Hur man ritar en person

Att teckna en person kan vara utmanande, även för erfarna konstnärer. Att få proportionerna av människokroppen rätt kan vara knepigt, och ibland är det bara svårt att veta var du ska börja. Lyckligtvis, om du vill rita en realistisk person eller en tecknad film, finns det några enkla knep du kan använda för att skissa den grundläggande konturen av en person. Då kan du göra mindre justeringar beroende på vilken typ av person du vill rita.

Steg

Metod 1 av 2:
Ritar en realistisk person
  1. Bild med titeln Rita en person Steg 1
1. Rita en vertikal linje och dela den i 8 lika stora sektioner. Varje sektion kommer att vara lika med 1 huvudlängd, vilket är längden på din persons huvud från topp till botten. Vanligtvis är vuxna siffror 8 huvudlängder lång, så att markera detta på ditt papper i början hjälper dig att hålla proportionerna på din ritning rätt.
  • Rita horisontella linjer för att dela upp den vertikala linjen, och kom ihåg att den övre horisontella linjen kommer att vara toppen av din persons huvud och bottenlinjen kommer att vara botten av din persons fötter.
  • Om du vill dra ett barn, dela den vertikala linjen i färre huvudlängder eftersom barn är i allmänhet kortare än vuxna. Använd till exempel 3 huvudlängder för ett barn eller använd 6 för en 10-årig.
  • Bild med titeln Rita en person Steg 2
    2
    Skiss grova konturer av de olika delarna av kroppen. Använd de huvudlängder du markerade på papperet för att hjälpa dig med proportionerna. Se till att du inkluderar grova konturer för huvudet, armarna, kroppen och benen. Oroa dig inte för att göra formerna exakt än eftersom det bara är en grov skiss.
  • Huvudets översikt bör falla i sektionen över högsta längd.
  • Skisserna av personens kropp och armar bör börja i sektionen för andra huvudlängd och sträcker sig ner till den fjärde sektionen.
  • Benens konturer ska ta upp de nedre 4 huvudlängderna.
  • Bild med titeln Rita en person Steg 3
    3. Anslut och förfina konturerna av de olika delarna av kroppen. Spåra runt kroppens yttre kanter för att ansluta de olika konturerna så att de strömmar ihop sömlöst. Vid denna tidpunkt kan du börja justera kroppens proportioner för att få det att se mer maskulin eller feminin, beroende på vad du går för.
  • Om du vill Rita en person med maskulinfunktioner, bredda axlarna, bröstet och midjan, och ta även i höfterna så att de är smalare. I allmänhet, använd mer vinkel linjer när du definierar konturen på din ritning.
  • Till Rita en person med feminina funktioner, smala axlarna och bröstområdet och bredda höfterna och låren. Försök att använda rounder, mjukare linjer för att skissera din figur.
  • Bild med titeln Rita en person Steg 4
    4. Lägg till i mindre detaljer, som händerna och ansiktsdrag. Du bör också skissa fötterna, håret och knäna. Om du drar en person med feminina funktioner, lägg till bröst och runda ut höfterna och låren. För en person med maskulina funktioner, definiera musklerna på magen, bröstet och armarna.
  • Vid denna tidpunkt bör personens kropp vara färdig.
  • Bild med titeln Rita en person Steg 5
    5
    Rita kläder över personens kropp. Du kan få kreativ med den här delen. Försök att dra olika stilar och skärningar av skjortor, byxor, skor och tillbehör. För ett mer feminint utseende kan du rita en klänning eller en kjol över din figur. Att rita kläder, helt enkelt skissa dem där de naturligtvis skulle falla på personens kropp om de hade på sig dem. Sedan radera några delar av kroppen i kläderna av kläderna eftersom dessa områden skulle täckas upp.
  • Bild med titeln Rita en person Steg 6
    6. Radera eventuella onödiga linjer och Skugga i din ritning. Gå in och radera de vertikala och horisontella linjerna som du drog i början för att markera sektionerna för huvudlängd. Du bör också radera några skisser från tidigare som inte hör hemma i den slutliga teckningen. När du är klar, skugga kläderna, huden och håret för att få personen att se mer realistisk och tredimensionell.
  • När du skuggar din ritning, låtsas att det finns en imaginär ljuskälla som lyser på ena sidan av din person. Då, gör delarna av personens kropp på motsatt sida mörkare genom att skugga dem i mer sedan det är där skuggorna skulle vara.
  • Metod 2 av 2:
    Ritning av en tecknad person
    1. Bild med titeln Rita en person Steg 7
    1. Rita en oval och dela den i 4 lika delar. Detta kommer att vara huvudet på din tecknade person. Gör huvudet större än vad du skulle för en realistisk person eftersom teckningar vanligtvis har överdrivna proportioner. Använd en horisontell och vertikal linje för att dela den ovala i 4 lika delar.
    • De horisontella och vertikala linjerna i den ovala hjälper dig att dra ansiktet på din tecknade person senare.
  • Bild med titeln Rita en person Steg 8
    2. Rita en cylinder för nacken och en rektangel för torso. Dra nacken så att den kommer ut ur den ovala nedre mitten. Då rita en rektangel som kommer från botten av nacken för att göra din tecknade persons torso.
  • Om du vill rita en tecknad person med feminina funktioner, Gör toppen av rektangeln smalare och botten av rektangeln bredare.
  • Att rita en tecknad person med maskulinfunktioner, bredda toppen av rektangeln och gör botten smalare.
  • Bild med titeln Rita en person Steg 9
    3. Rita cylindrar för armarna och benen och cirklarna för knäna och armbågar. Du bör rita 2 cylindrar för varje arm och ben och ha 1 cirkel i mellan varje par. Cirklarna kommer att vara skisserna av lederna i din ritning. Du kan placera armarna och benen beroende på vad din tecknade person gör, men i allmänhet bör armarna sträcka sig ut ur de övre hörnen av torso och benen bör sträcka sig ned av botten.
  • Använd raka, vinklor om du drar en maskulin tecknad person och rund, mjuka linjer om du drar en feminin tecknad person.
  • Bild med titeln Rita en person Steg 10
    4. Skissera händerna och fötterna. Rita en skiss av en hand i slutet av varje arm. Då, dra konturen av en fot i slutet av varje ben. Oroa dig inte för att göra dem exakta. Du kan gå tillbaka i senare och finjustera dem.
  • Bild med titeln Rita en person Steg 11
    5
    Rita ansiktet och hår. För ansiktet, dra ögonen på den horisontella linjen och munnen och näsan på den vertikala linjen. Eftersom du ritar en tecknad och inte en realistisk person, överdriver ögonen genom att göra dem större än resten av ansiktsfunktionerna. När du rita håret, ha hårlinjen börjar något lägre än toppen av huvudet.
  • Bli kreativ med frisyren du väljer. Du kan ge din person en enkel kort hår frisyr, eller du kan försöka dra lång eller lockigt hår.
  • Bild med titeln Rita en person Steg 12
    6
    Rita kläder på tecknadens persons kropp. Precis som med håret är det upp till dig vilken typ av kläder du vill rita. Du kan försöka rita en kort eller långärmad tröja, shorts eller byxor, en klänning, en kjol, eller någon annan outfit du vill ha. Glöm inte heller rita skor och inkludera tillbehör som du vill att din tecknad person ska ha på sig.
  • När du har dragit kläderna, raderar det som är inne i klädstyckena, eftersom de delar av din tecknade persons kropp skulle vara täckt upp.
  • Bild med titeln Rita en person Steg 13
    7. Släta ut linjerna i din ritning och radera eventuella onödiga linjer. Spåra runt utsidan av din ritning för att ansluta alla de konturer du drog tidigare. Sedan, gå in och radera några linjer som faller inom den konturen, inklusive de horisontella och vertikala linjerna i ansiktet.
  • När du har raderat alla bakgrundslinjer i din ritning är du klar!
  • Bild med titeln Rita en person final
    8. Färdiga.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande