Så här lägger du till en ljudenhet till en dator

Datorer använder ljudkort för att ansluta ljudenheter som ljudmixers, inspelare och högtalare. Du kan ansluta alla dessa till din dator trådlöst. Vissa enheter levereras med ett "Bluetooth" -alternativ, vilket ger nästan omedelbar anslutning till din dator.

Steg

Metod 1 av 3:
Anslut med Bluetooth
  1. Bild med titeln Lägg till en ljudenhet till en dator Steg 1
1. Gå in i din startmeny. Klicka på Start-menyn längst ned till vänster på skrivbordet. Klicka på alternativet Inställningar på höger sida av din meny.
  • Bild med titeln Lägg till en ljudenhet till en dator Steg 2
    2. Klicka på "Enheter."Detta är det andra alternativet i din meny. Det står "Bluetooth, skrivare, mus" under den.
  • Bild med titeln Lägg till en ljudenhet till en dator Steg 3
    3. Välj "Bluetooth."På vänster sida av din meny är ditt tredje alternativ nere" Bluetooth."Klicka här och sätt sedan på din Bluetooth genom att klicka på knappen bredvid" Av."Om det redan är på, hoppa över det här.
  • Bild med titeln Lägg till en ljudenhet till en dator Steg 4
    4. Vänta tills enheten är upptäckt. Om din enhet är på och inom intervallet kommer den att dyka upp på skärmen. Klicka bara på enheten för att aktivera Bluetooth.
  • Om din dator har problem med att upptäcka enheten, försök att vrida både enheten och din Bluetooth-på och tillbaka på.
  • Metod 2 av 3:
    Lägga till en ljudenhet utan Bluetooth
    1. Bild med titeln Lägg till en ljudenhet till en dator Steg 5
    1. Slå på enheten. Detta gör att det kommer upp på din enhetsmeny. Om du måste ansluta den till din dator ska du göra det innan du försöker lägga till enheten. Det kommer antingen att finnas en USB-port som ansluts direkt till din dator, eller en ljudkabel som du kan ansluta direkt till din hörlursuttag.
  • Bild med titeln Lägg till en ljudenhet till en dator Steg 6
    2. Gå in i din startmeny. Klicka på Start-menyn längst ned till vänster på skrivbordet. Det här är den meny du använder för att öppna alla program på din dator.
  • Bild med titeln Lägg till en ljudenhet till en dator Steg 7
    3. Hitta din kontrollpanel. I din startmeny har du ett alternativ som heter "Kontrollpanelen."Klicka här. För Windows 8 är det på höger sida av din meny mot toppen. För Windows 10 är din kontrollpanel den blå rutan på skrivbordet.
  • Om du har blivit av med kontrollpanelen från skrivbordet kan du klicka på Inställningar från din start-meny. En gång i menyn Inställningar klickar du på "Enheter."Detta är ditt andra alternativ i menyn. Välj sedan "Anslutna enheter" på vänster sida av din skärm. Slutligen bläddra ner och klicka på "Enheter och skrivare."Om du hittade enheterna på det här sättet, hoppa över nästa steg.
  • Bild med titeln Lägg till en ljudenhet till en dator Steg 8
    4. Klicka på "Hårdvara och ljud."I menyn som du just öppnat kommer det att finnas ett alternativ med titeln" Hårdvara och ljud."Bredvid det finns en ikon för en skrivare och en högtalare.
  • Bild med titeln Lägg till en ljudenhet till en dator Steg 9
    5. Klicka på "Lägg till en enhet."Detta kommer att bli en blå länk längst upp till vänster om din meny. När du klickar på det kommer en skärm att dyka upp. Detta visar alla enheter som din dator hittat när den skannas för enheter.
  • Om du inte hittar enheten, försök att stänga av den och tillbaka på. Upprepa sedan skanningen. Med andra ord, gör din enhet "upptäckbar."
  • Bild med titeln Lägg till en ljudenhet till en dator Steg 10
    6. Ange din WPS-PIN-kod. Ett fönster visas som frågar efter den här stiftet. Du får inte fortsätta utan att skriva in det. Denna PIN-kod var på den information du fick när du köpte enheten. Det är en kombination av bokstäver och siffror och är skiftlägeskänslig. Vissa ljudenheter kommer inte att kräva detta. När du har använt det här ansluts enheten till din dator.
  • Metod 3 av 3:
    Lägga till en Mac
    1. Bild med titeln Lägg till en ljudenhet till en dator Steg 11
    1. Öppna programmet AudioMidi Setup. För att göra detta, gå in i din "Go" -meny. Detta är det 5: e alternativet till höger på din högsta hemfält. När det här öppnas, rulla ner till "Utilities."Det är ditt 10: e alternativet nere. När du gör det kommer 2 listor att visas i en ny meny. Audiomidi finns på vänster, ungefär halvvägs.
  • Bild med titeln Lägg till en ljudenhet till en dator Steg 12
    2. Klicka på (+). Detta är tilläggsknappen. Du kan hitta den längst ner till vänster på skärmen Audio Devices. En rullgardinsmeny visas. Det kommer att finnas två alternativ att välja mellan. Välj "Skapa aggregatenhet", det blir ditt första alternativ.
  • Aggregat-enheter är virtuella ljudgränssnitt som fungerar med ditt system. Det hjälper dig att ansluta ingångarna och utgångarna på ett eller flera ljudverktyg som är anslutna till din Mac.
  • Bild med titeln Lägg till en ljudenhet till en dator Steg 13
    3. Klicka på din enhet. Din nya aggregerade enhet kommer att dyka upp på vänster sida av skärmen när du väljer det här alternativet. Om du vill om du vill namnge det, dubbelklickar du bara och det kommer att låta dig redigera det.
  • Bild med titeln Lägg till en ljudenhet till en dator Steg 14
    4. Aktivera "användning."Med din nya enhet vald och namngiven korrekt, välj den. Med det valda, aktivera kryssrutan märkt "användning."Detta är på vänster sida av ditt fönster.
  • Kontrollera flera rutor om du vill aktivera flera aggregatanordningar. Den ordning där du aktiverar dem kommer att representera beställningen av ingångar och utgångar i din applikationsmeny.
  • Bild med titeln Lägg till en ljudenhet till en dator Steg 15
    5. Anslut klockorna. Dina aggregerade enheter har byggt i klockor och programmen är tidskänsliga eftersom de dokumenterar de saker du använder dem för. Kombinera dem för att arbeta under en klocka genom att välja en enhet som din huvudklocka. Överst på skärmen ser du ett alternativ som säger "klockkälla" och har en meny till den. Klicka på det alternativ du vill göra din masterklocka.
  • Om du känner till en för att vara mer tillförlitlig än de andra, gå med den klockan.
  • Bild med titeln Lägg till en ljudenhet till en dator Steg 16
    6. Använd din enhet. När du har slutfört dessa steg, gå tillbaka till ditt ljud MIDI och högerklicka (eller CNTL-klicka) den enhet du vill använda. En meny kommer igen att dyka upp och du kan välja att använda den här enheten för antingen ingång eller utgång.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande