Så här lägger du till en delad mapp i windows 7

Windows 7 ger användarna möjlighet att dela filer och mappar med vänner och familj hemma eller med medarbetare på kontoret. Oavsett om datorn är ansluten till en hemgrupp, arbetsgrupp eller domän på ett visst nätverk, kan mappar och filer delas. Windows 7 har också en fildelningsguide för att förenkla processen, speciellt när du delar mappar på arbetsplatsen.

Steg

  1. Bild med titeln Lägg till en delad mapp i Windows 7 Steg 1
1. Bestäm om din dator tillhör en hemgrupp, arbetsgrupp eller domän. För att starta processen med att dela mappar och följa rätt steg måste du ta reda på vilket nätverk du tillhör.
  • Ta reda på om din dator är en del av en hemgrupp genom att klicka på "Start" Knapp eller Windows-logotyp i det nedre vänstra hörnet på skärmen. Klicka på "Kontrollpanel." Skriv in i rutan i det övre högra hörnet "Nätverk" och klicka på "Nätverks-och delningscenter" Länk när sökresultaten visas. Kontrollera statusen bredvid "Hemvist" fält. Om statusen är "Förenad," Då hör datorn till en hemgrupp.
  • Ta reda på om din dator är en del av en arbetsgrupp eller domän genom att klicka på "Start" Knapp eller Windows-logotyp i det nedre vänstra hörnet på skärmen. Högerklicka på "Dator" och välj "Egenskaper." Under avsnittet för "Datornamn, domän och arbetsgruppsinställningar," Du kommer att se antingen ordet "Arbetsgrupp" eller "Domän" följt av sitt namn.
  • Bild med titeln Lägg till en delad mapp i Windows 7 Steg 2
    2. Lägg till en delad mapp till en hemgrupp. Leta reda på den mapp du vill dela och högerklicka på den. Peka mot "Dela med" och välj önskat delningsalternativ från hemgrupp (läs), hemgrupp (läs / skriv) eller specifika personer.
  • Välj "Hemgrupp (läs)" För att dela mappen med varje dator i hemgruppen i ett skrivskyddat format. Ingen annan kommer att ha möjlighet att ändra eller ta bort mappen och dess innehåll.
  • Välj "Hemgrupp (läs / skriv)" För att ge varje dator i hemgrouptillståndet att läsa, ändra och radera mappen och dess innehåll.
  • Välj "Specifika personer" För att öppna fildelningsguiden, vilket gör att du kan ange de användare du vill dela filer med. När guiden öppnas, skriv in en användarnamn eller klicka på pilen för att visa en rullgardinsmeny som visar alla namn i hemgruppen. Ange önskad behörighetsnivå genom att välja från "Läsa" eller "Läsa skriva." "Läsa" kommer att tillåta användare att läsa filerna men inte tillåter dem att ändra eller radera dem. "Läsa skriva" kommer att tillåta användare att läsa, ändra och ta bort filerna. Klicka på "Dela med sig" knappen längst ner på guiden till slut.
  • Bild med titeln Lägg till en delad mapp i Windows 7 Steg 3
    3. Lägg till en delad mapp till en arbetsgrupp eller domän. Leta reda på den mapp du vill dela och högerklicka på den. Peka mot "Dela med" och klicka sedan på "Specifika personer" För att öppna guiden Fildelning.
  • Om du har en arbetsgruppsdator, klicka på pilen bredvid textrutan och välj rätt namn från listan. Klick "Lägg till" För att lägga till en delad mapp till den arbetsgruppen.
  • Om din dator är en del av en domän, klicka på pilen bredvid textrutan och välj "Hitta personer." Skriv rätt namn i dialogrutan bredvid "Välj användare eller grupper" och klicka på "Kontrollera namn." Klicka på "OK" att fortsätta.
  • Ange önskad behörighetsnivå genom att välja från "Läsa" eller "Läsa skriva." Under "Behörighetsnivå" kolumn, ange önskat alternativ. "Läsa" kommer att tillåta användare att läsa filerna men inte tillåter dem att ändra eller radera dem. "Läsa skriva" kommer att tillåta användare att läsa, ändra och ta bort filerna. Klicka på "Dela med sig" knappen längst ner på guiden för att fortsätta. Beroende på hur nätverket är inställt kan du bli uppmanad att ange ett administratörslösenord eller ge bekräftelse.
  • Meddela användarna du har delat med av de nya delade föremålen. Klicka på "E-post" För att skicka användare en länk till den delade mappen om du har ett e-postprogram installerat eller klickar på "Kopiera" För att kopiera den visade länken till Windows Urklipp och klistra in den i ett e-postmeddelande, direktmeddelande eller annat program. Klick "Gjort" För att avsluta processen med att lägga till en delad mapp till domänen.
  • Bild med titeln Lägg till en delad mapp i Windows 7 Steg 4
    4. Kontrollera om en mapp delas. För att visa delningsinformationen i en mapp eller fil, öppna Windows Explorer genom att klicka på Start-knappen eller Windows-logotypen på det nedre vänstra hörnet på skärmen. Klicka på ditt användarnamn för att visa dina mappar och filer. Klicka på någon mapp eller fil för att visa delningsinformation i panelen Bottom.
  • Bild med titeln Lägg till en delad mapp i Windows 7 Steg 5
    5. Ta bort delade mappar. Om du vill sluta dela en mapp högerklickar du på den mapp du vill sluta dela, klicka på "Dela med," Klicka sedan "Ingen."
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande