Hur man deltar i en anime-konvention

Du har tittat på timmar av din favorit anime. Du har prenumererat på manga tidningar och investerat i att köpa volymerna. Du har beställt affischer online av dina favoritkaraktärer. Och nu är du redo att delta i en anime-konvention. Du bör börja med att registrera dig för konventionen och förberedelser för konventet innan du kommer dit. När du anländer, bör du försöka njuta av dig så mycket som möjligt.

Steg

Del 1 av 3:
Registrering för konventet
  1. Bilden med titeln Delta i en anime-konvention Steg 1
1. Forskning anime konventioner i ditt område. Innan du kan delta i en anime-konvention eller "lura", Du måste hitta en som passar dina intressen och din budget. Det finns många anime-konventioner över hela världen och i Nordamerika. Några nackdelar är massiva händelser med tusentals människor i närvaro i flera dagar av roligt. Andra är mindre evenemang där du har en mindre folkmassa och kan uppleva conen om några timmar. Du bör överväga hur mycket du har råd att spendera på resor för con och hur mycket du vill ta in på con.
  • Större konventioner har en längre lista över saker att göra, men de kan vara överväldigande för första gången deltagare. Du kanske vill gå till en specifik animekonvention för att se en anime kändis eller att uppleva en viss delgenre av anime med andra deltagare.
  • Du kan undersöka olika anime-konventioner på Animera.com, som listar nästan alla anime-konvention i världen per region, land och stat. Du kan också titta på de tio största anime-konventionerna i Nordamerika på Animera.com.
  • Några av de största anime-konventionerna inkluderar Anime Expo i Los Angeles, Kalifornien, Anime North i Toronto, Ontario och Anime Central i Rosemont, Illinois.
  • Bilden med titeln Delta i en anime-konvention Steg 2
    2. Välj en konvention baserat på din budget. Du bör bestämma hur mycket pengar du, och alla följeslagare som kommer med dig, har råd att spendera på anime-konventionen. Minst måste du budgetera för anime-konventionens märke, köpa mat, köpa anime merchandise och förbereda ditt cosplay, om du gör en. Om du bestämmer dig för att resa för en anime-konvention, måste du budgetera för transport till och från konserten samt boende.
  • Mindre anime-konventioner kostar vanligtvis cirka $ 30 för ett förregistrerat märke. Större konventioner kan kosta $ 50- $ 60 för ett märke. Du kan också behöva faktor hyra ett hotellrum eller en hemvist, samt transport, som flygbiljetter eller parkering och gas för en bil.
  • Du kan besluta att gå med vänner eller en partner att minska kostnaderna för anime-konventionen, särskilt om du är på en stram budget.
  • Bilden med titeln Delta i en anime-konvention Steg 3
    3. Registrera tidigt. Du bör alltid försöka förregistrera för anime nackdelar, eftersom det kommer att kosta dig mindre att delta och du kommer att vänta i en kortare linje för att hämta ditt märke. Om du bestämmer dig för förregistrering bör du se till att du kan delta eftersom de flesta anime con märken är återbetalningsbara och inte överförbara.
  • Du bör också vara säker på att du kan delta i alla tre dagar i anime-konventionen, om du ska till en större konvention, innan du är förregistrera. Du kan behöva begära dagar på jobbet eller rensa ditt schema på konventionsdagarna så att du har tillräckligt med tid för att uppleva konventet.
  • Om du inte registrerar för anime-konventionen kan du fortfarande hämta ditt pass vid dörren. Men det kommer sannolikt att vara dyrare och du måste vänta i en längre linje.
  • Del 2 av 3:
    Förberedelser för konventet
    1. Bilden med titeln Delta i en anime-konvention Steg 4
    1. Bestäm din transport till konventet. När du har din anime konvention märke bör du överväga om du måste resa för att komma till konventet och i så fall hur du kommer att komma dit. Kommer du att flyga eller kan du köra till konventet? Körning kan vara billigare, men du bör faktor i kostnaden för parkering och gas för att säkerställa att det är ett budgetvänligt alternativ. Du kanske måste flyga om konventet är långt ifrån du bor, eftersom du kanske inte vill spendera för mycket av din fritid pendlar till konventet med bil.
    • Du bör kolla efter flygerbjudanden online i veckorna eller månader som leder fram till konventet. Du kanske vill ge dig en buffert på en dag före konventet eller anländer natten innan så du kan bli avgjort i ditt boende innan konventet börjar.
    • Du bör överväga andra transportalternativ som att ta tåget eller bussen, speciellt om du är på en snäv budget. Du borde faktor på den rese tiden som krävs om du tar tåget eller bussen och ser till att det är värt ansträngningen.
  • Bilden med titeln Delta i en anime-konvention Steg 5
    2. Bestäm om du behöver boende för konventet. Om du reser utanför ditt hemområde för konventet behöver du boende. Du kan gå till ett hotell eller ett motell, speciellt om du reser med följeslagare och du kan dela upp kostnaden för rummet. Eller kan du se om du har vänner du kan stanna med några nätter under konventet för att minska kostnaderna.
  • Du bör kolla med anime-konventionen för att se om de har reserverade hotellrum för deltagare nära kongresscentret. Några större anime-nackdelar erbjuder rabatterade priser till deltagare. Dessa rum tenderar att fylla snabbt så försök att reservera dem strax efter att du köpte ditt märke eller så snart de blir tillgängliga.
  • De flesta hotell kräver att du är minst 18-21 år för att boka ett hotellrum. Du får vanligtvis inte mer än fyra personer per rum. Om du försöker spara pengar kan du bestämma dig för att dela hotellrummet fyra sätt.
  • Bilden med titeln Delta i en anime-konvention Steg 6
    3. Förbered en cosplay. Ett cosplay är en kostym i stil med en anime karaktär. Du kan köpa en cosplay eller göra ditt eget cosplay hemma. Du bör börja göra din cosplay kostym tidigt så det är klart i tid för konventet. Få vänner eller föräldrar att hjälpa dig att sätta ihop ditt cosplay och ha kul att göra din egen version av en älskad anime karaktär.
  • Se till att din kostym är lämplig för en potentiellt trångt con om du ska till en större anime-konvention. Försök att undvika långa bakkläder som lätt kan trivas på eller stora tillbehör på ryggen som kan slå människor när du vänder dig om. Din kostym ska låta dig flytta runt och se rimligt bra.Om din kostym begränsar din vision, rekrytera en vän för att eskortera dig runt konen och försök att vara medveten om din omgivning.
  • Om du är cosplaying poserar träning i kostym på förhand. På det sättet är du redo att störa dina saker när folk frågar att fotografera dig - och de kommer om ditt cosplay är halvvägs anständigt!
  • Bilden med titeln Delta i en anime-konvention Steg 7
    4. Skapa en Convention Survival Kit. Du bör se till att du packar de viktigaste för CON, eller ett konventionsskyddssats, så du är beredd. Du bör inkludera flera nyckelposter i ditt Convention Survival Kit, inklusive:
  • Ett symaskin, kanalband och markörer för att göra nödsituationer på din cosplay. På det här sättet, om ditt cosplay blir skadat, kan du enkelt fixa det.
  • Lösa pengar att spendera på mat och souvenirer. Du kanske vill ställa in en budget så att du inte spenderar för mycket pengar på kläder, affischer, DVD-skivor, böcker och andra varor på con.
  • En kamera och extra batterier eller en laddare. Du kommer sannolikt att ta massor av bilder av andra cosplays och anime kändisar, så se till att kameran alltid är laddad och redo att gå.
  • Foto ID med dig samt lös pengar och ett betalkort eller kreditkort.
  • Vatten och snacks för när du blir hungrig mellan måltider, såväl som solskyddsmedel. Du kan sluta lindra ute för att komma in i arenan och du vill inte få en solbränna i processen.
  • Bilden med titeln Delta i en anime-konvention Steg 8
    5. Läs konventionsguiden och gör ett schema med händelser. De flesta anime har ett schema med händelser på deras hemsida några veckor innan conen börjar. Du bör läsa konventionsguiden och markera händelser eller kändisar som du skulle vilja se. Du kan samarbeta med dina följeslagare för att se till att du alla ser vem och vad du vill ha under conen.
  • Du bör också se till att du har tillräckligt med tid hela dagen för att se allt. Du kan blockera ditt schema och göra en plan dag för dag. Du kan sedan justera schemat när du kommer till konen, om det behövs.
  • Du bör titta på listan över matalternativ på kongressens hemsida eller runt konventet. På det här sättet vet du vad du kan förvänta dig för matalternativ och kan budgetera i enlighet med detta. Du kan sluta med mat med dig eller äta på ditt boende för att spara pengar.
  • Del 3 av 3:
    Njuter av dig själv vid konventet
    1. Bilden med titeln Delta i en anime-konvention Steg 9
    1. Bära bekväma kläder och skor. Om du inte är cosplaying bör du se till att du har bekväma kläder och promenadskor, eftersom du sannolikt kommer att vara på fötterna större delen av dagen. Konventionen kan vara varm när du är inne i arenan, så du kanske vill klä dig i lager för att vara bekväm.
    • Du bör se till att din mobiltelefon är fulladdat och din kamera är fulladdat. Om du är med vänner, bör du byta nummer så att du kan hitta varandra om du blir separerad eller förlorad.
  • Bilden med titeln Delta i en anime-konvention Steg 10
    2. Anlända tidigt. Du bör planera att anlända minst 30 minuter till 1 timme innan anime-konventionen öppnas så att du kan komma i linjen. Detta ger dig också tillräckligt med tid för att hämta ditt märke i konventet och uppleva alla händelser på con.
  • Du bör också vara säker på att anlända tidigt för händelser som du vet kommer att vara populära, till exempel möte och hälsar med en anime kändis. Lining upp tidigt kommer att se till att du använder din tid på konventet väl och öka dina chanser att komma in i populära evenemang.
  • Bilden med titeln Delta i en anime-konvention Steg 11
    3. Delas upp om du har olika intressen än dina följeslagare. Du och dina vänner kan sluta med olika evenemang eller bås som du vill kolla. Du kan sluta dela upp och godkänna att träffas senare på en viss plats i kongresscentret. Se till att alla har varandras kontaktuppgifter och en överenskommen mötesplats och tid. Con kan vara mycket trångt så det kommer att förhindra att du alla förlorar varandra.
  • Bilden med titeln Delta i en anime-konvention Steg 12
    4. Umgås med andra konventets deltagare. Du kan gå till animekonventionen för att titta på andras cosplay och få varor av din favorit manga. Eller du kan gå till con för att visa upp din cosplay och bindning med andra cosplaying deltagare. Försök att umgås med andra på con och vara vänlig med andra deltagare.
  • Du kan få bilder med anime kändisar eller begära en bild av någons cosplay. Försök att ge Cosplayers rum när du går runt konventet så att deras cosplay inte skadas. Ha kul och försök att uppleva con till fullo.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande