Hur man ritar linjer i open office draw

OpenOffice Draw har mycket ritningsfunktioner för dina ordbehandlingsbehov. Den här artikeln kommer att berätta hur du skapar olika typer av linjer.

Steg

  1. Bild med titeln Rita linjer i Open Office Draw Steg 1
1. Börja med det enklaste elementet - en rak linje.
  • Bild med titeln Rita linjer i Open Office Draw Steg 2
    2. Klicka på linjen Ikonon ritverktygsfältet och placera muspekaren vid den punkt där du vill starta linjen (se figur 3). Dra musen medan du håller musknappen tryckt. Släpp musknappen vid den punkt där du vill avsluta linjen.
  • Ett blått eller grönt urvalshandtag visas i varje ände av linjen, vilket visar att det här är det aktuella valda objektet. Färgerna är beroende av standardvalsläget - grönt med ett normalt urval och blått om du är i poängredigeringsläget (den här effekten är lätt uppenbar om på alternativverktygsfältet är både enkla handtag och stora handtag påslagna.Bild med titeln Rita linjer i Open Office Draw Steg 2Bullet1
  • Bild med titeln Rita linjer i Open Office Draw Steg 3
    3. Håll ned Shift-tangenten medan du ritar en linje för att begränsa linjens vinkel till en multipel av 45 grader (0, 45, 90, 135 och så vidare).
  • Bild med titeln Rita linjer i Open Office Draw Steg 4
    4. Håll CTRL-tangenten intryckt när du ritar en linje för att få slutet av linjen snap till närmaste rutnät.
  • Avståndet (upplösning) av gallerpunkterna kan justeras under Verktyg > alternativ > Openoffice-rita > Rutnät.Bild med titeln Rita linjer i Open Office Draw Steg 4Bullet1
  • Bild med titeln Rita linjer i Open Office Draw Steg 5
    5. Håll ner Alt-tangenten medan du ritar en linje resulterar i linjen som sträcker sig utåtriktat från startpunkten (linjen kommer att sträcka sig lika på varje sida av utgångspunkten). Detta låter dig dra linjer genom att börja från mitten av linjen.
  • Linjen bara dras har alla standardattribut (t.ex. färg och linjestil). Om du vill ändra någon av dessa Line-egenskaper väljer du linjen genom att klicka på den och högerklicka och välj Linje.

  • Bild med titeln Rita linjer i Open Office Draw Steg 6
    6. Medan du arbetar med den här raden, kolla på informationsfältet på statusfältet. En beskrivning av den aktuella aktiviteten eller statusen för urvalet visas när du arbetar med ett element eller element.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande