Så här lägger du till en mapp för att starta menyn

Windows Start-menyn organiserar alla dina vanliga program och välskötta mappar till ett bekvämt, lättillgängligt läge. Eftersom en prompt att slutföra den här uppgiften inte visas i en högerklicka-nedrullningsmeny eller under någon av menyn i Windows Explorer, vet många användare inte hur du lägger till en mapp i Start-menyn.

Steg

Metod 1 av 2:
Lägg till en mapp i Start-menyn i ett Windows-operativsystem
  1. Bild med titeln Lägg till en mapp för att starta menyn Steg 1
1. Öppna den mapp du vill lägga till i Start-menyn. Om du inte känner till dess plats, klicka på "Start" knappen längst ner på skrivbordsskärmen för att öppna Start-menyn. I XP eller tidigare operativsystem, se i den högra rutan i Start-menyn för att hitta sökfunktionen. I Windows Vista och Windows 7 visas en sökruta längst ner i startmenyns vänstra rutan. Sök efter din fil och öppna den när du hittar den.
  • testa
  • Bild med titeln Lägg till en mapp för att starta menyn Steg 2
    2. Klicka på "Se" fliken längst upp i det öppna fönstret. Håll muspilen över "Gå till" Från den resulterande rullgardinsmenyn och välj "Upp en nivå." Du kan nu se din mapps ikon på skärmen, för du är inne i mappen som innehåller den.
  • Bild med titeln Lägg till en mapp för att starta menyn Steg 3
    3. Klicka på mappens ikon för att markera den, och sedan dra och släpp den på till startmenyikonen.
  • Öppna Start-menyn för att se din mapp i den övre delen av Start-menyns högra rutan.Bild med titeln Lägg till en mapp för att starta menyn Steg 3Bullet1
  • Metod 2 av 2:
    PIN-kod för att starta menyn
    1. Bild med titeln Lägg till en mapp för att starta menyn Steg 4
    1. Öppna Start-menyn, välj "Springa" och ange "regedit.exe" in i fältet. Du kan också skriva "regedit" I sökvägen Startmenyn. När ikonen visas, klicka på den.
  • Bild med titeln Lägg till en mapp för att starta menyn Steg 5
    2. Klicka en gång på den post som läser "HKEY_CLASSES_ROOT FOLDER Shellex ContextMenuHandlers"
  • Klicka sedan på "Fil" på toppmenyfältet och välj "Exportera" För att säkerhetskopiera registret innan du lägger till en undernyckel.Bild med titeln Lägg till en mapp för att starta menyn Steg 5Bullet1
  • Skapa ett namn du kommer ihåg, och klicka sedan på "Spara."Bild med titeln Lägg till en mapp för att starta menyn Steg 5Bullet2
  • Bild med titeln Lägg till en mapp för att starta menyn Steg 6
    3. Högerklicka i det öppna fältet till höger. Välj "Ny," och då "Nyckel."
  • Stiga på "{A2A9545D-A0C2-42B4-9708-A0B2BADD77C8}" in i det resulterande fältet.Bild med titeln Lägg till en mapp för att starta menyn Steg 6Bullet1
  • Bild med titeln Lägg till en mapp för att starta menyn Steg 7
    4. Stäng ditt register. Du kan nu välja "PIN-kod för att starta menyn" För någon mapp, inte bara programfiler.
  • Tips

    I Windows 7 och Vista kan du snabbt hitta en mapp utan att lägga till den i Start-menyn. Klicka på Start-knappen och skriv mappens namn i sökvägen Startmeny. En klickbar ikon för den mapp du letar efter kommer troligen att visas innan du slutar skriva mappens namn.
  • Till "stift" ett program, som vanligtvis är .EXE-filer, till din start-meny, högerklicka på programfilen. När den nya menyn visas väljer du "PIN-kod för att starta menyn." Nästa gång du öppnar din start-meny visas det pinned programmet i listan.
  • Varningar

    Träna försiktighet när du gör ändringar i registret. Redigera aldrig eller ta bort någon post om du inte vet exakt vad det gör. Att göra fela registerändringar kan orsaka allvarliga problem för ditt operativsystem. Om du stöter på ett problem, återställ datorns register genom att dubbelklicka på den backupfil du gjorde.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande