Hur man ritar en sjöstjärna

Sjöstjärna - även kända som havsstjärnor - är coola varelser som lever under vattnet. De kommer inte bara i fascinerande färger utan har också intressanta kroppar. Om du är intresserad av att dra dessa fantastiska djur, kommer den här guiden att ge enkla steg för dig att följa. Snart hänger du ditt mästerverk på din vägg för att alla ska beundra.

Steg

  1. Bild med titeln Rita ett sjöstjärna steg 1
1. Börja med linjer (rak eller krökt) formad som en stjärna. Detta kommer att se till att din stjärna är fin och stjärnformad. Detta representerar skelettet i din sjöstjärna, så att du kan lägga till detaljer i sin grundläggande form. Var noga med att dina linjer är en realistisk längd.
  • Bild med titeln Rita ett sjöstjärna Steg 2
    2. Skissera formen av sjöstjärna. Använda linjerna som en guide, dra skissen av varelsens kropp. Bestäm om du vill ha en tunn eller fet sjöstjärna. För en realistisk ritning, sök bilder av levande sjöstjärna och använda dem som referenser.
  • Bild med titeln Rita en sjöstjärna Steg 3
    3. Rita detaljerna. Lägg till i prickar eller böjda linjer för att skapa din sjöstjärna unika utseende. Var säker på att du är som original i dina idéer som möjligt så att din ritning fångar människors öga.
  • Bild med titeln Rita ett sjöstjärna steg 4
    4. Bläck din ritning. Efter din sjöstjärna, spåra din ritning med bläck för ett professionellt utseende. Radera riktlinjer och onödiga detaljer Om du är rädd för att göra misstag, gör en kopia av din ritning så att du kan fritt experimentera.
  • Alternativt, skanna din ritning i din dator. Använd konstprogramvara för att spåra din sjöstjärna.
  • Bild med titeln Rita ett sjöstjärna steg 5
    5. Lägg till skuggor och skuggning. För en realistisk sjöstjärna, ta fram de naturliga skuggorna i kroppen. Var noga med att du lägger till rätt mängd skuggning så att det ser ut som att din varelse dyker upp ur ritningen. Lägg tonvikten på de viktigaste egenskaperna hos sjöstjärna, som benen. Var dock akta dig för att överdriva skuggningen, eftersom det kan leda till en konstig utseende.
  • Bild med titeln Rita ett sjöstjärna Steg 6
    6. Färg din sjöstjärna. Välj dina favorit nyanser och fyll i detaljerna. Färgpennor eller speciella ritningsmarkörer är de bästa valen för dem som vill färga traditionellt. Ett annat alternativ är att färga sjöstjärna digitalt med konstprogramvara. Om du har problem med att bestämma de bästa färgerna, använd bilder av riktiga sjöstjärna som referenser.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande