När du har konfigurerat appen kan du starta säkerhetskopieringsprocessen. Det är lite annorlunda beroende på vilken app du använder.
  • SMS Backup +: Tryck på "Säkerhetskopiering" Knapp och vänta medan dina SMS-meddelanden skickas till ditt Gmail-konto. Detta kan ta ett tag om du har många meddelanden att säkerhetskopiera. Om det här är din första säkerhetskopiering, blir du uppmanad om du vill säkerhetskopiera alla meddelanden som för närvarande finns på enheten. MMS-meddelanden säkerhetskopieras som standard.
  • SMS Backup & Restore: Tryck på "Säkerhetskopiering" knappen och välj dina backupalternativ. Du kan välja att inkludera MMS-meddelanden, men det här kommer att göra säkerhetskopieringsfilen större. SMS Backup & Restore gör att du kan ladda upp backupfilen direkt till ett molnlagringskonto, vilket kan göra överföringen till din dator mycket enklare.
  • Bild med titeln Säkerhetskopiera SMS för en Samsung Galaxy-enhet till din dator Steg 9
    4. Överför säkerhetskopieringsfilen till din dator (SMS Backup & Restore). Om du använder SMS Backup & Restore tar det ett extra steg för att få backup-filen på din dator. Om du laddar upp backup-filen till en molnlagringstjänst, ladda ner det helt enkelt med webbläsaren på din dator. Om du bara har sparat säkerhetskopieringsfilen till din Galaxy-enhet, måste du överföra den till din dator. Det snabbaste sättet att göra detta är att ansluta Galaxy-enheten till din dator och sedan bläddra efter det. Som standard kommer backup-mappen att ringas "Smsbackuprestore" och XML-filen kommer att märkas med det datum det skapades.
  • Ser Hur man överför data mellan en mobiltelefon och dator För detaljerade instruktioner.
  • Bild med titeln Säkerhetskopiera SMS för en Samsung Galaxy-enhet till din dator Steg 10
    5. Visa dina säkerhetskopierade sms-filer. Beroende på vilken app du använde kan du läsa dina SMS-meddelanden på olika sätt.
  • SMS Backup +: Du hittar en etikett i Gmail som heter "SMS". Alla dina SMS-konversationer kommer att organiseras med kontakt i denna etikett. Du kan se dem som du skulle maila.
  • SMS Backup & Restore: Du kan öppna den XML-fil som du överförde till din dator i en textredigerare som anteckningsblock för att se alla SMS-meddelanden som den innehåller.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande