Så här ändrar du indexeringsalternativ i windows 8

Windows-sökindexet är en samling mappar som Windows håller en konstant aktuell databas för snabba sökningar. Dessa mappar skannas alltid så att Windows-sökningen kan hitta filer i dem direkt. Du kan lägga till mappar som du använder ständigt till indexet så att deras innehåll visas omedelbart. Du kan också ta bort mappar som du inte behöver söka ofta för att förbättra indexprestandan.

Steg

Del 1 av 3:
Använda bibliotek för att lägga till / ta bort platser
  1. Bild med titeln Ändra indexeringsalternativ i Windows 8 Steg 1
1. Förstå processen. Det snabbaste sättet att lägga till en mapp i ditt sökindex är att lägga till det i en "Bibliotek", Vilket är en samling av platser på din dator som ägnas åt ett liknande ämne. Alla bibliotek indexeras automatiskt av Windows-sökning.
  • Alla mappar som för närvarande finns i dina bibliotek, till exempel mappar i dina dokument eller musikkataloger, är redan indexerade.
  • Bild med titeln Ändra indexeringsalternativ i Windows 8 Steg 2
    2. Hitta den mapp du vill lägga till i indexet. Öppna ett Explorer-fönster och hitta den mapp som du vill lägga till.
  • Bild med titeln Ändra indexeringsalternativ i Windows 8 Steg 3
    3. Högerklicka på mappen. Du kan välja flera mappar på en plats innan du högerklickar om du vill lägga till dem alla på samma gång.
  • Bild med titeln Ändra indexeringsalternativ i Windows 8 Steg 4
    4. Välj "Inkludera i biblioteket" och välj sedan ett bibliotek. Välj det bibliotek som mest beskriver vad du lägger till, eller välj "Skapa nytt bibliotek" För att skapa ett anpassat bibliotek. Dina bibliotek kommer automatiskt att indexeras för snabba sökningar.
  • Du kan inte inkludera mappar från CD-skivor eller DVD-skivor, liksom vissa USB-enheter. Många USB-enheter låter dig inkludera mappar på dem i biblioteket.
  • Bild med titeln Ändra indexeringsalternativ i Windows 8 Steg 5
    5. Ta bort mappar från bibliotek för att ta bort dem från indexet. Om du inte längre behöver en mapp som ingår i indexet, högerklicka på det och välj "Ta bort platsen från biblioteket". Du kan bara göra det här för mappar som du manuellt har lagt till ett bibliotek. Om du vill ta bort standardbibliotek från indexet, se nästa avsnitt.
  • Bild med titeln Ändra indexeringsalternativ i Windows 8 Steg 6
    6. Undvik att lägga till mappar som du inte behöver söka ofta. Windows-sökningen kommer så småningom att söka på allt på din dator, så det är inte nödvändigt att lägga till varje mapp på din dator till indexet. Allt detta kommer att göra är att sakta ner alla dina sökningar. Begränsa ditt index till bara de viktigaste mapparna för de snabbaste sökningarna.
  • Del 2 av 3:
    Använda indexeringsalternativen för att lägga till / ta bort platser
    1. Bild med titeln Ändra indexeringsalternativ i Windows 8 Steg 7
    1. Öppna startskärmen. Du kan trycka på ⊞ WIN-tangenten för att öppna den här skärmen, eller klicka på knappen Windows i nedre vänstra hörnet av Windows 8.1 skrivbord.
  • Bild med titeln Ändra indexeringsalternativ i Windows 8 Steg 8
    2. Typ "Indexeringsalternativ". Detta söker din dator.
  • Bild med titeln Ändra indexeringsalternativ i Windows 8 Steg 9
    3. Välj "Indexeringsalternativ" från listan över resultat. Detta öppnar verktyget Indexing Options.
  • Bild med titeln Ändra indexeringsalternativ i Windows 8 Steg 10
    4. Klicka på .Ändra knappen för att ändra de medföljande platserna. Detta öppnar ett annat fönster där du kan lägga till och ta bort platser från indexet.
  • Bild med titeln Ändra indexeringsalternativ i Windows 8 Steg 11
    5. Utöka trädet i toppramen för att se dina mappar. Du kan expandera trädet för att se alla mappar på din hårddisk (er).
  • Bild med titeln Ändra indexeringsalternativ i Windows 8 Steg 12
    6. Kontrollera eller avmarkera platser för att lägga till eller ta bort dem. När du markerar rutan på en mapp, kommer alla undermappar inuti att väljas automatiskt också. Du kan utesluta mappar från indexet genom att avmarkera rutorna. Om en mapp ingår, men några av sina undermappar är inte, kommer de att listas i "Utesluta" kolumn.
  • Bild med titeln Ändra indexeringsalternativ i Windows 8 Steg 13
    7. Spara dina ändringar. Alla ändringar du gör kommer inte att träda i kraft tills du klickar på OK-knappen. Om du har gjort en massa ändringar och inte vill behålla någon av dem, klicka på Avbryt.
  • Del 3 av 3:
    Justera indexeringsalternativ
    1. Bild med titeln Ändra indexeringsalternativ i Windows 8 Steg 14
    1. Öppna fönstret Indexing Alternativ. Om du inte redan har det öppet, starta det genom att söka efter "Indexeringsalternativ" På startskärmen.
  • Bild med titeln Ändra indexeringsalternativ i Windows 8 Steg 15
    2. Klicka på .Avancerad knapp. Du behöver administratörsåtkomst för att ändra dessa alternativ. Om ditt konto inte är ett administratörskonto, blir du uppmanad att ange administratörslösenordet.
  • Bild med titeln Ändra indexeringsalternativ i Windows 8 Steg 16
    3. Bestäm om du vill indexera krypterade filer. De flesta användare behöver inte oroa sig för det här alternativet, men om du arbetar med krypterade filer, så kommer du sannolikt att ha kryssrutan. Detta kommer att sakta ner sökningen.
  • Bild med titeln Ändra indexeringsalternativ i Windows 8 Steg 17
    4. Ändra indexfilens plats. Om din indexfil är för stor för sin nuvarande plats, eller du vill migrera det av andra skäl, kan du välja en ny plats för den. Indexfilen flyttas till den här platsen efter att datorn startats om.
  • Bild med titeln Ändra indexeringsalternativ i Windows 8 Steg 18
    5. Ta bort vissa filtyper från sökresultaten. Som standard läggs varje ny filtillägg som du lägger till i Windows i listan över filtyper som är indexerade. Du kan ta bort specifika filtyper så att de inte dyker upp i sökresultaten. De flesta användare behöver inte oroa sig för att justera dessa inställningar.
  • Klicka på fliken Filtyper för att öppna en lista med filtyper som för närvarande är indexerade.
  • Avmarkera rutan bredvid varje filtyp som du inte vill indexera.
  • Bild med titeln Ändra indexeringsalternativ i Windows 8 Steg 19
    6. Uppbygga indexdatabasen om din sökning inte fungerar. Om det är något fel med Windows-sökning eller indexet, återuppbygga indexet kan hjälpa till. Klicka på Rebuild-knappen för att radera ditt aktuella index och bygga upp det från början baserat på de mappar du valt tidigare.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande