Kan du få cydia utan jailbreaking? Fakta och alternativ

Tyvärr är det inte möjligt att få den riktiga Cydia utan jailbreaking din iPhone. Om du verkligen vill att Cydia och du känner dig bekväm med jailbreaking, kan du få Cydia på nolltid! Om du bara vill installera appar som inte är tillgängliga i App Store men inte vill röra med jailbreaking, kolla in alternativa appbutiker som Altstore och Appcake. Både Altstore och AppCake låter dig också installera appar från IPA-filer som du har laddat ner från någon annanstans - bara se till att du bara ladda ner appar från webbplatser du litar på.

Steg

Fråga 1 av 2:
Vad är några Cydia-alternativ?
  1. Bild med titeln Få Cydia utan jailbreaking steg 1
1. Prova altstore istället. Altstore, som Cydia, låter dig installera appar och spel som inte är tillgängliga i App Store. Till skillnad från nu-förbjudna Cydia-alternativ som använde återköpbara säkerhetscertifikat (Tweakbox, Panda Helper och AppValley, för att nämna några), fungerar Altstore genom att lura din iPhone till att du installerar appar som du har utvecklat dig själv. Du kan även använda den till Sidoadoad Apps du hämtar från någon annanstans. Kolla upp Hur man installerar Altstore För steg-för-steg installationsanvisningar.
  • Om du laddar ner en app från Altstore, kommer den att vara tillgänglig i 7 dagar innan Apples utvecklarbegränsningar sparkar in. Men oroa dig inte, Altstore uppdaterar automatiskt dina appar varje 7 dagar för att hålla sakerna att springa.
  • För att installera en app från en IPA-fil på Altstore, börja med att ladda ner IPA från en webbplats du litar på. Verkligen, gör din forskning så att du inte får skadlig kod! Då öppnar Altstore, tryck på Mina appar, knacka +, och välj IPA-filen.
  • Bild med titeln Få Cydia utan jailbreaking Steg 2
    2. Installera den icke-jailbroken versionen av AppCake. Appcake har funnits länge, men det brukade vara tillgängliga om du använde Cydia. Nu kan du använda appcake för att installera icke-app-appar och spel utan att behöva jailbreak din iPhone. Kolla upp Hur man installerar appcake För att lära dig hur du installerar appen med och utan Cydia.
  • Det finns en fångst för att använda appcake utan jailbreaking-det kan bara arbeta på icke-jailbroken-enheter genom att installera företagscertifikat. Apple blir cranky om detta och periodiskt återkallar sådana certifikat. När det händer slutar appen att fungera, vilket innebär att du måste vänta dagar, veckor, och ibland längre innan du kan installera om. En gång populär apps som Tweakbox fungerar inte längre på icke-jailbroken enheter på grund av detta problem.
  • Om du inte kan använda AppCake eftersom certifikatet återkallas, rekommenderar utvecklaren ett betald alternativ som heter ipastore. ipastore ger fullständig återkalla täckning, vilket innebär att om Apple återkallar IT-certifikat, utfärdar det en ny omedelbart.
  • Fråga 2 av 2:
    Vad händer om jag verkligen vill ha tillgång till allt på Cydia?
    1. Bild med titeln Få Cydia utan jailbreaking Steg 3
    1. Jailbreak din iPhone. Cydia är beroende av tillgång till din iPhone-system genom jailbreak-processen. Det finns inget sätt att installera Cydia på din iPhone utan jailbreaking. Om du verkligen behöver Cydia måste du jailbreak din iPhone för att få den. Kolla upp Hur man jailbreak en iPhone För enkel att följa instruktioner på jailbreaking din iPhone.
    • Jailbreaking rekommenderas endast för avancerade användare, eftersom det låter dig installera appar och tweaks som inte granskas av Apple. En jailbroken iPhone är också mer mottaglig för skadlig kod, men din risk för infektion har mycket att göra med dina personliga surfvanor.
    • Jailbreak-processen kan göra din telefon oanvändbar om du inte följer instruktionerna exakt.
    • Jailbreaking kommer att upphäva din garanti, men du kan enkelt ta bort jailbreaken innan du skickar in den för garantiservice.

    Tips

    Några populära webbplatser som erbjuder gratis appar i IPA-formatet är ios ninja, Arkiv.org IPA Software Archive, IOS app, och IPA nedladdning.
  • Installera någon app från någon annanstans än App Store är riskabel eftersom dessa appar inte är vetted av äpple. Gör det på egen risk.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande