Så här säkerhetskopierar du filer till onedrive

Det finns många olika molnbaserade lagringstjänster där ute-Google Drive, Dropbox och Amazon Cloud Storage, bara för att nämna några. OneDrive är en molnlagringstjänst som erbjuds av Microsoft som är väl integrerat i sitt Windows-operativsystem. Det är viktigt att veta hur man använder den här tjänsten om du kör några olika Microsoft-produkter, för att hålla viktiga filer säkra och användbara mellan dem alla.

Steg

Metod 1 av 3:
Säkerhetskopiera med OneDrive-programmet på din dator
  1. Bild titeln Säkerhetskopiera filer till OneDrive Steg 1
1. Öppna onedrive. Tryck på Windows-tangenten på tangentbordet och skriv in "Onedrive", och det bästa resultatet ska vara det du letar efter. Slå in Enter för att öppna Onedrive.
  • Bilden med titeln Säkerhetskopiera filer till OneDrive Steg 2
    2. Lägg till filer och / eller mappar till din OneDrive-mapp. Fönstret som nu är öppet på skrivbordet ska vara mappen Onedrive Sync. Placera någon fil eller mapp inuti den här kommer att lägga den till din OneDrive för att synkroniseras. Öppna bara mappen som innehåller den fil du vill säkerhetskopiera och antingen dra och släppa filerna, eller dra och släpp en hel mapp, i Onedrive-fönstret.
  • Alternativt, högerklicka på den fil eller mapp du vill säkerhetskopiera och klicka på "Kopiera" från snabbmenyn. Öppna Onedrive-mappen igen, högerklicka på ett tomt utrymme och välj "Klistra in" från snabbmenyn. Beroende på storleken på den mapp du har valt att kopiera ska skapandet och / eller överföringen av filen eller mappen börja.
  • Om du av någon anledning behöver veta den direkta filvägen till den lokala användarens onedrive-mapp är det "% userprofile% onedrive" eller "c: users % användarnamn% onedrive."
  • Bilden titeln Säkerhetskopiera filer till OneDrive Steg 3
    3. Kontrollera synkroniseringsprocessen. När filerna har lagts till i Onedrive-mappen, och du är ordentligt ansluten till Internet, ska synkroniseringsprocessen vara. Du kan kontrollera att du bläddrar i musen via startmenyn och klickar på den vänstra pilen av klockan. Detta borde ta upp en liten liten meny med några små ikoner i den. Leta efter en liten vit molnikon. Om det finns en liten blå cirkel på molnet, är filerna fortfarande synkroniserade. Vänster-klicka på ikonen en gång för att se exakt hur många filer som återstår och hur mycket data överförs.
  • Bild titeln Säkerhetskopiera filer till OneDrive Steg 4
    4. Bekräfta dina filer Ladda upp online. Öppna eventuell webbläsare och navigera till Onedrive-hemsidan. Klicka på knappen "Logga in" längst upp till höger på skärmen. När du är ombedd att logga in, ange dina Microsoft-kontouppgifter (e-post och lösenord). När inloggningsprocessen är klar ska det finnas en serie mappar och filer. Dessa ska vara desamma som filerna och mapparna i din OneDrive-mapp på din dator. Kontrollera efter filen eller mappen som du laddat upp genom att skriva sitt namn i sökrutan i det övre vänstra hörnet av fönstret. Om du hittar det har du just säkerhetskopierat en ny fil eller mapp till OneDrive.
  • Metod 2 av 3:
    Säkerhetskopiera via Onedrive-webbplatsen
    1. Bild med titeln Säkerhetskopiera filer till OneDrive Steg 5
    1. Besöka onedrive. Öppna ett nytt webbläsarfönster eller flik och besök Onedrive-webbplatsen.
  • Bilden med titeln Säkerhetskopiera filer till OneDrive Steg 6
    2. Logga in på ditt konto. Klicka på knappen "Inloggning" längst upp till höger på sidan och ange den e-postadress du använde för att registrera och klicka på "Nästa."Det ska ta dig till en ny sida där du måste ange ditt lösenord också. Gör så och klicka på "Logga in" för att fortsätta.
  • Bild titeln Säkerhetskopiera filer till OneDrive Steg 7
    3. Valde att ladda upp en fil eller mapp. På toppen av sidan är en knapp som säger "Ladda upp."Klicka här och välj antingen fil- eller mappalternativen från rullgardinsmenyn.
  • Bild titeln Säkerhetskopiera filer till OneDrive Steg 8
    4. Ladda upp en fil. Om du väljer filalternativet, kommer en stor låda att dyka upp på den övre vänstra sidan av skärmen. Leta reda på filen du vill ladda upp och klicka på "Öppna" i det nedre högra hörnet av lådan. Ett framstegsfönster faller ner till höger och visar att antalet filer laddas upp och dess framsteg.
  • Du kan ladda upp så många filer du vill ha samtidigt.
  • Bild med titeln Säkerhetskopiera filer till OneDrive Steg 9
    5. Ladda upp en mapp. Om du har valt mappalternativet, kommer en liten låda att dyka upp i mitten av skärmen. Leta reda på den mapp du vill ladda upp, klicka på den en gång och klicka sedan på "OK" för att fortsätta. Du kan ladda upp en enda mapp i taget.
  • För det mesta, beroende på mappens storlek, kan dessa uppladdningar ta mer tid.
  • Du har nu säkerhetskopierat filen eller mappen.
  • Metod 3 av 3:
    Säkerhetskopiera filer på din mobila enhet
    1. Bild titeln Säkerhetskopiera filer till OneDrive Steg 10
    1. Starta Onedrive-appen. Leta reda på appen på startskärmen eller applådan och tryck på den för att öppna.
    • Om du inte har Onedrive-appen än, kan du ladda ner den gratis från Google Play för Android, och från App Store för iOS.
  • Bild titeln Säkerhetskopiera filer till OneDrive Steg 11
    2. Logga in. Ange den e-postadress som är registrerad med ditt Microsoft-konto och tryck på pilknappen bredvid fältet. Du kommer då att bli ombedd att ange ditt lösenord. När du är klar trycker du på "Logga in" för att fortsätta.
  • När du har loggat in kan du nu avsluta Onedrive.
  • Bild titeln Säkerhetskopiera filer till OneDrive Steg 12
    3. Leta reda på en fil eller mapp för att säkerhetskopiera. Öppna din applåda och tryck på ditt galleri, musik eller filhanteringsapp. Bläddra igenom de olika bilderna, musik eller andra filer tills du hittar den du vill säkerhetskopiera.
  • När du hittar filen eller mappen, trycker du på och håller den och välj "Dela" från listan som visas.
  • Observera att inte alla filhanteringsprogram är skapade lika, och vissa får inte erbjuda varje delningsfunktion.
  • Bild med titeln Säkerhetskopiera filer till OneDrive Steg 13
    4. Ladda upp filen eller mappen till OneDrive. Eftersom du har OneRive på din enhet, ska den visas i delningslistan. Välj det och Onedrive ska öppna. Navigera till och öppna den mapp där du vill spara filen / mappen du delar. När du är i mappen trycker du på knappen "Ladda upp" i det övre högra hörnet av skärmen.
  • Den onedrive skärmen försvinner, men det kommer att bli en molnikon på din anmälningspanel som anger att en uppladdning pågår. Skjut ner anmälningspanelen och du kommer att se att det står "Uppladdning" och under är antalet filer som laddas upp och hur många är kvar.
  • Du har nu säkerhetskopierat dina filer / mapp på din mobila enhet.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande