Så här laddar du ner musik till mp3-spelare

MP3-spelare ger dig möjlighet att rocka var och var som helst. Oavsett om du har en iPod, San Disk, Coby eller någon annan typ av spelare, är överföring av musik från din dator en ganska enkel process. Vissa spelare kommer med sin egen programvara, medan andra är beroende av program som redan finns på din dator. Medan iPod bara fungerar med iTunes, är andra MP3-spelare vanligtvis mindre begränsande.

Steg

Metod 1 av 3:
Använda iTunes med en iPod eller andra enheter
  1. Bild med titeln Ladda ner musik till MP3-spelare Steg 1
1. Installera iTunes. iTunes är inbyggt i MAC-operativsystemet, men Windows-användare måste ladda ner och installera programvaran från http: // äpple.com / iTunes / nedladdning.
  • Klicka på "Hämta nu" för att ladda ner installationsprogrammet. När programvaran är nedladdad, kör installationsprogrammet och följ instruktionerna på skärmen.
  • Om du använder Internet Explorer och kör i problem med nedladdning av iTunes, kan du behöva justera filternivån på din popup-blockerare.Gå till Internet Explorer`s "Internet Options" -menyn och klicka på "Sekretess."Klicka på" Inställningar "under popup-blockeraren och ställ in filternivån till" Medium."
  • Bild med titeln Ladda ner musik till MP3-spelare Steg 2
    2. Få din musik till iTunes-biblioteket. Första gången du kör iTunes, kommer det att skanna din dator för musik och lägga till den i biblioteket. Om du har lagt till mer musik sedan dess eller inte ser dina filer i biblioteket, finns det två andra sätt att göra detta:
  • Dra mappen i iTunes. Om du använder en Mac, öppnar Finder och klickar på musik, dra och släpp de önskade mapparna på iTunes-biblioteket. Använd Windows, tryck på ⊞ WIN+E För att öppna File Explorer, som ligger i din musikmapp och dra och släpp på iTunes-biblioteket.
  • Å andra sidan (på operativsystemet) är att öppna Arkiv-menyn och klicka på "Lägg till i biblioteket."Välj den mapp eller mappar du vill lägga till och klicka på" OK."
  • Om du inte vet var dina musikfiler lagras på din Windows-dator, tryck på ⊞ WIN+F För att öppna Windows-sökningen. Typ *.mp3 (eller .ogg, .flac, .mp4, etc) i sökrutan och tryck på ↵ ENTER. När filerna returneras, högerklicka på en och välj "Egenskaper."Den fullständiga sökvägen till filen visas bredvid platsen.
  • Bild med titeln Ladda ner musik till MP3-spelare Steg 3
    3. Anslut MP3-spelaren till datorn. Använda USB-kabeln som medföljde enheten, anslut din enhet till din dator. Om det är första gången gör det här, ska din dator börja installera drivrutiner automatiskt.
  • Bild med titeln Ladda ner musik till MP3-spelare Steg 4
    4. Hitta MP3-spelaren i iTunes. Så länge som din MP3-spelare är kompatibel med iTunes, kommer den automatiskt att visas i programvaran. Om du stöter på några problem, se till att du använder den senaste versionen av iTunes.
  • iTunes 10 och nedan: Din enhet visas på den vänstra sidan av skärmen under menyn "Enheter". Det kan dyka upp som tillverkaren av din MP3-spelare (I.e., "Sony MP3") eller ditt namn ("Maria`s iPod").
  • iTunes 11: På övre högra hörnet av iTunes visas en ikon nära iTunes Store Link. Det kommer att ha en liten ikon som representerar en MP3-spelare med namnet på din spelare bredvid den.
  • iTunes 12: På övre vänstra hörnet av iTunes klickar du på ikonen MP3-spelare.
  • Bild med titeln Ladda ner musik till MP3-spelare Steg 5
    5. Dra och släpp filer från biblioteket till din MP3-spelare. Du kan klicka och dra låtar till enheten individuellt eller flera i taget.
  • Om du inte kan dra musik till din enhet dubbelklickar du på enheten och väljer "Sammanfattning" från vänster sida. I menyn som visas, bläddra ner till Alternativ och lägg in en check i rutan som säger "Manuellt hantera musik och videor."
  • Om du fortfarande går i trubbel, försök koppla bort och sedan återansluta din MP3-spelare. Om det inte hjälper, försök starta om iTunes.
  • Bild med titeln Ladda ner musik till MP3-spelare Steg 6
    6. Eject din enhet. Välj din enhet i iTunes och tryck på ⌘ cmd+E Om du är på en mac, Ctrl+E Om du använder Windows. Koppla ur din spelare.
  • Bild med titeln Ladda ner musik till MP3-spelare Steg 7
    Bild med titeln Ladda ner musik till MP3-spelare Steg 7
    7. Vänta på din MP3-spelare för att skanna de nya filerna. Detta ska hända automatiskt när du har kopplat bort det från datorn. Om filerna inte visas i din musikmeny, starta om enheten för att initiera skanningen.
  • Metod 2 av 3:
    Använda Windows Media Player i Windows 7, 8.1 eller Vista
    1. Bild med titeln Ladda ner musik till MP3-spelare Steg 8
    1. Öppna Windows Media Player. Detta kommer inte att fungera med en iPod, men det borde för de flesta andra mp3-spelare. Klicka på Start och skriv word Media till sökrutan. När Windows Media Player visas i resultaten, klicka på den för att öppna.
  • Bild med titeln Ladda ner musik till MP3-spelare Steg 9
    2. Lägg till musik i Media Player Library. Om du inte redan använder Media Player måste du lägga till dina musikfiler i biblioteket.
  • Klicka på "Organisera och" hantera bibliotek."Välj" Musik."
  • I dialogrutan Musikbibliotek, välj den mapp där din musik är lagrad och klicka på "Inkludera mapp" för att lägga till den i Media Player.
  • Om du inte vet var din musik är lagrad kan du söka på din dator genom att trycka på ⊞ WIN+F För att öppna Windows-sökningen. Typ *.mp3 I sökrutan och tryck på ↵ ENTER. När filerna returneras, högerklicka på en och välj "Egenskaper."Den fullständiga sökvägen till filen visas bredvid platsen.
  • Bild med titeln Ladda ner musik till MP3-spelare Steg 10
    3. Anslut MP3-spelaren till datorn. Använda USB-kabeln som medföljde enheten, anslut din enhet till din dator. Om det är första gången gör det här, ska din dator börja installera drivrutiner automatiskt. Om din MP3-spelare kom med en CD eller instruktioner om hur du installerar drivrutiner, följ anvisningarna som är specifika för spelarens tillverkare.
  • Bild med titeln Ladda ner musik till MP3-spelare Steg 11
    4. Välj en synkroniseringsmetod. Om det här är första gången som ansluter din MP3-spelare med Windows Media Player Open, kommer den att synkronisera din enhet baserat på den metod som den tror fungerar bäst med din enhet.
  • Automatisk synkronisering väljs om din MP3-spelare har mer än 4 GB lagring och allt i ditt bibliotek kan passa på enheten. Observera att om du bor med automatisk synkronisering, synkroniseras enheten automatiskt med ditt Windows Media Player-biblioteket varje gång du kopplar in enheten.
  • Manuell synkronisering väljs om din spelare har mindre än 4 GB lagring och inte all din musik kommer att passa.
  • För att byta från automatisk synkronisering med manuell (eller vice versa)
  • Klicka på knappen "Växla till biblioteket i det övre högra hörnet av Media Player. Klicka på fliken Synkronisering, sedan "Sync Options-knappen" (den med kryssrutan).
  • Klicka på "SET UP SYNC" och leta efter enhetens installationsområde. Ta bort checken bredvid "Synkronisera den här enheten automatiskt" om du föredrar att synkronisera manuellt, eller lägga till en check om du vill att processen ska vara automatisk.
  • Bild med titeln Ladda ner musik till MP3-spelare Steg 12
    5. Klicka på "Sync" för att börja lägga till musik till din MP3-spelare. Din MP3-spelare visar upp på toppen av den här fliken, som sannolikt kallas något som "min medieenhet."Välj och dra önskade musikfiler till din MP3-spelare.
  • Om du väljer att synkronisera automatiskt, behöver du inte slutföra det här steget - dina filer är redan synkronisering.
  • Bild med titeln Ladda ner musik till MP3-spelare Steg 13
    6. Koppla bort din MP3-spelare säkert när filerna har kopierat. Du kan göra det genom att klicka på din USB-enhet i systemfacket (nedre högra hörnet på din skärm, i närheten av klockan) och välja "Säker utmatning av hårdvara."
  • Bild med titeln Ladda ner musik till MP3-spelare Steg 14
    Bild med titeln Ladda ner musik till MP3-spelare Steg 14
    7. Vänta på din MP3-spelare för att skanna de nya filerna. Detta ska hända automatiskt när du har kopplat bort det från datorn. Om filerna inte visas i din musikmeny, starta om enheten för att initiera skanningen.
  • Metod 3 av 3:
    Överföring manuellt i Windows
    1. Bild med titeln Ladda ner musik till MP3-spelare Steg 15
    1. Anslut MP3-spelaren till datorn. Använda USB-kabeln som medföljde enheten, anslut din enhet till din dator. Om det är första gången gör det här, ska din dator börja installera drivrutiner automatiskt. Om din MP3-spelare kom med en CD eller instruktioner om hur du installerar drivrutiner, följ anvisningarna som är specifika för spelarens tillverkare.
  • Bild med titeln Ladda ner musik till MP3-spelare Steg 16
    2. Hitta mappen på din dator som innehåller din musik. Starta filutforskaren i vilken version av Windows genom att trycka på ⊞ WIN+E och navigera till mappen som innehåller din musik.
  • Om du inte vet var dina musikfiler lagras på din Windows-dator, tryck på ⊞ WIN+F För att öppna Windows-sökningen. Typ *.mp3 (eller .ogg, .flac, .mp4, etc) i sökrutan och tryck på ↵ ENTER. När filerna returneras, högerklicka på en och välj "Egenskaper."Den fullständiga sökvägen till filen visas bredvid platsen.
  • Bild med titeln Ladda ner musik till MP3-spelare Steg 17
    3. Öppna ett annat File Explorer-fönster för att visa din MP3-spelare. Tryck på ⊞ Win+E och expandera datorns meny på skärmens vänstra sida. Dubbelklicka på din MP3-spelare, som ska kallas något som "Avtagbar disk" eller "MP3-spelare."
  • Bild med titeln Ladda ner musik till MP3-spelare Steg 18
    4. Hitta musikmappen på din MP3-spelare. Kontrollera instruktionerna som kom att du är din enhet för den exakta platsen för att lagra dina musikfiler, men de flesta spelare har en mapp som heter "Music."När du har hittat mappen, öppna den genom att dubbelklicka.
  • Bild med titeln Ladda ner musik till MP3-spelare Steg 19
    5. Dra låtarna till MP3-spelaren. I det första File Explorer-fönstret (den som är öppna för musikmappen på din dator), välj de filer du vill överföra. De flesta MP3-spelare låter dig dra en hel mapp (eller mappar) till enheten, så inte panik om du är dina filer ordentligt organiserade av konstnären. Markera filerna Dra dem till den andra File Explorer-skärmen (den som är öppna för mappen Musik på din MP3-enhet).
  • Bild med titeln Ladda ner musik till MP3-spelare Steg 20
    6. Stäng filen Explorer Windows. Se till att låtarna kopierar innan du gör det här.
  • Bild med titeln Ladda ner musik till MP3-spelare Steg 21
    7. Koppla bort MP3-spelaren säkert. Du kan göra det genom att klicka på din USB-enhet i systemfacket (nedre högra hörnet på din skärm, i närheten av klockan) och välja "Säker utmatning av hårdvara."
  • Bild med titeln Ladda ner musik till MP3-spelare Steg 22
    Bild med titeln Ladda ner musik till MP3-spelare Steg 22
    8. Vänta på din MP3-spelare för att skanna de nya filerna. Detta ska hända automatiskt när du har kopplat bort det från datorn. Om filerna inte visas i din musikmeny, starta om enheten för att initiera skanningen.
  • Tips

    Vissa mp3-spelare kommer med en CD eller nedladdningslänk för musikhanteringsprogram. Sony spelare, till exempel, kommer med mediaso. Du kan fortfarande kunna använda något av ovanstående alternativ för att överföra musik till din enhet om du inte är ett fan av din MP3-spelarens programvara.
  • Olika MP3-spelare tillåter olika filtyper att spelas. Till exempel kommer vissa MP3-spelare bara att låta dig spela filer som slutar .mp3, medan andra också tillåter filer som slutar .ogg eller .flac.
  • Du kan inte flytta Streaming Music (som musik från Pandora eller YouTube) till en MP3-spelare. Endast filer som du har laddat ner till din dator kan överföras till din spelare.
  • För att spara tidskopiering av låtar till din spelare, välj flera filer på en gång genom att hålla Ctrl knapp (⌘ cmd på en mac) som du klickar på ytterligare filer. Klicka någonstans i det markerade området och dra alla filer på en gång.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande