Så här skapar du en mapp på en dator

När det gäller datorer är mappen ryggraden i organisationen. Mappar hjälper dig att skilja, etikett och flytta filer med lätthet. Innan du kan använda den här grundläggande funktionen hos en dator måste du dock veta hur man skapar en.

Steg

Metod 1 av 2:
Använda File Explorer
  1. Bild med titeln Open File Explorer Steg 1
1
Öppna filutforskare.File Explorer är en applikation inbyggd i Windows som låter dig hantera alla filer och mappar på din dator och enheter som är anslutna till den.
  • Bild med titeln Skapa en mapp på ett PC-steg 1
    2. Hitta den plats där du vill skapa din mapp. Om du kommer att få tillgång till filerna ofta, kanske du vill överväga att skapa mappen på skrivbordet. Annars ska din dokumentmapp göra.
  • Bild med titeln Skapa en mapp på en PC-steg 2
    3. Skapa mappen. För att skapa mappen, högerklicka på en tom plats och välj Ny och sedan Mapp.
  • Bild med titeln Skapa en mapp på ett PC-steg 3
    4. Namnge mappen. Skriv in ett föredraget namn för mappen.
  • Bild med titeln Skapa en mapp på en PC-steg 4
    5. Fylla mappen. Därefter kan du dra någon form av fil som du vill organisera i din helt nya mapp. Du kan när som helst dubbelklicka på mappen när som helst för att komma åt de här filerna.
  • Du kan också placera en annan mapp i din mapp.
  • Metod 2 av 2:
    Använda kommandotolken
    1. Bild med titeln Skapa en mapp på ett PC-steg 5
    1. Öppna kommandotolken. Du kan starta kommandotolken genom att trycka på ⊞ WIN+R och skriva cmd in i rutan. Om du använder Windows 8 kan du också trycka på ⊞ WIN+X och välj Kommandotolken från menyn.
  • Bild med titeln Skapa en mapp på en PC Steg 6
    2. Navigera till var du vill att mappen ska vara. Använd Kommandotala navigeringskommandon För att öppna den plats du vill ha din mapp att bo i.
  • Bild med titeln Skapa en mapp på ett PC-steg 7
    3. Skapa en enda mapp. För att skapa en mapp i din nuvarande plats, skriv mkdir mapp namn och tryck på ↵ ENTER. Du kan öppna din nya mapp genom att skriva CD mapp namn.
  • Bild med titeln Skapa en mapp på ett PC-steg 8
    4. Skapa nested kataloger. Du kan skapa en uppsättning kataloger inuti varandra med ett kommando. Detta är användbart om du bygger ett katalogträd som du kommer att fylla i senare. Lägg till -f flagga till din mkdir Kommandot att lägga till flera kataloger som är inbördes i varandra. Till exempel MKDIR -P Semester Images Favoriter Skulle skapa semesterkatalogen i din nuvarande plats, med bilderna i bilderna inuti, och favoritkatalogen i bilderna i bilderna.
  • Bild med titeln Skapa en mapp på ett PC-steg 9
    5. Kopiera filer till din nya mapp. När du har skapat din mapp kan du börja fylla i den med filer. Ser den här guiden För detaljer om kopiering av filer.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande