Hur man lägger över övergångar i imovie

iMovie är en fullfjädrad videoredigeringsprogramvara som utvecklats av Apple. Ansökan har inkluderats som en del av iLife-sviten på alla Mac-datorer sedan introduktionen av Mac OS X, och är också tillgänglig för användning vid senare generationer av Apples handhållna enheter - de ipod, ipad, och iPhone. iMovie ger ett enkelt gränssnitt genom vilket användaren kan lägga till videoklipp i projektet, separera dem på angivna punkter och lägga till övergångar mellan klipp för att skapa en sömlös film. Det är ganska enkelt att lägga till övergångar i iMovie.

Steg

1. Öppna iMovie-programmet. Gör detta genom att antingen klicka på ikonen i dockan, eller genom att navigera till dess ikon i "Applikationer" mapp i Finder.
Bild med titeln Lägg till övergångar i iMovie Steg 1
  • Bild med titeln Lägg över övergångar i iMovie Steg 2
    Bild med titeln Lägg över övergångar i iMovie Steg 2
    2. Öppna ditt iMovie-projekt. Från "Fil" Meny i iMovie, välj "Öppna" För att öppna ditt befintliga projekt. Om du behöver skapa ett nytt projekt klickar du på "Ny."
  • Om du skapar ett nytt projekt måste du importera ett videoklipp i ditt iMovie-projekt. Gör detta genom att klicka och dra någon videofil i iMovie-fönstret.
    Bild med titeln Lägg över övergångar i iMovie Steg 2Bullet1
    Bild med titeln Lägg över övergångar i iMovie Steg 2Bullet1
  • För att flytta det importerade videoklippet till tidslinjen för redigering, dra det helt enkelt från arbetsytan i den högra panelen ner till tidslinjen längst ner i fönstret.
    Bild med titeln Lägg över övergångar i iMovie Steg 2Bullet2
    Bild med titeln Lägg över övergångar i iMovie Steg 2Bullet2
  • Bild med titeln Lägg till övergångar i iMovie Steg 3
    Bild med titeln Lägg till övergångar i iMovie Steg 3
    3. Dela videoklippet vid önskad punkt. Övergångar kan endast läggas till mellan 2 klipp, så du måste börja med att dela upp klippet i 2 mindre clips. För att göra detta, spela din film och stoppa uppspelningen i det exakta ögonblicket du vill dela upp klippet. Du kan också flytta uppspelningshuvudet (den vertikala linjen ovanpå tidslinjen) genom att klicka och dra den. Högerklicka eller styra-klicka på tidslinjen och välj sedan "Split Clip på Playhead." Detta kommer att dela klippet.
  • Bild med titeln Lägg över övergångar i iMovie Steg 4
    4. Öppna övergångsfönstret. Placera uppspelningshuvudet mellan de 2 klippen och klicka sedan på knappen "Trans" i rätt panel. Detta öppnar ett fönster så att du kan välja en övergång.
  • Bild med titeln Lägg över övergångar i iMovie Steg 5
    Bild med titeln Lägg över övergångar i iMovie Steg 5
    5. Välj vilken typ av övergång du vill ha. I fönstret som visas, kommer du att se en lista över övergångar som är tillgängliga. Klicka på något av namnen för att se en förhandsgranskning i det lilla fönstret ovanför listan. Du kan klicka på knappen som läser "Förhandsvisning" att titta på övergångarna igen.
  • Bild med titeln Lägg till övergångar i iMovie Steg 6
    Bild med titeln Lägg till övergångar i iMovie Steg 6
    6. Justera övergångens hastighet. I övergångsfönstret ser du en skjutreglage markerad "Hastighet." Justera glidstången för att välja din övergångshastighet - hur snabbt effekten kommer att inträffa. Varaktighet mellan en tiondel på en sekund och 4 sekunder är tillgängliga.
  • Bild med titeln Lägg över övergångar i iMovie Steg 7
    7. Sätt in övergången till tidslinjen. När du har valt en övergång och en hastighet, klicka och dra den lilla blå ikonen till vänster om övergångens namn till tidslinjen.
  • Bild med titeln Lägg över övergångar i iMovie Steg 8
    Bild med titeln Lägg över övergångar i iMovie Steg 8
    8. Tillåta övergången att göra. När du har satt i tidslinjerna kommer du att se en liten röd stång långsamt flytta till höger under övergången. Detta representerar den tid det tar att göra det nya videoklippet som genereras av övergången.
  • Bild med titeln Lägg över övergångar i iMovie Steg 9
    Bild med titeln Lägg över övergångar i iMovie Steg 9
    9. Förhandsgranska videoklippet. För att säkerställa att övergången ser hur du vill att den ska, flytta uppspelningshuvudet tillbaka till början av det första klippet och spela filmen. Du kan justera övergångens hastighet igen genom övergångsfönstret om så önskas.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Du kan radera en övergång genom att klicka på den i tidslinjen och trycka på "Radera" nyckel-.

    Saker du behöver

    • Apple dator
    • IMovie-programvaran
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande