Så här redigerar du en dat-fil

Filer som slutar med .DAT Extension är datafiler skapade av applikationer på din dator. DAT-filer kan innehålla vilken typ av innehåll som helst, såsom vanlig text, speldata eller användarnivådata. Om innehållet i DAT-filen är vanlig text kan du öppna och redigera den i en textredigerare som anteckningsblock eller textport. Om DAT-filen innehåller specialtecken, som de som är associerade med Minecraft, måste du använda en specialredigerare. Thistaaches du hur du använder en textredigerare eller NBTExplorer för att ändra innehållet i en DAT-fil.

Steg

Metod 1 av 2:
Använda en textredigerare
  1. Bild med titeln Redigera en DAT-fil Steg 1
1. Högerklicka på din DAT-fil och välj Öppna med. Om musen inte har en höger musknapp, håll ner Ctrl Nyckeln när du klickar.
  • Bild med titeln Redigera en DAT-fil Steg 2
    2. Välj Anteckningsblock (Windows) eller TextEdit (Mac). Detta öppnar filen för redigering i din textredigerare.
  • Bild med titeln Redigera en DAT-fil Steg 3
    3. Granska och redigera filen. Om filen innehåller vanlig text kan du vanligtvis berätta vilken applikation som användes för att göra det. Ibland, även om den är fylld med oläsliga tecken, kommer en DAT-fil att innehålla lite text som ger ledtrådar om vilken typ av fil det är.
  • Om du ser ett programnamn i DAT-filen kan du kanske använda den applikationen för att öppna filen. Stäng anteckningsblock eller TextEdit utan att göra ändringar, högerklicka sedan på DAT-filen igen, välj Öppna med, och välj ansökan.
  • Om du ser något om "video-" I DAT-fil kan du kanske öppna DAT med en videospelare som VLC Media Player.
  • Om du använder Anteckningsblock eller TextEdit för att redigera en DAT-fil med oläsliga tecken och sedan spara det, kommer det att bryta den DAT-filen, vilket gör det oanvändbart även om du öppnade den i rätt program.
  • Bild med titeln Redigera en DAT-fil Steg 4
    4. Spara dina ändringar. Om du redigerar DAT-filen i din textredigerare kan du spara dina ändringar genom att klicka på Fil Meny och välj Spara.
  • Metod 2 av 2:
    Använda NBTExplorer
    1. Bild med titeln Redigera en DAT-fil Steg 5
    1. Installera NBTExplorer. NbtExplorer är en gratis app som låter dig redigera innehållet i vissa DAT-filer som inte kan redigeras med textredaktörer. Detta inkluderar minecraft-filer som slutar med .DAT-filtillägg, till exempel nivå.Dat, servrar.det, och (PlayName).dat.
  • Bild med titeln Redigera en DAT-fil Steg 6
    2. Stäng applikationen i samband med din DAT-fil. Om du vet vilken applikation på din dator som använder den här DAT-filen måste du stänga appen innan du kan redigera DAT-filen. Till exempel, om du vill redigera en minecraft dat fil, stäng minecraft nu.
  • Öppen nbtitor. Det är i Start-menyn på din dator, eller i mappen Program på en Mac.
  • Bild med titeln Redigera en DAT-fil Steg 7
    3. Klicka på Arkiv-menyn och välj Öppna. Filmenyn är längst upp till vänster på NBTExplorer på en dator och i menyraden längst upp på skärmen på en Mac.
  • Bild med titeln Redigera en DAT-fil Steg 8
    4. Välj DAT-filen och klicka på Öppna. Detta öppnar DAT-filen för redigering.
  • Kolla in den här sidan för att hitta platserna för MINECRAFT DAT-filer, såväl som användbara ändringar som du kan göra till dessa filer:https: // Minecraft.gamepedia.com / java_edition_level_format
  • Om filen kan ses och hanteras i NBTEDITOR, ska du se en lista med mappar och / eller värden.
  • Bild med titeln Redigera en DAT-fil Steg 9
    5. Redigera värden efter behov. Först kan du inte använda NBTEDITOR för att redigera filen som du skulle ha en textfil. Istället kan du välja värden och ändra siffrorna eller texten som är associerad med dem för att skapa olika resultat i den applikation som använder filen. För att redigera ett värde, dubbelklicka på det, byt ut numret med den du vill infoga och klicka sedan på OK.
  • Bild med titeln Redigera en DAT-fil Steg 10
    6. Klicka på Arkiv-menyn och välj Spara För att spara dina ändringar. Detta sparar dina ändringar i DAT-filen. Nästa gång du öppnar programmet som använder den filen, kommer den att återspegla dina ändringar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande