Så här skapar du en skrivbordsgenväg för google docs på android

Thisteaches du hur du skapar en ny genvägsikon för ett dokument i ditt Google Drive-bibliotek och spara det på telefonen eller tablettens startsida, med hjälp av Android. Den mobilapp för Google Dokument tillåter dig inte att skapa en genväg, men du kan hitta alla dina sparade dokument i enheten och spara en genväg härifrån.

Steg

  1. Bild med titeln Skapa en skrivbordsgenväg för Google Docs på Android Steg 1
1. Öppna enheten på din Android. Drive-appen ser ut som en triangel med gula, blå och gröna kanter. Du kan hitta den på din Apps-meny.
  • DOCS-appen tillåter dig inte att skapa skrivbordsgenvägar. Du måste använda enheten för att hitta ditt dokument och skapa en genväg.
  • Bild med titeln Skapa en skrivbordsgenväg för Google Docs på Android Steg 2
    2. Hitta det dokument du vill skapa en genväg för. Bläddra ner i listan Sparade filer och hitta den fil du vill ha genväg i ditt bibliotek.
  • Bild med titeln Skapa en skrivbordsgenväg för Google Docs på Android Steg 3
    3. Knacka på bredvid dokumentets namn. Du kan hitta den här knappen till höger om filens namn nedanför dokumentets thumbnail. Det öppnar en meny med dina filalternativ.
  • Bild med titeln Skapa en skrivbordsgenväg för Google Docs på Android Steg 4
    4. Bläddra ner och tryck på Lägg till på hemskärmen på menyn. Detta kommer att skapa en genvägsikon för det valda dokumentet och spara det på din Androids startskärm.
  • Du får se en popup-meddelande som låter dig veta att filen har lagts till på din startsida.
  • Bild med titeln Skapa en skrivbordsgenväg för Google Docs på Android Steg 5
    5. Hitta och tryck på genvägsikonen på startskärmen. Detta öppnar snabbt det sparade dokumentet utan att behöva öppna enheten.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande