Hur man skapar en blek i proverktyg

Pro Tools är digitalt ljudprogram som görs av AVID-teknik som kan användas på antingen Macintosh eller Microsoft Windows-operativsystem. Professionella i ljudindustrin använder proverktyg för redigering och inspelning i filmer, tv och musik. I PRO-verktyg kan du använda Fade-funktionen för att släta ut plötsliga övergångar i dina ljudfiler. Fading görs i allmänhet i början eller i slutet av en ljudfil, eller mellan två ljudfiler.Du kan justera formen, varaktigheten och positionen för bleknar. Thistaaches du hur man skapar ett blek i proverktyg.

Steg

  1. Bild med titeln Skapa en blek i Pro Tools Steg 1
1. Aktivera det smarta verktyget.Det smarta verktyget är ett 3-i-1-kontextmarkör som består av trimverktyget, väljarverktyget och griberverktyget.Markören ändras beroende på var den placeras över ett ljudklipp.För att aktivera det smarta verktyget, klicka på fästet runt de tre huvudverktygen i verktygsfältet längst upp, eller tryck på F7 och F8 samtidigt.
  • Bild med titeln Skapa ett blek i Pro Tools Steg 2
    2. Välj den region du vill skapa en blek för. Klicka och dra över en del av ett ljudklipp för att markera det.Detta väljer den regionen.Du kan välja så mycket av klippet som du behöver.För att skapa ett fade-in, vill du markera början på ett ljudklipp som börjar på vänster sida.Du kan också markera ett tomt utrymme framför ljudklippet.
  • Du kan välja en region som redan har ett klipp på det.Detta kommer att skriva över blekna.
  • Alternativt kan du skapa en fade-out genom att markera slutet på ett klipp eller du kan markera början och slutet av två klipp som rör för att skapa en crossfade.En crossfade minskar volymen av ett klipp samtidigt som den andra volymen ökar den andra.Detta skapar en smidig övergång mellan två clips.
  • Bild med titeln Skapa ett blek i Pro Tools Steg 3
    3. Tryck Ctrl+F eller ⌘ kommando+F För att öppna dialogrutan Fades. Dialogrutan Fades kan du styra formen och sluttningen av en blekna.
  • Alternativt kan du klicka på Redigera Meny längst upp och markera Fäderna.Klick Skapa Under undermenyn Fades.
  • Bild med titeln Skapa en blek i Pro Tools Steg 4
    4. Välj skuggan av den blekna du vill använda.Klicka på alternativet Radio bredvid "Standard" eller "S-kurva."De "Standard" Inställningen är en generell blekna medan S-Curve-inställningen möjliggör en snabbare fade-in. Du kan också välja en anpassad kurva genom att klicka på pilarna bredvid kurvdiagrammet för att visa en rullgardinsmeny.
  • Bild med titeln Skapa ett blek i Pro Tools Steg 5
    5. Ändra formen av blekna.Du kan ändra formen på blekna genom att klicka och dra linjen i displayen längst upp i dialogrutan Fade.Alternativt kan du klicka på alternativet Radio bredvid rullgardinsmenyn längst ner och välj en radskurva i rullgardinsmenyn.En rak diagonal linje kommer att skapa en stadig ökning i volymen.En krökt linje kommer att skapa en gradvis ökning av volymen.
  • Om du skapar en crossfade mellan två clips, välj "Lika kraft" Om de två klippen har ett annat ljud.Om de två klämmorna har samma eller liknande ljud (i.g. Två mikrofoner på samma ljudkälla), välj "Jämställdhet" istället.
  • Bild med titeln Skapa ett blek i Pro Tools Steg 6
    6. Testa din blekna. För att höra effekterna av den blekna du skapade klickar du på "Audition" knappen i topp, vänster hörn av fadesfönstret.Det är knappen som liknar en högtalare.
  • Bild med titeln Skapa en blek i Pro Tools Steg 7
    7. Redigera din blekna om det behövs. Om du behöver redigera din blek, kan du justera kurvan genom att dra den till en ny plats eller genom att välja en annan blekform från sektionen i form eller utformar.
  • Du kan klicka och dra kanten av en blek över ett ljudklipp med hjälp av trimmen (eller smart verktyget) för att justera varaktigheten av en blekna.
  • Bild med titeln Skapa ett blek i Pro Tools Steg 8
    8. Klick Ok Att skapa din blekna. Det är i det nedre högra hörnet. Pro Tools beräknar sedan blekna och lägg till den valda blekkurvan till din region.
  • Om du behöver radera ett blek, klicka bara på det med Grabber-verktyget och tryck på DELETE-tangenten.Detta kommer att ta bort bleket utan att radera det underliggande ljudet.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande