Hur man ritar mode skisser

I modevärlden presenteras nya mönster i form av handritade skisser innan de faktiskt sänks och sys. Först drar du en croquis, den modellformade figuren som fungerar som basen av skissen. Poängen är inte att rita en realistisk utseende, men en tom duk av sorter som visar illustrationer av klänningar, kjolar, blusar, tillbehör och resten av dina skapelser. Lägga till färg och detaljer som Ruffles, sömmar och knappar hjälper till att ta med dina idéer till livet.

Steg

Del 1 av 3:
Starta din skiss
  1. Bild med titeln Draw Fashion Sketches Steg 1
1. Samla material. Välj en hård blypenna (H Pennor är bäst) som gör ljus, sketchy märken som är lätta att radera. Märken som görs med dessa pennor, inmatar inte papperet, vilket är till hjälp när du vill lägga till färg till bilden. En god kvalitet suddgummi och tjockt papper är också viktiga material att ha om du vill att din skiss ska se professionell.
  • Om du inte har rätt typ av penna, Du kan göra en skiss med ett nummer 2. Kom ihåg att göra mycket ljusmärken, istället för att trycka hårt på sidan.
  • Ritning i penna är inte tillrådligt, Eftersom du inte kommer att kunna radera.
  • Du behöver också färgade markörer, bläck eller färger för att illustrera dina kläddesigner.
  • Bild med titeln Draw Fashion Sketches Steg 3
    2. Överväga alternativa metoder för att skapa en croquis. Det är trevligt att kunna rita din egen croquis, eftersom det låter dig skapa en modell till de exakta proportionerna du vill ha. Men om du vill hoppa rakt för att rita dina kläddesigner, det finns några genvägar du kan välja att ta:
  • Ladda ner en online, där du hittar dem i en rad olika former och storlekar. Till exempel kan du ladda ner en croquis i form av ett barn, en man, en petit kvinna, och så vidare.
  • Gör en croquis genom att spåra konturen av en modell från en tidningsannons eller en annan bild. Placera bara en bit av spårpapper över den modell du gillar och skapat lätt en skiss.
  • Bild med titeln Draw Fashion Sketches Steg 2
    3. Besluta om en pose för din croquis. Modellen för din design, kallad en croquis, bör dras i en pose som kommer att visa upp de bästa. Du kan visa modellen som går, sitter, böjer eller i någon annan position. Som nybörjare kanske du vill börja med den vanligaste posen, som är en bana skiss som visar en modell som står eller strider på en bana. Detta är lättast att rita och det gör det möjligt för dig att illustrera alla dina mönster i full bild.
  • Eftersom du vill illustrera dina mönster på ett sätt som får dem att se professionell och tilltalande, är det viktigt att modellera dem på croquis som är väl proportionerade och väldragen.
  • Många mode illustratörer övar att dra hundratals croquis för att perfekta sin förmåga att skapa en mängd olika poses.
  • Del 2 av 3:
    Ritar en croquis
    1. Bild med titeln Draw Fashion Sketches Steg 4
    1. Rita balanslinjen. Detta är en första raden av din skiss, och det representerar din modells tyngdpunkt. Rita den från toppen av huvudet till tårna, längs ryggraden i din croquis. Rita nu en oval för att representera huvudet. Detta är basen av din krok, och från detta kan en proportionell ritning göras. Du kan tänka på croquis som modellens skelett.
    • Balanslinjen ska vara en rak vertikal linje, även om du vill att modellen ska utgöra i en lutande position.Om du till exempel vill att modellen ska ställas med sina höfter lutas något till vänster, rita en rak balans linje mitt på sidan. Du vill att den här raden ska sträcka sig från toppen av modellens huvud till marken att hon står på.
    • Observera att när du utformar kläder, är en proportionell modell inte nödvändig, eftersom kläderna är vad som visas, inte dina figurer. Oroa dig inte för mycket om att skapa en exakt snygg modell eller lägga till funktioner i ansiktet.
  • 2. Börja rita bäckenområdet först. Rita en kvadrat med lika sidoslängder på balanslinjen strax under mitten, där bäckenet är naturligt placerat på kroppen. Storlek torget enligt hur bred du vill att din modell ska vara. En tunnare modell skulle ha en mindre kvadratbredd än en plusstorlek.
  • Att hålla din önskade pose i åtanke, luta denna bäckenstorg antingen vänster eller höger. Till exempel, om du vill att din modells höfter slänger till vänster, lutar torget något till vänster. Om du vill ha en normal stående modell, rita bara torget upprätt utan vinklar åt vänster eller höger.
  • 3. Rita torso och axlar. Förlänga torso-linjerna uppåt från de två hörnen av bäckenskassen. Torso bör sträcka sig uppåt, böja i mitten av i midjan och sträcka sig igen på axeln. Som med en riktig människokropp bör axlarna vara samma bredd som höfterna, eller toppen av bäckenlåda.
  • När du är klar ska torso se ut som en vanlig torso du skulle se på en kropp. Se bilder av modeller i tidskrifter eller annonser för referens. Lägg märke till hur midjan är mindre än den nedre delen av kroppen och höfterna. Torso bör mäta ungefär två huvuden i längd.
  • Det är vanligt att skissa axlarna och höfterna lutade i motsatta riktningar, i en position som kallas Contrapposto eller motsätta sig. Detta ger intrycket av rörelse. Rita midjan som en horisontell linje som är kortare än axel- och höftlinjerna.
  • Var uppmärksam på böjlinjer (ribbens burs, etc.) som de vinklarna och linjerna är avgörande för att skapa en figur som inte ser ut som den har dislokerade kroppsdelar.
  • 4. Skiss nacken och huvudet. Modellens nacke ska vara en tredje bredden på axeln och halva längden på ett huvud. Efter att ha dragit detta, skiss i huvudet, som borde vara i proportion till kroppen. Ju större huvudet, ju mer ungdom eller yngre modellen ser ut.
  • Du kan radera den första ovala du drog för att representera huvudet.
  • Rita huvudet så att det ser naturligt ut med den pose du har valt. Du kan luta det lite upp eller ner, eller till höger eller vänster.
  • 5. Fyll i benen. Benen ska vara den längsta delen av kroppen, längden på cirka fyra huvuden. Benen är också portioned i två stycken, låren (från botten av bäckenfältet till toppen av knän) och kalvar (från knäets botten till början av anklar). Tänk på att modeillustratörer vanligtvis överdriver modellens höjd genom att göra benen längre än hennes torso
  • Överdelen på varje lår ska vara ungefär samma bredd som huvudet. Tappa bredden på varje ben från låret till knäet. När du når knäet, ska benet vara en tredjedel bredden på den större delen av låret.
  • Att rita kalvarna, tappa ner till anklarna. Varje fotled ska vara ungefär en fjärde bredden på huvudet.
  • 6. Avsluta med fötterna och armarna. Fötterna är relativt smala. Rita dem som långsträckta trianglar som är ungefär samma längd som huvudet. Konstruera armarna som benen, avsmalnande mot handlederna. Göra dem längre i proportion till torso än en riktig persons armar skulle vara, eftersom detta ger ett mer stiliserat intryck. Lägg till händerna och fingrarna sist.
  • Del 3 av 3:
    Teckning kläder och tillbehör
    1. Bild med titeln Draw Fashion Sketches Steg 10
    1. Illustrera din ursprungliga design. Tänk på vad du letar efter att skapa, och representera det till den sista detaljerna. Om du utformar en klänning, till exempel, lägg till mönster, ruffles, text, bågar och så vidare för att skapa en vacker bit. Fokusera på elementen i din design som är unika, och inkluderar lämpliga tillbehör så att den stil du går för är klar. Om du behöver några färska idéer eller inte vet var du ska börja, se upp modetrender på Internet eller i tidskrifter för inspiration.
  • 2. Skissera kläderna djärvt. Eftersom syftet med en moderitning är att visa upp dina designidéer, använd en djupare hand när du drar kläderna. Skissera kläderna så att de verkar hänga på krokerna på ett realistiskt sätt. Det bör finnas veck runt armbågarna och i midjan, såväl som nära axlarna, anklar och handleder. Tänk på hur kläder hänger på en person och replikerar det på din modell.
  • Kom ihåg att olika tyger och strukturer ligger på kroppen på olika sätt. Om tyget är tunt och silkigt, vilar det på kroppen och driver bort, nästan böljande. Om tyget är tjockt som denim eller ull, blir det Boxier och kommer att visa mindre form av kroppen (tänk denimjackor).
  • Försök att illustrera texturen av tyget du ritar, oavsett om det är smidigt, grovt, styvt eller mjukt. Lägg till detaljer som paljetter och knappar för att göra teckningen ser mer realistisk ut.
  • 3. Lär dig hur du drar vikar, rynkor och veck. Använd olika typer av linjer för att skapa olika veckor i tyget du ritar. Att veta hur man drar vikar, rynkor och veck hjälper dig att illustrera plaggetens struktur.
  • Fällor kan dras med lösa, vågiga linjer.
  • Använd cirkulära mönster för att visa rynkor.
  • Ta ut en rak kant för att rita exakta veck.
  • 4. Illustrera mönster och utskrifter. Om din design innehåller ett mönstrat eller tryckt tyg är det viktigt att noggrant illustrera hur det kommer att se på en modell. Börja med att dra konturen av det mönstrade plagget, till exempel en kjol eller blus. Dela det i ett rutnät med olika sektioner. Fyll i sektionerna en i taget med mönstret på tyget.
  • Var uppmärksam på hur veck, veck och rynkor ändrar utseendet på ett mönster. Det kan behöva böja eller klippas av vid vissa punkter för att se exakta.
  • Ta dig tid att rita mönstret i detalj och se till att det ser ut detsamma över hela gallret.
  • Bild med titeln Draw Fashion Sketches Steg 14
    5. Slutför ritningen med skuggning, bläck och färg. Använd tjock svart bläck eller färg på de linjer du vill behålla. Du kan radera kroppsformningslinjerna och eventuella strängpennor på denna punkt. Slutligen, noggrant färg i kläderna med nyanser du vill ha dina mönster att ha.
  • Du kan färga i kläderna med markörer, bläck eller färg. Blanda färger och använd en mängd nyanser för att illustrera dina mönster.
  • Tänk verkligen att designen rör sig mot dig under spotlights på en bana när du arbetar med skuggning och textur. Djupare vikar i tyg kommer att resultera i mörkare nyanser av den färg du använder. Där tyget slås av ljuset, bör färgerna visas lättare.
  • Att lägga till funktioner som hår, solglasögon och smink är en fin slutlig touch som gör din mode skiss till liv.
  • 6. Överväg att göra lägenheter. Förutom att göra en modeillustration, kanske du vill skapa en platt schematisk. Det här är en illustration av din kläddesign som visar plaggets platta, som om den lades ut på en plan yta. Det är till hjälp för människor som tittar på designen för att se den platta versionen såväl som hur det skulle se modelleras på en kropp.
  • Lägenheterna bör dras i skala. Göra ett försök att skapa illustrationer som ser så exakta som möjligt.
  • Du bör också inkludera en bakifrån av dina lägenheter, särskilt på baksidan av designen innehåller unika detaljer.
  • Tips

    Oroa dig inte för att lägga till mycket detaljer i ansiktet, om du inte har specifik smink i åtanke att följa med din outfit.
  • Vissa människor gillar att rita sina modeller extremt mager. Rita din modell realistisk. Det hjälper dig när du kommer att välja kläder och sy på outfiten.
  • Det är ofta lättare att lämna ansiktsdragen helt och hållet och bara skissera några rader för håret. Du vill att fokus är på outfit.
  • Stick det material du skulle använda bredvid din design så du vet vad du använder.
  • Att lägga till konsistens till kläderna är knepigt och kan ta lite övning.
  • Se till att du inte trycker på för hårt på croquis så att din design kan vara strålkastaren.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande