Hur börjar man använda en mac

Är du en PC-användare som byter till en Macintosh? Till den vanliga tidigare PC-användaren kan en Mac vara mildt förvirrande ibland. Den här guiden visar några av de grundläggande användningsområdena och funktioner i en Mac, liksom hur du överför dokument som kräver PC-användning, Ställ in MAC och använd program.

Steg

Metod 1 av 3:
Terminologi
  1. Bild med titeln Börja med en Mac Steg 1
1. Känna terminologin. Namnen på objekt du ser på skärmen på en Mac är helt annorlunda än de i Windows.
  • Menyfältet. Detta ligger högst upp på skärmen. Längst upp till vänster är ikonikonen. Bara till höger om Apple-ikonen är namnet på den aktuella aktiva ansökan. Andra saker som finns i menyraden är fil, redigera, visa, fönster, hjälp mm. Dessa kommer att variera med ansökan.
  • Titelfält. Detta ligger högst upp i ett fönster och innehåller namnet på det aktuella fönstret. Ej tillgänglig i alla applikationer.
  • Verktygsfält. Detta ligger strax under titellinjen och innehåller ikoner. Ej tillgänglig i alla applikationer. Ändra innehållet i verktygsfältet genom att högerklicka var som helst i verktygsfältet och välj Anpassa verktygsfältet.
  • Statusfältet. Detta är vid eller bredvid botten av ett fönster och är bara synligt när du väljer för att visa den i visningsalternativet eller applikationsinställningarna. Ej tillgänglig i alla applikationer.
  • Docka - Det här är den glasiga baren längst ner på skärmen som håller applikationer. Om du använder iPhone redan vet du att det finns en brygga på startskärmen, vilket är som den på OS X.
Metod 2 av 3:
Det grundläggande
  1. Bild med titeln Börja med en Mac Steg 2
1
Starta datorn. Efter cirkeln under Apple-logotypen roterar i några sekunder, tar datorn dig på en snabb video, och då kommer du att be om att du kommer in i ditt område, lite personlig information och ett användarnamn och lösenord. Ange informationen och fortsätt att logga in.
  • Bild med titeln Börja med en Mac Steg 3
    2. Högerklicka på MENU på en Mac. Många PC-användare används för att högerklicka på musen för att få upp en lista med hjälpsamma alternativ - På en Mac finns det sätt att få liknande resultat. Det enklaste sättet skulle vara att styra-klicka på ett objekt. Kontrollklicka betyder att du håller ner Ctrl medan du klickar på objektet. Detta kommer att ta upp en genvägsmeny. Alternativt kan du konfigurera musen eller styrplattan för att använda höger sida av musen eller styrplattan som sekundärknappen (AKA Högerklicka) i Systeminställningar (Apple-menyn>Systeminställningar>Mus eller äppelmeny>Systeminställningar>Trackpad).
  • Bild med titeln Börja med en Mac Steg 4
    3. Använd Finder för att hitta olika dokument, bilder och andra filer. Finder är, för Mac-användare, i huvudsak vad Windows Explorer är för PC-användare.
  • Bild med titeln Börja med en Mac Steg 5
    4. Kraft slutar en obetydlig tillämpning. Tryck på Command-Option-Escape när en ansökan inte svarar. Detta fungerar på samma sätt som Ctrl-Alt-Delete fungerar för PC-användare. Ett annat sätt att tvinga en ansökan är att styra-klicka på objektet på dockan och välja Force-Quit från menyn.
  • Bild med titeln Börja med en Mac Steg 6
    5. Stänger ett fönster. Klicka på den röda knappen i det övre vänstra hörnet av fönstret för att stänga fönstret för en applikation. Detta avslutar inte ansökan. Snabbknappen i många applikationer är kommandot-W.
  • Bild med titeln Börja med en Mac Steg 7
    6. Minimera ett fönster. För att minimera ett fönster (lägg det i dockan till höger om racerbanan) klicka på den gula knappen bredvid den. Alternativt, dubbelklicka på titelfältet.
  • Bild med titeln Börja med ett Mac Steg 8
    7. Maximera ett fönster. För att maximera ett fönster klickar du på den gröna knappen till höger.
  • Bild med titeln Börja med ett Mac Steg 9
    8. Avsluta en ansökan. Klicka på programnamnet i menyraden och klicka sedan på Avsluta längst ner på menyn. Snabbknappen i nästan alla applikationer är kommando-Q.
  • Bild med titeln Börja med ett Mac steg 10
    9. Byt applikationer. I vilken app som helst, tryck på CMD-TAB för att snabbt växla mellan appar.
  • Bild med titeln Börja med ett Mac Steg 11
    10. Tryck på kommandotangenten på Mac för genvägsknappar (snabbtangenter) istället för Ctrl på Windows. Till exempel Kommando + C att kopiera, och kommandot + V för att klistra in.
  • Metod 3 av 3:
    Använda program
    1. Bild med titeln Börja med ett Mac steg 12
    1
    Ställ in ditt mail. För mail, börja helt enkelt genom att starta postappen. Appen tar dig till en plats för att komma in i din Apple ID, eller ange ett POP-konto. Det kommer att be om ett ingående och utgående servernamn, som kan hittas online av din leverantör. Fortsätt och skapa ett lösenord och port, och posten kommer nu att fungera! E-postleverantörer, som Gmail, Yahoo, Mobile Me och AOL, behöver du inte skriva in de ingående och utgående servrarna manuellt. Din Mac känner redan servrarna.
  • Bild med titeln Börja med ett Mac steg 13
    2
    Ställ in FaceTime. FaceTime är Apples videokonferensprogramvara, som liknar Skype. För att ställa in FaceTime, logga in bara med en Apple ID.
  • Bild med titeln Börja med ett Mac steg 14
    3
    Strålkastare. Eventuellt, en av de mest användbara funktionerna i en Mac. Tryck bara på cmd + mellanslagstangenten för att använda den, eller klicka på förstoringsglaset längst upp till höger på skärmen, och du kan söka efter något på datorn inom några sekunder, till skillnad från sökfunktionen på en dator som kan ta minuter.
  • Bild med titeln Börja med ett Mac steg 15
    4
    Ställ in styrplatta och mus. En av de unika funktionerna på en Mac är styrplattan på bärbara datorer. För att ställa in det, starta systeminställningar (Apple-menyn>Systeminställningar) och gå till styrplatta och mussektion. Där kan du välja mellan flera alternativ som möjliggör spårplatta. Du kan också skapa en mus här också.
  • Bild med titeln Börja med ett Mac Steg 16
    5
    Crossover och Paralleller Är du en spelare? Tyvärr stöder en Mac inte många PC-spel, men det finns några lösningar. Crossover tillåter ett PC-spel att spelas på en Mac. Det kostar pengar, men om du är billig kan du fortsätta att ladda ner den för 30-dagars gratis försök. Paralleller är en annan lösning som gör det möjligt för någon Windows-app att köras på en Mac.
  • Bild med titeln Börja med en Mac Steg 17
    6. iPhoto och iMovie. Dessa appar är mycket användbara för dina media behov, och kan användas enkelt. Ladda bara upp några bilder på en kamera till iPhoto, och du kan redigera och sortera dem tillfreds. Med iMovie kan du också redigera med inbyggda funktioner och spela in med den inbyggda mikrofonen / kameran.
  • Bild med titeln Börja med en Mac Steg 18
    7
    Få ett kontor och iwork För dokument, kalkylblad och bildspel kan du använda Apple iWork, OpenOffice eller Microsoft Office. De är mycket liknande kontorsviter och ger grundläggande behov av en ordbehandlare, kalkylblad och presentationsprogramvara. Apples iWork och OpenOffice är gratis, men Microsoft Office kan öppna Microsoft Office-filer (som är mycket vanligare än iWork eller NeoOffice-filer) utan problem (öppnar en i IWork eller OpenOffice kan resultera i vissa formateringsproblem).
  • Tips

    En bra tid att köpa din Mac skulle vara på sommaren, där eleverna kan få en gratis iPod touch med sin Mac.
  • Det är också möjligt att använda Windows på en Mac med startläger.
  • Macs är lite hårdare än datorer så det kan ta lite tid att vänja sig vid Mac.
  • Apple har omfattande mängder information om ämnesbesöket [1]
  • Om du upplever några tekniska svårigheter på din Mac, bara göra ett möte med Geni bar Vid någon Apple Store För att få händerna på hjälp.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande