Hur man lägger till en textur i illustrator

Adobe Illustrator är ett populärt grafikredigeringsprogram. Finns på både Windows och Mac-operativsystem, det tillåter användare att skapa 3D-logotyper, lagbilder och skapa webb- eller utskriftsdokument. Medan det liknar Adobes Photoshop är det känt för sin förmåga att skapa typografi och textlogotyper. Du kan lägga till gränser, färg och mönster till objekt för att ge dem mer särskiljande utseende. Texture Designs finns på Internet och med hjälp av några verktyg kan du lägga till en intressant konsistens i ditt dokument. Den här artikeln kommer att berätta hur du lägger till en textur i Illustrator.

Steg

  1. Bild med titeln Lägg till en textur i Illustrator Steg 1
1. Ladda ner eller söka efter en textur på Internet. Det finns många gratis texturer tillgängliga genom att helt enkelt söka "illustratör." Vanligen använda texturer inkluderar träkorn, mosaik, lapptäcke, glasmålning och craquelure textur, som liknar en patina på gips. Välj en texturbild som är ljus i färg och spara den på din dator.
  • Bild med titeln Lägg till en textur i Illustrator Steg 2
    2. Öppna din Adobe Illustrator-applikation.
  • Bild med titeln Lägg till en textur i Illustrator Steg 3
    3. Öppna ett befintligt dokument eller skapa ett nytt utskrifts- eller webbdokument i dialogrutan som dyker upp.
  • Bild med titeln Lägg till en textur i Illustrator Steg 4
    4. Välj det objekt som du vill lägga till en textur.
  • Bild med titeln Lägg till en textur i Illustrator Steg 5
    5. Gruppobjekt tillsammans om du vill ändra texturen på mer än 1 sak. Välj de objekt som du vill grupperas tillsammans. Klicka på "Objekt" Meny på din horisontella verktygsfält, klicka sedan på "Grupp."
  • Bild med titeln Lägg till en textur i Illustrator Steg 6
    6. Klicka på "Fönster" Meny i den övre horisontella verktygsfältet. Välj "Genomskinlighet" Från rullgardinsmenyn. En palett bör öppnas till höger om ditt dokument. Du bör också se en rullgardinsmeny för att blanda och en nedrullningsmeny för opacitet.
  • Bild med titeln Lägg till en textur i Illustrator Steg 7
    7. Välj menyn Fly Down till höger om Opacity Box. Välja "Visa miniatyrer."
  • Bild med titeln Lägg till en textur i Illustrator Steg 8
    8. Dubbelklicka på det gråa utrymmet bredvid tändminnebilden av objektet som visas. Detta kommer att skapa en opacitetsmask. Din bild kan försvinna från vyn eftersom din opacitet börjar som en svart låda, för att indikera att det inte är ogenomskinligt.
  • Bild med titeln Lägg till en textur i Illustrator Steg 9
    9. Välj den svarta rutan. Välj "Fil" Släpp ner-menyn på din övre horisontella verktygsfält.
  • Bild med titeln Lägg till en textur i Illustrator Steg 10
    10. Bläddra ner och välj "Plats." En webbläsarbox öppnas. Välj den texturfil som du hämtade från Internet tidigare. Bilden kommer att visas i din svarta miniatyrlåda.
  • En stor, ogenomskinlig texturbild kommer att visas ovanpå din bild. Du kommer inte se bilden, utan snarare en röd låda med riktlinjer som låter dig flytta texturlådan över sidan. Din huvudbilds textur kommer att förändras när du flyttar texturbilden runt.
  • Bild med titeln Lägg till en textur i Illustrator Steg 11
    11. Experimentera med att flytta texturbilden runt tills din bild eller logotyp har en textur du gillar.
  • Bild med titeln Lägg till en textur i Illustrator Steg 12
    12. Klicka på baksidan på miniatyren av din bild när du är klar. Du kommer tillbaka till filbilderna och du kommer att kunna göra ändringar i andra lager.
  • Bild med titeln Lägg till en textur i Illustrator Steg 13
    13. Spara din Adobe Illustrator-fil för att slutföra texturförändringarna. Du kan upprepa den här processen med olika objekt och texturer.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande