Hur man gör en windows xp `reparation install`

Har windows kastat mycket fel på dig senast? Det kan vara att några av dina kritiska systemfiler har blivit korrupta. Detta kan hända av olika skäl, men en reparationsinstallation kan fixa många problem. En reparationsinstallation återställer datorns vitala systemfiler utan att röra dina personliga filer. Se steg 1 nedan för att lära dig hur.

Steg

  1. Bild med titeln Gör en Windows XP
1. Säkerhetskopiera dina data. Även om en reparationsinstallering inte ska påverka någon av dina data är det alltid bra att vara förberedd om något går fel. Säkerhetskopiera dina viktiga filer till en extern enhet, CD / DVD eller annan lagringsform.
  • Se till att du får filer från alla möjliga platser, inklusive mina dokument, skrivbord och alla andra mappar du kan ha skapat och placerat filer i.
  • Du bör också spåra din Windows-produktnyckel om du slutar behöva göra en fullständig installation. Din produktnyckel är vanligtvis placerad på det fall som Windows-skivan kom in, eller på en klistermärke som är fäst på din dator.
  • Bild med titeln Gör en Windows XP
    2. Sätt i din Windows XP Setup-skiva. Om du köpte din dator från en tillverkare som Dell, kan du ha en återställningsskiva istället för en Windows XP-skiva. Stäng ut ur programmet som autoruner när du sätter i skivan.
  • Bild med titeln Gör en Windows XP
    3. Starta om datorn och ange BIOS. Starta om datorn. När datorn stöter upp, tryck på SETUP-tangenten för att ange din BIOS. Nyckeln varierar från system till system och kommer att visas under tillverkarens logotyp. Vanliga nycklar inkluderar: F2, F10, F12 och Radera.
  • Om Windows börjar ladda, trycks inställningsknappen inte i tid och du måste försöka igen.
  • Bild med titeln Gör en Windows XP
    4. Ändra din startordning. När du har angett BIOS, navigera till startmenyn. Det kan märkas något annorlunda beroende på din specifika BIOS. Du måste ändra startordningen så att din CD / DVD-enhet är den första boot-enheten, följt av din hårddisk.
  • Normalt är hårddisken den primära boot-enheten. Det innebär att systemet försöker starta först från hårddisken först, ladda din installerade kopia av Windows. Du vill ändra det så att det försöker starta från din Windows-skiva innan du försöker hårddisken.
  • När du har ändrat din startordning, spara dina ändringar och starta om datorn.
  • Bild med titeln Gör en Windows XP
    5. Starta installationen. När du har startat om datorn kommer du att se meddelandet Tryck på valfri knapp för att starta från CD.... Tryck på valfri tangent på tangentbordet för att starta Windows Setup-programmet.
  • Inställningen laddar de filer som behövs för att installera Windows. Det kan ta några ögonblick.
  • Bild med titeln Gör en Windows XP
    6. Navigera till reparationsinstallationsalternativet. När installationsprogrammet först laddas, kommer du att hälsas med ett välkomstmeddelande. Längst ner på skärmen ser du nycklar som du kan trycka för att navigera i alternativen. Tryck inte på knappen för reparation - istället trycker du på ENTER för att fortsätta.
  • Tryck på F8 för att godkänna Windows License-avtalet.
  • Bild med titeln Gör en Windows XP
    7. Välj din kopia av Windows. Efter licensavtalet kommer du att se en lista över dina enheter. En av dem bör märkas "Fönster" och kommer vanligtvis att markeras automatiskt. Den enda gången du behöver manuellt välja den är om du har flera operativsystem installerade.
  • Bild med titeln Gör en Windows XP
    8. Starta reparationen. När du har tagit din kopia, tryck på r för att starta reparationsprocessen. Windows börjar radera systemfiler. När systemfilerna raderas, kommer färska kopior att installeras.
  • Inga personliga filer ska raderas under reparationen.
  • Bild med titeln Gör en Windows XP
    9. Ange dina önskemål. Under ominstallationen måste du välja din region och språkalternativ. Du måste också ställa in dina nätverksinställningar. De flesta användare kan välja det första alternativet, "Nej, den här datorn är inte på ett nätverk, eller är på ett nätverk utan en domän."
  • Bild med titeln Gör en Windows XP
    10. Vänta på att installationen är klar. När du har angett dina önskemål måste du vänta några minuter för Windows för att avsluta kopiering av nödvändiga filer. Din dator kommer sannolikt att starta om under denna process.
  • Bild med titeln Gör en Windows XP
    11. Skapa dina användarnamn. När installationen är klar och din dator startar om, kommer du att bli ombedd om du vill registrera dig med Microsoft. Detta är inte detsamma som aktivering, och är helt valfritt. Därefter kommer du att bli ombedd att skapa ditt användarnamn och andra användarnamn för personer som använder datorn. Du kan Lägg till och ta bort användare senare om du vill.
  • Bild med titeln Gör en Windows XP
    12
    Uppdatera Windows. Efter installationen är klar, kommer du att tas till ditt Windows XP-skrivbord. Reparationsinstallationen återställde Windows tillbaka till sitt ursprungliga tillstånd, vilket innebär eventuella uppdateringar, fläckar och servicepaket som installerats har tagits bort. Du måste uppdatera din dator så snart som möjligt för att säkerställa att du är skyddad mot hot.
  • Bild med titeln Gör en Windows XP
    13. Fortsätt felsökning. Om ditt problem har åtgärdats, arbetade din reparationsinstallation troligen. Om du fortfarande upplever problem, kan du behöva ta dina reparationsinsatser ytterligare och utföra en helt ren installation. Detta kommer att innebära att du torkar din hårddisk av alla data och börjar från början. Ser den här guiden För detaljerad instruktion om att utföra en ren installation.
  • Med Microsoft slutar allt stöd för Windows XP i april 2014, det kan vara den perfekta tiden för en uppgradering. Ser Den här guiden för uppgradering till Windows 7 och Den här guiden för uppgradering till Windows 8.
  • Tips

    Hämta och installera alla Windows-uppdateringar efter en reparationsinstallation.

    Varningar

    En reparationsinstallation bör inte påverka dina personuppgifter, men tillbaka allt viktigt för bara i fallet.
  • En reparationsinstallation fixar alla filer som påverkas av ett virus, men tar inte bort viruset själv. Det betyder att filerna kan bli smittade igen om inte Virus avlägsnas.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande