Hur man lägger till ett recept på pepparat

Pepperplate är en webbplats som hjälper dig att organisera, redigera och lagra dina favoritrecept. Det är tillgängligt genom pepparaten.com webbplats och även genom pepperplatta apps för iPad, iPhone, android telefoner, tabletter, Kindle Fire and Nook enheter. En av de mest användbara aspekterna av att lägga till recept till Pepperplate är att det gör det möjligt att importera recept från befintliga populära receptplatser, men anpassar sedan texten eller lägger till anteckningar för att återspegla dina egna preferenser och erfarenheter som gör att maträtten är. Du kan också lägga till egna recept manuellt, genom att skriva ut dem.

Steg

Metod 1 av 3:
Importera ett recept via webbplatsen
  1. Bild med titeln Lägg till ett recept på Pepperplate Steg 1
1. Gå till pepparplatta.com och logga in. Om du inte har ett konto än, kan du registrera dig för en ny på https: // pepparplatta.com / registrera.aspx eller logga in med ditt Facebook-konto.
  • Bild med titeln Lägg ett recept på Pepperplate Steg 2
    2. Klick importrecept.
  • Bild med titeln Lägg ett recept på Pepperplate Steg 3
    3. Hitta och kopiera webbadressen till receptet du vill importera. Om receptet du försöker lägga till är listat på ett av de välkända receptplatserna som de stöder, kan du importera receptet med bara ett par klick.
  • Pepperplatta listar alternativen för dig, men du kan också klistra in webbadressen i lådan, och det kommer att låta dig veta om det stöds eller inte.
  • Bild med titeln Lägg till ett recept på Pepperplate Steg 4
    4. Klistra in url i receptet och klicka på Lägg till.
  • Bild med titeln Lägg ett recept på Pepperplate Steg 5
    5. Anpassa receptet som önskat. Du kan klicka på någon av de blå pennaikonerna i hela receptet för att redigera de relevanta sektionerna. Du kan lägga till eller ta bort ingredienser eller steg, ändra titeln eller lägga till anteckningar som önskat. Klicka på Spara när du är klar.
  • Om du vill omforma den befintliga stegsektionen, klicka bara på den blå penna och ändra den men du vill. Varje ny linje börjar som ett nytt stegnummer, och du kan använda parentes runt sektionsrubriker för att separera olika portioner, som [gör såsen] och [gör pastaen].
  • Bild med titeln Lägg till ett recept på Pepperplate Steg 6
    6. Lägg till några nya uppgifter du vill. Beroende på var du importerade receptet från, kan det innehålla all relevant information som du behöver, redan. Men du kan lägga till allt som saknas, baserat på din erfarenhet.
  • Om du klickar på den blå penna bredvid titeln kan du lägga till eller ändra titeln, beskrivningen, all information om portioner och den tid som receptet tar för att förbereda, och källan och den ursprungliga webbadressen. Klicka på Klar när du är klar.
  • Du kan också märka den med en kategori av ditt val. Om du inte har några kategorier som är inställda än, börja bara skriva i den nya taggen du vill använda, i kategorin rutan. Till exempel kan du lägga "efterrätter" eller "skaldjur." När du har ett recept som tagits med den etiketten, kommer etiketten att dyka upp när du börjar skriva den för andra recept, och du kan märka dem på samma sätt. Senare hjälper det dig att filtrera din receptlista efter kategori.
  • Bild med titeln Lägg till ett recept på Pepperplate Steg 7
    7. Få tillgång till ditt recept när du behöver det senare. Så länge du klickar på Spara eller gjort när du är klar med att redigera en viss sektion, sparas receptet. Du kan komma åt det när som helst i framtiden genom att klicka på receptlista.
  • Metod 2 av 3:
    Ange ett recept manuellt på webbplatsen
    1. Bild med titeln Lägg till ett recept på Pepperplate Steg 8
    1. Gå till pepparplatta.com och logga in. Om du inte har ett konto än, kan du registrera dig för en ny på https: // pepparplatta.com / registrera.aspx eller logga in med ditt Facebook-konto.
  • Bild med titeln Lägg ett recept på Pepperplate Steg 9
    2. Klick Manuell recept.
  • Bild med titeln Lägg till ett recept på Pepperplate Steg 10
    3. Ange titeln och beskrivningen för att börja med. Du kan kalla det vad du vill, och alla fält utom titeln är valfria. Klicka på Nästa när du är klar, eller fortsätt till nästa avsnitt genom att klicka på Ingredienser.
  • Bild med titeln Lägg till ett recept på Pepperplate Steg 11
    4. Börja lägga till ingredienser. Skriv dem ut en efter en, var och en på en ny linje.
  • Om du vill skilja ut olika sektioner kan du använda parenteser, som [för såsen] och [för pastaen].
  • Klicka på Nästa när du är klar, eller fortsätt till nästa avsnitt genom att klicka på Instruktioner.
  • Bild med titeln Lägg ett recept på Pepperplate Steg 12
    5. Lägg till steg. Igen, sätt varje steg på en ny linje (varje ny linje startar ett nytt numrerat steg).
  • Om du vill skilja ut olika sektioner kan du också använda parenteser för rubriker.
  • Klicka på Nästa när du är klar, eller fortsätt till nästa avsnitt genom att klicka på Notes och andra.
  • Bild med titeln Lägg ett recept på Pepperplate Steg 13
    6. Lägg till detaljer, kategorier och anteckningar. Här kan du fylla i varje fält som önskat. Du kan lista de portioner som gavs, aktiv tid och total tid, källan och webbadressen. Du kan också märka den med en kategorikikett och lägga till några anteckningar.
  • Om du inte har några kategorier som är inställda än, börja bara skriva i den nya taggen du vill använda, i kategorin rutan. Till exempel kan du lägga "efterrätter" eller "skaldjur." När du har ett recept som tagits med den etiketten, kommer etiketten att dyka upp när du börjar skriva den för andra recept, och du kan märka dem på samma sätt. Senare hjälper det dig att filtrera din receptlista efter kategori.
  • Bild med titeln Lägg ett recept på Pepperplate Steg 14
    7. Klick SPARA när du är klar. Receptet sparas sedan. Du kan komma åt det när som helst i framtiden genom att klicka på receptlista.
  • Metod 3 av 3:
    Ange ett recept manuellt på appen
    1. Bild med titeln Lägg till ett recept på Pepperplate Steg 15
    1. Hämta och öppna appen, om du inte redan har det. Du kan hitta länkarna för var och en av apparna på Pepperplate hemsida.
    • När du installerar och öppnar appen kommer du att bli ombedd att logga in eller registrera dig.
  • Bild med titeln Lägg till ett recept på Pepperplate Steg 16
    2. Klicka på den blåa + I det övre högra hörnet av appen.
  • Bild med titeln Lägg ett recept på Pepperplate Steg 17
    3. Lägg till de grundläggande detaljerna. Den första panelen ger dig möjlighet att ange en titel, beskrivning, avkastning, aktiv tid, total tid, kategorier, källa, URL och några anteckningar. Du kan också lägga till en bild om så önskas. Alla fält utom titeln är valfria.
  • Om du inte har några kategorier som är inställda än, klicka bara på rutan Kategorier för att starta. Börja skriva den nya taggen du vill använda i rutan Ny kategori. Till exempel kan du lägga "efterrätter" eller "skaldjur." Klicka sedan på Lägg till. När du har ett recept som tagits med den etiketten kommer etiketten att dyka upp på kategoristlistan nästa gång du lägger till en kategori till ett recept. Senare hjälper det dig att filtrera din receptlista efter kategori.
  • Bild med titeln Lägg till ett recept på Pepperplate Steg 18
    4. Swipe höger för att lägga till ingredienser. När du är i panelen beståndsdelar kan du skriva ut ingredienserna, sätta var och en på en ny linje.
  • Om du vill skilja ut olika sektioner kan du använda parenteser, som [för såsen] och [för pastaen].
  • Bild med titeln Lägg till ett recept på Pepperplate Steg 19
    5. Swipe höger igen för att lägga till instruktioner. När du är i instruktionspanellen kan du skriva ut metoden, sätta varje steg på en ny linje. Varje ny linje startar ett nytt numrerat steg.
  • Om du vill skilja ut olika sektioner kan du använda parenteser, som [för såsen] och [för pastaen].
  • Bildbetatet Lägg till ett recept på Pepperplate Steg 20
    6. Klick SPARA när du är klar. Receptet sparas sedan. Du kan komma åt det när som helst i framtiden genom att klicka på receptlista.
  • Tips

    Recept som du lägger till är endast privata, synliga för dig som standard. Du kan dock dela dem med andra personer via e-post eller sociala medier, med inbyggda knappar på pepparklassen eller appen.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande