Hur man rengör solens sålar

Eftersom sålarna på dina skor är den del som faktiskt kommer i kontakt med marken, förväntas det att de blir lite smutsiga efter ett tag. Lyckligtvis är rengöring av dina skor en snabb och enkel uppgift. Börja med att slå på skorna tillsammans för att lossa stora klumpar av smuts, använd sedan en plastkniv eller liknande verktyg för att skrapa bort vilket envis smuts som finns kvar i slitbanorna. För en grundlig ren, suga dina jolleseglare i tvålvatten i 15-20 minuter innan de går över dem med en gammal tandborste. Om du har bråttom, försök att böja dina skor med en magisk suddgummi för att omedelbart ta bort scuffs, fläckar och fläckar.

Steg

Metod 1 av 4:
Avlägsna överskott av smuts
  1. Bild med titeln Rengör sålarna av skor Steg 1
1. Slå dina skor tillsammans för att lossa stora klumpar av smuts. Håll en sko i varje hand och bang sålarna ihop kraftfullt några gånger. Detta kommer att hjälpa till att lossna klumpar av mark, torkad lera och liknande ämnen som har blivit kakade på slitbanan.
  • Var noga med att ta dina skor ute eller hålla dem över soporna kan du undvika att göra en röra.
  • Om det behövs, försök skrapa sålarna på dina skor försiktigt mot kanten eller trottoaren för att bära ner tjock, beständig återstod.
  • Bild med titeln Rengör sålarna av skor Steg 2
    2. Skrapa bort eventuell kvarvarande smuts med en plastkniv eller liknande verktyg. Hålla knivspetsen i sprickorna i slitbanan och använd den för att gräva ut någon smuts kvar efter det första slaget. Fokusera på sprickor, fördjupningar, spår och andra konturer där smuts sannolikt kommer att bli fast.
  • Om du inte råkar ha någon plastbestick tillgänglig kan du också använda en av nycklarna på din nyckelring.
  • Arbeta försiktigt och var tålamod. Skrapa ut envis klibbande smuts för hand kan vara tidskrävande, men det är det bästa sättet att se till att dina skor kommer ut helt rena.
  • Bild med titeln Rengör sålarna av skor Steg 3
    3. Använd en tandborste för att skrubba hårda till nöjda fläckar. En annan typ av styvborste borste, som en skorborste, kan också göra tricket. Kör borsten fram och tillbaka över bottenytan av skon. Borsten kommer lätt att sopa ut partiklar som lämnas för djupt i slitbanan för att du ska nå med en kniv eller nyckel.
  • En gammal tandborste kommer att vara din bästa satsning om sålarna på dina skor har ett komplext slitbanor med massor av olika texturer, eller om du har svårt att få majoriteten av smutsen med bara din skrapa.
  • Överväg att investera i en hållbar nylonskoborste som du kan hålla dig för att städa dina skor.
  • Dricks: Du kan också använda en tandborste eller skoborste för att försiktigt och effektivt rengöra dina skor "överdelar medan du är på den.

    Metod 2 av 4:
    Djuprengöring gummi slitbanor
    1. Bild med titeln Rengör sålarna av skor Steg 4
    1. Fyll en behållare med en blandning av varmt vatten och flytande diskmedel. Kör ca 1 tum (2.5 cm) i behållaren, eller bara tillräckligt för att täcka de nedre och nedre sidokanterna på de skor du städar. Lägg till ungefär 1 tesked (4.9 ml) diskmedel och rör om blandningen med handen tills den bildar en sudsy, likformig lösning.
    • Om du inte hittar en lämpligt storlek behållare, sätta stoppet i ditt kökshandfat och springa vattnet direkt i bassängen.
  • Bild med titeln Rengör sålarna av skor Steg 5
    2. Blöt dina skor i tvållösningen i 15-20 minuter. Ställ dina skor ner upprätt i tvålvattnet. Medan de sitter, kommer kombinationen av varmt vatten och ytaktiva ämnen i tvättmedlet att gå till jobbet bryta ner fläckarna och kvarvarande rester på sålarna.
  • Var försiktig så att du inte stänker på dina skor oavsiktligt.
  • Varning: Se till att tvålvattnet inte kommer upp högre än sålarnas övre sidokanter. Att få dina skor våta kan producera fula vattenfläckar eller orsaka färgerna på vissa material (t.ex. mocka) att springa.

  • Bild med titeln Rengör sålarna av skor Steg 6
    3. Skrubba sålarna på dina skor med en våt borste. Ta en av dina skor och doppa en gammal tandborste, skorborste eller liknande styvbräckt borste i tvållösningen. Polska slitbanan med borstens borst tills det är helt obefläckat och repetera sedan med den andra skon, rengöring och återvilja borsten efter behov.
  • Var beredd att spendera lite extra tid på svåra fläckar och tunga fläckar. Dessa områden tenderar att kräva mer uppmärksamhet.
  • Glöm inte att gå över sålarnas övre sidokanter, liksom.
  • Bild med titeln Rengör sålarna av skor Steg 7
    4. Torka dina skor med en mikrofiberduk eller låt dem lufttorka. Vik tyget i hälften för att göra en tjock kudde och använda den för att dab vid det stående vattnet på sålarna på dina skor. Om du föredrar kan du också hänga dina skor upp på ett skoställ eller sko och låt dem torka av naturligt. Denna metod tar lite längre tid, men det kan vara användbart om du är upptagen med att göra andra saker.
  • Ett annat alternativ är att helt enkelt ställa in dina skor på en ren, torr handduk, som kommer att suga upp någon återstående fuktighet.
  • Du kan bära dina skor igen så snart de är helt torra till beröringen.
  • Metod 3 av 4:
    Rör på dina sålar snabbt med en magisk suddgummi
    1. Bild med titeln Rengör sålarna av skor Steg 8
    1. Rensa bort eventuell torkad smuts som är uppbyggd på sålarna på dina skor. Bang dina skor tillsammans för att lossa stora klumpar. Använd sedan en plastkniv, nyckel eller gammal tandborste för att skrapa bort någon smuts som fortfarande sticker.
    • Få dina sålar så rena som möjligt att börja med kommer att göra jobbet mycket lättare för din magiska suddgummi.
  • Bild med titeln Rengör sålarna av skor Steg 9
    2. Våt din magiska suddgummi och kläm ut överskottet. För bästa resultat ska din magiska suddgummi vara bara lite fuktig. Håll blocket av skum under kranen eller dunk det kort i en behållare med varmt vatten. När det är trevligt och vått, kläm det med båda händerna tills det inte längre kommer ut.
  • Vätning av din magiska suddgummi hjälper till att skära ner på friktion, vilket i sin tur minskar mängden slitage som du kommer att utsätta dina skor till. Det tjänar också till att absorbera mer smuts.
  • Bild med titeln Rengör sålarna av skor Steg 10
    3
    Buff dina sålar noggrant För att ta bort scuffs, fläckar och fläckar. Gnugga den magiska suddgummien över botten av dina skor med både fram och tillbaka och cirkulära rörelser, applicera måttligt tryck. Var särskilt uppmärksam på texturerat och tungt smutsiga områden - du kan behöva gå över dessa mer än en gång. När du är klar ska dina skor ser praktiskt taget så bra ut som nya.
  • Hemligheten med magiska raders är deras patenterade mikrobrasionsteknik. De arbetar i huvudsak som ultrafina sandpapper, bär ned smuts och missfärgning för att avslöja det orörda materialet under.
  • En magisk suddgummi kan också göra underverk på ämnen som sätter upp en kamp, ​​som lim och Stuck-på tuggummi.
  • Dricks: Använd en vanlig vit magisk suddgummi för att undvika överföring av färg till din sko.

  • Bild med titeln Rengör sålarna av skor Steg 11
    4. Torka dina sålar rena med en fuktig trasa eller pappershandduk. Detta kommer att hjälpa till att ta bort eventuella lossna smuts eller små bitar av skräp som fortfarande klamrar sig på botten av skor. Försök att hämta så mycket material som möjligt. Efteråt kommer dina skor att vara redo för många fler miles av trogen service!
  • Undvik att gå på några dammiga eller smutsiga ytor tills sålarna på dina skor är helt torra.
  • Metod 4 av 4:
    Pröva andra rengöringsmetoder
    1. Bild med titeln Rengör sålarna av skor Steg 12
    1. Radera smuts och fläckar snabbt med nagellackborttagare. Dunk en bomullspinne i vätskan och använd den för att försiktigt blotta någon del av dina sålar som ses bättre dagar. Den viktigaste ingrediensen i nagellackborttagare är aceton, ett kraftfullt lösningsmedel som garanteras att lösa även den mest envis smuts och smuts nästan omedelbart.
    • Ett stänk av destillerad vit vinäger kommer också att fungera nästan om du är allergisk mot aceton.

    Varning: Aceton kan orsaka permanent missfärgning om den kommer i kontakt med dina skor överdelar eller något annat avsnitt som innehåller färgämnen.

  • Bild med titeln Rengör sålarna av skor Steg 13
    2. Ljusa jolleseglare sålar med tandkräm. Samma blekningsmedel som du använder för att behålla ditt felfria leende kan också fungera underverk på sneakers. Bara pressa en strump av tandkräm på en gammal tandborste och använd de styva borsten till arbeta det i problemområdet. Låt tandkräm sitta i ca 10 minuter, torka av den med en fuktig trasa och förundra sig mot skillnaden!
  • Se till att du använder vanlig vit tandkräm, speciellt om du städar vita sålar. Färgade tandkrämar kan faktiskt skapa fläckar, vilket är motsatsen till vad du försöker åstadkomma.
  • Bild med titeln Rengör sålarna av skor Steg 14
    3. Attackera caked-on smuts och fläckar med ättika och bakpulver. Fyll en liten behållare med 1 kopp (240 ml) varmt vatten. Lägg till 2 matskedar (30 ml) destillerad vit vinäger och 1 msk (20 g) bakpulver och blanda väl. Tillsammans kommer ingredienserna att bilda en tunn pasta som du kan sladdera på sålarna på dina skor med en pensel eller ren trasa. Efter 10-15 minuter, skölj sålarna rena, eller torka pastaen bort med en separat, fuktig trasa eller svamp.
  • Du kan också göra en förenklad natronpasta med endast lika delar bakpulver och vatten.
  • När det kombineras, genomgås bakpulver och ättika en omedelbar kemisk reaktion och blir fizzig, sur och något slipande. Denna sammansatta verkan är det som gör dem så effektiva för att skära igenom ämnen som fett och inbyggda fläckar som andra rengöringsprodukter inte ens gör en dent i.
  • Bild med titeln Rengör sålarna av skor Steg 15
    4. Blanda en utspädd bleklösning för tunga spotrengöring. Blekning är försökt-och-sant sätt att göra en gång vita saker vit igen. Lägg till 1 del klorblekmedel till 5 delar rumstemperaturvatten och rör de två vätskorna ihop noggrant. Doppa sedan en gammal tandborste eller liknande redskap i bleklösningen, skura de långa fläckarna och se dem försvinna före dina ögon.
  • Det är viktigt att använda utspädd blekmedel vid förnyelse av vita skosålar och andra typer av kläder och tillbehör. Exponering för ren blekmedel kan vända vita ytor en ful gul färg.
  • Var noga med att bära handskar och skapa material i ett välventilerat utrymme när du än arbetar med blekmedel. Skyddsglasögon är också ett plus.
  • Tips

    Dessa dagar är de flesta sneakers och vardagliga skor tvättbara. Om de du försöker rengöra, kan du helt enkelt kasta dem i tvättmaskinen spara dig tid och energi att återställa dem för hand.
  • Om du inte har något annat, kan du också använda en bomullspinne och nagellackborttagare för att upptäcka rena lätta smutsiga områden på gummisål.
  • Få vana att städa sålarna av dina favoritpar av skor varje par månader längs med uppersna.
  • De metoder som beskrivs här kommer också att fungera för rengöringsstövlar och de flesta typer av klädskor.
  • Saker du behöver

    Avlägsna överskott av smuts

    • Plastkniv
    • Gammal tandborste, skorborste eller liknande styvborste borste
    • Metallknapp (tillval)

    Rör på dina sålar snabbt med en magisk suddgummi

    • Magisk suddgummi
    • Varmvatten
    • Plastkniv, metallnyckel eller gammal tandborste
    • Fuktig trasa eller pappershandduk

    Djuprengöring gummi slitbanor

    • Stor behållare
    • Varmvatten
    • Flytande disk
    • Gammal tandborste, skorborste eller liknande styvborste borste
    • Mikrofiberduk
    • Skohållare eller skor (tillval)

    Pröva andra rengöringsmetoder

    • Nagellacks bortagning
    • Tandkräm
    • Bakpulver
    • Destillerad vit vinäger
    • Klorblekning
    • Gammal tandborste eller styvborste borste
    • Liten behållare
    • Vatten
    • Ren trasa eller svamp
    • Bomullspinne
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande