Hur man skapar en gradient i googles slides

När man gör en bildspelpresentation på Google-bilder, gör många människor sina bakgrunder och textrutor en enda solid färg. Att skapa och använda gradienter på Google-bilder kan dock göra din presentation ut.

Steg

Del 1 av 2:
Tillämpning av en gradient
  1. Bild med titeln Skapa en gradient i Google Slides Steg 1
1. Gå till docs.Google.com / presentation / Att skapa eller komma åt ett bildspel. Om frågade, logga in Genom att ange ditt e-postadress och lösenord och trycka på Logga in.
  • Bild med titeln Skapa en gradient i Google Slides Steg 2
    2. Öppna en befintlig presentation du vill redigera, eller klicka på Tom att starta en ny.
  • Bild med titeln Skapa en gradient i Google Slides Steg 3
    3. Välj ditt tema. För att ändra temat för din presentation, klicka på Tema... Från menyraden längst upp på skärmen.
  • Även om detta inte är obligatoriskt, väljer ett annat tema än "Enkelt ljus" och "Enkel mörk" kommer att ge dig fler färgalternativ för att göra din lutning. Teman kommer med tilldelade färger som används i hela dem, och när du gör en gradient kan du använda temafärgerna för att matcha resten av ditt bildspel.
  • Bild med titeln Skapa en gradient i Google Slides Steg 4
    4. Klick Bakgrund.... Detta öppnar möjligheten att antingen lägga till en bild till eller ändra färgen på din bakgrund.
  • Bild med titeln Skapa en gradient i Googles Slides Steg 5
    5. Välj den färgade cirkeln mittemot Färg. En rullgardinsmeny visas automatiskt i "Fast" Alternativ (om inte temat du valde redan hade en gradient demo bakgrund). De "Fast" Sidan ger dig en uppfattning om vilka färger du kan använda för din lutning.
  • Bild med titeln Skapa en gradient i Googles Slides Steg 6
    6. Gå till "Lutning" sida. Klicka på Gradient bredvid den tidigare valda fasta knappen längst upp på rullgardinsmenyn. Detta tar dig till en sida med flera mångfärgade och ombrexlådor. Du kan välja dessa för att vara bakgrunden till din presentation.
  • Bild med titeln Skapa en gradient i Google Slides Steg 7
    7. Öppna den anpassade gradientmenyn. Det spelar ingen roll om du klickar anpassat... eller plusskylt under det - du bör tas till samma sida. En meny öppnas mitt på skärmen med flera alternativ: typ, vinkel (om på det linjära alternativet) eller centrum (om på det radiella alternativet), gradientstoppar och förhandsgranskning, tillsammans med en färgstång längst ner.
  • Bild med titeln Skapa en gradient i Google Slides Steg 8
    8. Bestäm om du vill ha din presentation att ha en linjär eller radiell gradient. En linjär gradient kommer att visas ombre och har färger blekna i varandra i en rak linje. Det radiella alternativet kommer att ha en cirkel eller fraktion av en cirkel, med färger som bleknar in och bort från bågen.
  • Bild med titeln Skapa en gradient i Google Slides Steg 9
    9. Experimentera med olika vinklar och punkter i centrum.
  • Om du väljer att göra en linjär gradient, finns det flera vinkelalternativ att välja mellan, allt från 0 ° till 315 °. 90 ° är standardalternativet, med färger som börjar från toppen och bleknar ner. Olika vinklar kommer att ha olika blekande sekvenser (vissa kommer att vara upp och ner, någon sida till sida och lite diagonal).
  • Om du väljer det radiella alternativet kommer du att få alternativ för var punkten i din gradient kommer att vara. Du kan välja cirkeln / bågen som ska visas i mitten, övre vänstra hörnet, övre högra hörnet, nedre vänstra hörnet eller nedre högra hörnet. Prova olika punkter för att se hur färgerna blandar sig.
  • Bild med titeln Skapa en gradient i Google Slides Steg 10
    10. Välj dina första två färger. Gå till färgfältet längst ner på menyn. Välj slutkorget på vänster eller höger och klicka sedan på den färgade cirkeln bredvid avlägsna undergradientstopp för att välja en färg.
  • Du kan göra en anpassad färg att använda, välj en färg från menyn, eller använd en temafärg. Upprepa med lådan i den andra änden av färgfältet.
  • Del 2 av 2:
    Lägger till fler anpassningar
    1. Bild med titeln Skapa en gradient i Googles Slides Steg 11
    1. Överväga att använda transparens. Du kan göra en del av din gradient transparenta eller genomskinliga.
    • För att göra ett av dina färger det transparenta alternativet, klicka på den färgade cirkeln för att öppna färgmenyn. Välj transparent på toppen av färgmenyn, som ligger bredvid en droppe med ett slash över det för att indikera det transparenta alternativet.
    • För att göra en färg genomskinlig, välj den färg du använder i sin ogenomskinliga form. Öppna sedan färgmenyn om det behövs och välj det anpassade alternativet. Klicka och dra musen längs den rutiga sidofältet. Detta justerar hur "se igenom" färgen är.
  • Bild med titeln Skapa en gradient i Google Slides Steg 12
    2. Lägg till gradientstopp. Gradientstopp gör att du kan lägga till fler färger i din lutning. När du har dina två basfärger klickar du på Lägg till. Färgmenyn öppnas igen och väljer en färg kommer att lägga den till din lutning. För att flytta där färgen är belägen i lutningen, gå till färgfältet längst ner. Att lägga till ett gradientstopp lägger till en liten färgad cirkel nära mitten av färgstången. Använd musen för att dra cirkeln längs färgfältet för att flytta där färgen är belägen i lutningen.
  • För att lägga till fler färger, lägg till mer gradientstopp med olika färger.
  • Du kan också ta bort gradientstopp genom att välja cirkeln av den färg du vill ta bort och välja Ta bort under alternativet Gradient Stopps.
  • Bild med titeln Skapa en gradient i Googles Slides Steg 13
    3. Göra gradienter med hjälp av "Tema färger". Om du väljer ett tema för ditt bildspel kommer att lägga till olika färger på färgmenyn. För att hålla sig konsekvent i hela presentationen kan du göra gradienter med temafärgerna och matcha texten.
  • Bild med titeln Skapa en gradient i Google Slides Steg 14
    4. Använd gradienter på olika sätt. Gradienter gäller inte bara på bakgrunden av en Google-diagrampresentation - du kan också göra ord, textrutor och former! Skapa "Ordkonst" och ändra bakgrunden från en fast färg till en gradient färgsekvens. Former och textrutor kan ändras från deras transparenta och solida grå demo bakgrunder till andra färger och gradienter. Experimentera med olika stilar och sätt att införliva gradienter i din presentation.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande