Hur man lägger till övergångar i adobe premiere pro

Adobe Premiere Pro är ett videoredigeringsprogram som utvecklats av Adobe Systems och tillgängliga för Mac och Windows-plattformar. Programvaran låter dig redigera video på olika sätt, inklusive färgkodning, skärning och arrangera videoklipp i en sekvens, vilket ger visuella effekter, lägger till separata ljudspår och konverterar videofiler till olika format. Du kan också infoga en mängd olika övergångar mellan olika video- och ljudklipp. Övergångar möjliggör ett smidigt eller visuellt tilltalande sätt att övergå från ett ljud eller videoklipp till ett annat. Thistaaches du hur man väljer och genomför en övergång i Adobe Premiere Pro.

Steg

Del 1 av 3:
Skapa en sekvens
  1. Bild med titeln Lägg över övergångar i Adobe Premiere Pro Steg 1
1. Öppna Adobe Premiere Pro. Den har en lila ikon som säger "Pr" i mitten. Klicka på ikonen Adobe Premiere Pro i mappen Windows Startmeny eller Program på Mac eller någon annanstans visas ikonen på din dator för att starta Adobe Premiere Pro.
  • Du kan ladda ner Adobe Premiere Pro här. Du måste ha en prenumeration för att använda Adobe Premiere Pro. Prenumerationspriset är $ 20.99 för bara Adobe Premiere Pro eller $ 52.99 per månad för alla Adobe Apps. En gratis 7-dagars rättegång är tillgänglig. Priserna kan vara olika för affärs- eller studentkonton.
  • Bild med titeln Lägg över övergångar i Adobe Premiere Pro Steg 2
    2. Öppna eller skapa ett nytt projekt. För att skapa ett nytt projekt, klicka på Nytt projekt På titelskärmen och följ sedan instruktionerna för att välja videoformat och namn för projektet. Du klickar också Öppet projekt och välj ett sparat projekt och klicka på Öppna. Du kan också klicka på ett av dina senaste projekt under "Nyliga projekt".
  • Bild med titeln Lägg över övergångar i Adobe Premiere Pro Steg 3
    3. Importera videor till ditt projekt. Innan du kan skapa en övergång från ett videoklipp till en annan måste ditt projekt ha ett par videoklipp för att övergå till och från. Använd följande steg för att importera videor till ditt projekt:
  • Klick Fil.
  • Klick Importera.
  • Välj ett videoklipp.
  • Klick Öppna.
  • Bild med titeln Lägg över övergångar i Adobe Premiere Pro Steg 4
    4. Dra dina klipp i tidslinjepanelen. När du har ett par clips importerade till ditt projekt dra dem från projektpanelen till tidslinjen längst ner. Projektpanelen på vänster sida av skärmen som standard. Tidslinjepanelen är längst ner på skärmen. För att kunna tillämpa en övergång måste de två klämmorna vara precis bredvid varandra på samma spår.
  • Del 2 av 3:
    Lägga till övergångar
    1. Bild med titeln Lägg över övergångar i Adobe Premiere Pro Steg 5
    1. Klicka på Effekter flik. Som standard är det på toppen av panelen i nedre vänstra hörnet.
    • Om du inte ser fliken Effekter panel klickar du på Fönster I menyraden längst upp. Klicka sedan Effekter För att öppna Effects-panelen.
  • Bild med titeln Lägg över övergångar i Adobe Premiere Pro Steg 6
    2. Klick
    Bild med titeln Android7Expandright.jpg
    bredvid "Videoövergångar eller "Ljudövergångar." Effekterna har två mappar för både ljudövergångar och videoövergångar. Ljudövergångar innehåller ljudeffekter för övergång från ett ljudklämma till nästa och videoövergångarna innehåller visuella effekter för att övergå från ett videoklipp till nästa.
  • Bild med titeln Lägg över övergångar i Adobe Premiere Pro Steg 7
    3. Klick
    Bild med titeln Android7Expandright.jpg
    Bredvid mappen för den övergångstyp du vill använda. Antalet och typerna av övergångar beror på din version av Premiere Pro och om du använder några plugins. Gemensamma övergångstyper inkluderar upplösning, torka, 3d rörelse, stretch och mer.
  • Den vanligaste övergången är korsningen. Detta skapar en effekt där en video bleknar ut och nästa video bleknar på toppen av den. Detta finns i upplösningsmappen.
  • Bild med titeln Lägg över övergångar i Adobe Premiere Pro Steg 8
    4. Dra och släpp en övergång till position över två videoklipp i tidslinjen. Övergångar kan placeras mellan två klämmor, såväl som i början och slutet av varje klipp. Du kommer att se en gul låda med övergångsnamnet förekommer över de två klippen när den är placerad.
  • Alternativt kan du högerklicka mellan två klipp och klicka Applicera standardövergång Att tillämpa standardövergången, som normalt är ett korsupplösning. För att ställa in en annan standardövergång, högerklicka på en övergång i Effects-panelen och klicka på Ange vald som standardövergång.
  • Del 3 av 3:
    Justering av övergångar
    1. Bild med titeln Lägg över övergångar i Adobe Premiere Pro Steg 9
    1. Klicka på övergången i tidslinjen. Detta väljer övergången och låter dig göra justeringar till övergången i effektkontrollpanelen.
  • Bild med titeln Lägg över övergångar i Adobe Premiere Pro Steg 10
    2. Klicka på Effekter kontroll flik. Det är i panelen i det övre vänstra hörnet som standard.
  • Om du inte ser fliken Effekter i någon av panelerna, klicka på Fönster I menyraden. Klicka sedan Effekter kontroll För att öppna effektkontrollpanelen.
  • Bild med titeln Lägg över övergångar i Adobe Premiere Pro Steg 11
    3. Ställ in anpassningen av övergången. Använd rullgardinsmenyn bredvid "Inriktning" För att ställa in övergångsjusteringen. Det finns tre huvudinriktningar du kan välja. De är följande:
  • Centrum vid snitt: Detta ställer mitten av övergången mellan de två clipsen. Detta skapar en symmetrisk övergång från ett klipp till nästa. Detta är justeringen du använder oftast.
  • Notera: Om du inte kan placera en övergång i mitten av klippet, är det förmodligen för att det inte finns några videodata före början av det andra klippet. Ta bara kanten av det andra klippet och dra den inåt för att förkorta klippet med lite. Flytta sedan det bredvid det första klippet. Detta gör att du kan lägga en övergång i mitten av klippen.
  • Börja med att klippa: Detta startar övergången i början av det andra klippet i sekvensen.
  • Avsluta vid snitt: Detta startar övergången i slutet av det första klippet. Övergången slutar när det andra klippet börjar.
  • Bild med titeln Lägg över övergångar i Adobe Premiere Pro Steg 12
    4. Justera varaktigheten av övergången. Detta gör att du kan styra hur länge övergången varar. Lokalisera "Varaktighet" I effektkontrollpanelen. Klicka och dra tiden nästa "Varaktighet", eller dubbelklicka på tiden och manuellt ange tiden i sekunder du vill ha övergången till sist.
  • Alternativt kan du klicka och dra kanterna på övergången i tidslinjen för att justera övergångens varaktighet.
  • När du spelar videoklippen tillbaka kan övergången stotter och rycka, beroende på hur mycket du förkortat eller förlängde effekten. Det är undertecknat av en röd stapel längst upp på videoklippspanelen. Helt enkelt slå på "Lämna tillbaka" Nyckeln på Mac eller "Stiga på" Skriv in Windows för att skapa en gjord videoförhandsgranskning. Detta kommer att göra videon och övergångarna flyter smidigt.
  • Bild med titeln Lägg till övergångar i Adobe Premiere Pro Steg 13
    5. Omvänd övergångens riktning (tillval). En del riktningsövergång, som en torkning, inkluderar alternativet att vända riktningen. För att vända torkningen, klicka på kryssrutan bredvid "Omvänd" I effektkontrollpanelen.
  • Bild med titeln Lägg över övergångar i Adobe Premiere Pro Steg 14
    6. Justera gränsen för övergången (tillval). Vissa övergångar kan visa en rad mellan det första klippet och det andra klippet. Det här är gränsen. Du kan justera följande aspekter av gränsen.
  • Gränsbredd: För att justera gränsbredden klicka och dra numret bredvid "Gränsbredd" I effektkontrollpanelen. Du kan också dubbelklicka på numret och manuellt ange antalet pixlar breda du vill att gränsen är.
  • Gräns ​​färg: För att ändra färgen på gränsen, klicka på den färgade rutan bredvid "Gräns ​​färg" I effektkontrollpanelen. Använd färgplockaren för att välja en färg och klicka på Ok. Alternativt kan du klicka på ikonen som liknar en eyedropper bredvid färglådan och klicka sedan på en färg i rutan Video Förhandsgranskning för att välja en färg.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Försök att placera övergångar så att de är vettiga med videon du redigerar. Till exempel kan en tvärlösningseffekt användas för att blanda två scener tillsammans, medan en dip-to-svart effekt är mer lämpad för början eller slutar ett övergripande projekt, eftersom det bleknar i eller bleknar ut för att mildra den visuella effekten på betraktaren.
  • Övervåra övergångar. Varje övergång bör ha ett syfte.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande