Hur blockerar robocalls

De flesta mobiltelefonanvändare har upplevt frustrationen att ta emot automatiserade samtal och röstmeddelanden. Dessa "Robocalls" kan vara en riktig olägenhet, som kommer i Droves och härrör från olika onoterade telefonnummer och platser som gör dem svåra, om inte omöjligt, att spåra. Trots det faktum att de vanligtvis är oönskade (och till och med olagliga), är många plågade av vågor av dessa samtal, ibland får ett halvt dussin eller mer per dag. Så vad kan du göra med det? Ditt första steg är att blockera numret direkt i telefonen och sedan vidta åtgärder för att du inte fortsätter att bli trakasserad i framtiden.

Steg

Metod 1 av 3:
Blockera oönskade robocalls på en mobiltelefon
  1. Bild med titeln Block Robocalls Steg 1
1. Acceptera inte samtalet. Först och främst, om du ringer från ett okänt nummer som du misstänker kan vara ett automatiskt meddelande, svara inte på det. Även om dessa samtal skickas via dator, finns det ofta skötare i andra änden att kontrollera om samtalen gick igenom. Om de vet att samtalen besvaras, kommer det bara att göra dem mer beständiga.
  • Du kan vanligtvis berätta för en Robocall från ett normalt okänt nummer genom att leta efter långa eller okända förlängningar.
  • Bild med titeln Block Robocalls Steg 2
    2. Lägg till numret på din blockerade uppringningslista. Om du antar att du tar emot samtalen på din mobila enhet, gå in i den blockerade uppringningslistan i inställningsmenyn på din smartphone och ange det nummer som Robocalls härstammar från. När de har blivit blockerade kommer företaget eller individen inte längre att kunna ringa till ditt nummer.
  • Detta kan vanligtvis göras genom att komma åt telefonens inställningsmeny och gå till "Telefon" eller "meddelanden" och kopiera numret i listan.
  • På nyare iPhones kan du också trycka på ikonen "I" bredvid namnet på den som ringer och bläddra ner tills du hittar det alternativ som säger "Blockera den här uppringaren."
  • Bild med titeln Block Robocalls Steg 3
    3. Förbud alla onoterade nummer. Blockeringsnummer individuellt kan fungera om du bara får ett automatiskt samtal här och där, men om det är en frekvent förekomst, kan du behöva ta mer drastiska åtgärder. Genom att ställa in telefonens "Stör inte" -funktionen till "Manual", kan du välja att bara tillåta samtal av de personer som är på din kontaktlista. På det här sättet kan du se till att du aldrig är pesterad av datorbaserade telefonspammare igen.
  • Medan den här metoden är omedelbar effektiv är en stor nackdel att du inte längre kan ta emot samtal från personer du vet om du inte har sparat sina nummer i dina kontakter.
  • Var noga med att lägga så många personliga nummer som du tror att du behöver i din kontaktlista innan du blockerar nummer med alternativet "Stör inte".
  • Bild med titeln Block Robocalls Steg 4
    4. Ladda ner en call-screening app. Tack vare teknikens underverk finns det nu program tillgängliga för smartphones och tabletter som automatiskt vänder sig om oönskade robocall. När du installerar en av dessa appar, kommer den att övervaka dina inkommande samtal, letar efter tecken på att ett samtal kommer från en automatiserad källa. Samtalet kommer då att avvisas snabbt och diskret, utan irriterande meddelanden eller avbrott.
  • Apps som PrivacyStar och Nomorobo är högt rankade för sin förmåga att avlyssna och avstå från frustrerande datorsamtal.
  • Dessa program är ett bra sätt att stoppa skräppostmeddelanden utan att behöva blockera varje nummer individuellt, samtidigt som man hör samtal från okända personliga nummer via.
  • Metod 2 av 3:
    Förhindra framtida störningar
    1. Bild med titeln Block Robocalls Steg 5
    1. Ignorera det. Om du kan leva med irritation av onoterade nummer som ringer upp dig hela tiden, är en av dina enklaste alternativ att helt enkelt inte uppmärksamma dem. Sätt telefonen på tyst, eller avvisa samtalet med en knapptryckning och fortsätt att gå om din dag som vanligt. Detta kan vara den otroliga lösningen för dem som bara är målet för den tillfälliga Robocall-överträdelsen.
    • Vissa människor är sällan eller aldrig buggade av automatiserade samtal. Det kan vara värt det för dessa lyckliga folk att bara bortse från irritationen.
    • Få vana att ignorera alla samtal från nummer du inte känner igen.
  • Bild med titeln block Robocalls Steg 6
    2. Ge inte ut ditt telefonnummer. Om du inte måste lista ditt telefonnummer på en viss form eller applikation, gör det inte. Genom att sätta ner ditt nummer vill du vara antingen uttryckligen eller implicit överens om att överlämna det för försäljningsändamål, och du vet aldrig var det kommer att hamna.
  • Hålla tillbaka ditt nummer när du får veta att det kommer att användas för att informera dig om "specialerbjudanden", eller när du tror att det kan användas av marknadsföringsskäl.
  • Om du har möjlighet, ge en annan kontaktinformation, till exempel en personlig e-postadress, istället för ditt telefonnummer. E-postmeddelanden är mindre påträngande och lättare att hantera än upprepade samtal.
  • Bild med titeln Block Robocalls Steg 7
    3. Läs avtal noggrant. Ta en titt på det fina utskriften av e-postmeddelanden och dokument och se vad de säger om din rätt till privatliv. Ofta ger folk ut sina telefonnummer utan förståelse för vad de kan användas för, och försvagas sedan när de konfronteras med röstmeddelanden om lågräntekortpriser. Att underteckna ett av dessa dokument ger emittenten skriftligt tillstånd att leda automatiserade samtal till ditt nummer.
  • Anledningen till att du får så många Robocall kan vara för att du oavsiktligt kom överens om dem på en tidigare tidpunkt.
  • Akta dig för att ge ditt telefonnummer till advokater, shoppingwebbplatser, eller när du planerar en viss tjänst.
  • Bild med titeln block Robocalls Steg 8
    4. Begär att den som ringer lämnar dig ensam. Nästa gång du får ett automatiserat samtal, lyssna till slutet för att se om det finns en förlängning du kan ringa om att ha ditt nummer bort från vilken lista du är på. Om inte, ring företaget eller enskild tillbaka direkt och kräva att de slutar ringa dig. I de flesta fall kommer dessa samtal inte att sluta tills mottagaren vidtar åtgärder.
  • Vara fast när du talar till en representant. Låt dem inte försöka övertyga dig om att dessa samtal är "rutin" eller att de går ut till alla.
  • I USA har du en laglig rätt att inte vara accosted av kommersiella företag via telefon.
  • Metod 3 av 3:
    Håll ditt telefonnummer av samtalslistor
    1. Bild med titeln Block Robocalls Steg 9
    1. Häng omedelbart. Om du accepterar ett samtal innan du har en chans att inse att det är ett automatiskt meddelande, gå av linjen direkt. Säg inte något, tryck inte på några knappar, koppla inte bort. Alla typer av svar eller interaktion kan signalera till den som ringer att det finns en levande, andningsperson i den andra änden av linjen som är villig att acceptera sina samtal. Om de tror att du är mottaglig, kommer de att fördubbla sina ansträngningar, och problemet blir bara värre.
    • Göra en mental anteckning av vem som ringer så att du kan rapportera dem senare om det behövs.
    • Om du är på en fast telefon som har uppringnings-ID, gå tillbaka och spela in numret så att du inte gör samma misstag om de ringer tillbaka.
  • Bild med titeln Block Robocalls Steg 10
    2. Dra ut från kända samtalslistor. Var uppmärksam på namnet på den person eller företag som anges i meddelandet så att du senare kan lägga in en förfrågan för att sluta ringa dig. Tänk också på allt du kanske har lagt ditt telefonnummer på det som kan bli ett problem i raden. Gå tillbaka och berätta för dessa uppringare du inte vill kontaktas längre. Det är ett krångel, men det kan vara nödvändigt att ta med galenskapen till ett slut.
  • I de flesta fall kommer återkommande samtal inte att sluta tills du får ditt nummer från listan.
  • Bild med titeln Block Robocalls Steg 11
    3. Registrera dig för det nationella "Ring inte" registret. Ringregistret är inte ett index för amerikanska telefonnummer som är olagliga för försäljningsmotiverade enheter att ringa. Det är gratis att registrera ditt cellnummer, hushålls fasta eller båda, och bäst av allt, det stannar där för alltid. Detta kommer inte att hålla olagliga bedrägerier att försöka dra nytta av dig, men det kommer åtminstone att stoppa överbord på uppringare som varuhus, doktorskontor och telemarketers en gång för alla.
  • Ringregistret gör inte en bra failsafe för de som får automatiserade samtal på en fast telefon eller telefon.
  • Denna tjänst drivs av Federal Trade Commission, som juridiskt kan åtala företag som misslyckas med de bestämmelser som den fastställer.
  • Bild med titeln Block Robocalls Steg 12
    4. Ring FTC. Amerikanska medborgare är skyddade enligt sekretesslagar som skapats av Federal Trade Commission. Om du trakasseras med automatiserade samtal från onoterade nummer, eller ett företag misslyckas med att sluta ringa dig efter att du har bett dem, är din nästa handlingsåtgärd att lämna ett formellt klagomål med FTC. De kommer att utfärda en sternfäste-och-desist till källorna till dessa robocalls, vilket ger dig tillfredsställelse av en hårdkämpad seger och lite lugn och ro.
  • Det är tekniskt mot lagen om företag att skicka ut Robocalls till privata cellnummer.
  • Var redo att leverera FTC med namn eller titel på den som ringer, liksom arten av de meddelanden du har fått.
  • Tips

    Blockera påträngande samtal, ladda ner en Robocall-screening-app eller ta bort ditt namn från företagets samtalslistor omedelbart. Vänta inte och hoppas att problemet kommer att gå iväg på egen hand.
  • Börja vara mer selektiv om vem du ger ut ditt telefonnummer till. Du behöver inte ge ditt nummer bara för att du är frågad.
  • Om du får Robocalls på flera telefonnummer (som i ditt hem, cell- och arbetsnummer), var noga med att du listar de olika siffrorna individuellt på Ring Registry.
  • Företag kan sälja ditt nummer till tredje parts annonsörer, så du behöver inte nödvändigtvis ha ett företag ditt nummer för att de ska börja trakassera dig.
  • Varningar

    Det finns rykten runt Internet om att kunna avregistrera från vissa samtalslistor över telefonen genom att trycka på en viss sekvens av knappar. Försök inte det här. Det kommer bara att ge bort din närvaro så att den som ringer kan försöka igen i framtiden.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande