Hur man lägger till musik till ipod utan att radera gammal musik

Synkronisera en iPod till iTunes raderar automatiskt och lägger till musikfiler till och från din enhet. Normalt får du bara ansluta din iPod med ett enda iTunes-bibliotek på en enda dator. När du ansluter din iPod till en ny dator, blir du uppmanad att radera innehållet innan du fortsätter. Du kan ändra inställningarna på din iPod så att det inte händer i framtiden. Du kan också använda ett tredjepartsprogram för att överföra musik utan att använda iTunes alls.

Steg

Del 1 av 2:
Manuell hantering av din musik manuellt
  1. Bild med titeln Lägg till musik till iPod utan att radera gammal musik Steg 1
1. Öppna iTunes före Ansluta din iPod. När du ansluter din iPod till datorn med iTunes öppen, kommer den att försöka synkronisera automatiskt. Du måste inaktivera det i iTunes innan du ansluter så att din iPod s inte raderas.
  • Varning - Den här metoden kommer fortfarande att radera innehållet i din iPod, men bara när det är initialt aktiverat. När du har aktiverat manuell hantering och utför den ursprungliga raderingen, kan du ansluta din iPod till något iTunes-bibliotek och överföra musikfiler. Det rekommenderas att du följer den här metoden innan du lägger någon musik på din iPod för första gången.
  • Om du absolut inte kan förlora den musik som finns på din iPod, se nästa avsnitt.
  • Bild med titeln Lägg till musik till iPod utan att radera gammal musik Steg 2
    2. Klicka på "iTunes" (Mac) eller "Redigera" (Windows) -menyn. Om du inte ser menyraden i Windows, tryck på Alt.
  • Bild med titeln Lägg till musik till iPod utan att radera gammal musik Steg 3
    3. Välj "Preferenser." Detta öppnar iTunes-inställningsmenyn.
  • Bild med titeln Lägg till musik till iPod utan att radera gammal musik Steg 4
    4. Klicka på "Anordningar" flik. Detta visar inställningar för anslutna enheter som din iPod.
  • Bild med titeln Lägg till musik till iPod utan att radera gammal musik Steg 5
    5. Kontrollera "Förhindra iPod, iPhones och iPads från synkronisering automatiskt." Detta kommer att hålla iTunes från att försöka automatiskt synkronisera och ta bort innehåll från din iPod när du ansluter den.
  • Bild med titeln Lägg till musik till iPod utan att radera gammal musik Steg 6
    6. Anslut din iPod till din dator via USB. Du bör se det visas efter ett ögonblick högst upp i iTunes-fönstret.
  • Om du ansluter till ett musikbibliotek som är annorlunda än den som är associerad med din iPod, kommer iTunes att tvinga dig att radera ditt iPod-bibliotek innan du fortsätter. Detta är ett mått som hjälper till att förhindra piratkopiering. Om du försöker lägga till musik från ett annat iTunes-bibliotek, se nästa avsnitt.
  • Bild med titeln Lägg till musik till iPod utan att radera gammal musik Steg 7
    7. Välj din iPod från den övre raden av knapparna i iTunes. Detta kommer att visa sammanfattningssidan för din iPod i den huvudsakliga iTunes-ramen.
  • Bild med titeln Lägg till musik till iPod utan att radera gammal musik Steg 8
    8. Bläddra till botten av sammanfattningsskärmen och kontrollera "Hantera musik och videoklipp manuellt." Med den här funktionen kan du manuellt lägga till och ta bort musik från din iPod istället för att förlita sig på synkroniseringsprocessen.
  • Detta kommer fortfarande att uppmana dig att radera din iPods innehåll, men endast för den här initiala inställningarna ändras. När du har aktiverat Manuell hantering kan du ansluta din iPod till vilken dator som helst och dra sedan och släpp musikfiler på den. Om du inte kan förlora den musik som för närvarande är lagrad på din iPod, se nästa avsnitt istället.
  • Bild med titeln Lägg till musik till iPod utan att radera gammal musik Steg 9
    9. Avmarkera "Synkronisera automatiskt med den här iPod är ansluten." Detta förhindrar att din iPod försöker synkronisera när du ansluter den till en ny dator.
  • Bild med titeln Lägg till musik till iPod utan att radera gammal musik Steg 10
    10. Klicka på "musik" Knapp i iTunes och markera den musik du vill överföra. Om den musik du vill lägga till är inte i iTunes, klicka och dra musikfilerna i iTunes-fönstret för att lägga till dem i iTunes-biblioteket först.
  • Bild med titeln Lägg till musik till iPod utan att radera gammal musik Steg 11
    11. Klicka och dra den valda musiken. Du får se att en sidofält visas på vänster sida av iTunes-fönstret med din iPod i listan Enheter.
  • Bild med titeln Lägg till musik till iPod utan att radera gammal musik Steg 12
    12. Släpp musiken på din iPod i sidofältet som visas. Detta kommer att börja överföra den valda musiken till din iPod.
  • Bild med titeln Lägg till musik till iPod utan att radera gammal musik Steg 13
    13. Vänta på den valda musiken att kopiera. Du kan övervaka framstegen längst upp i fönstret. Överföring av mycket musik kan ta ett tag att slutföra.
  • Bild med titeln Lägg till musik till iPod utan att radera gammal musik Steg 14
    14. Eject din iPod och lyssna på din nykrokade musik. Högerklicka på din iPod i iTunes och välj "Utplåna" När du är klar överföring av musik. Du kan sedan koppla bort iPod och lyssna på dina nya spår.
  • Du kan nu ansluta din iPod till någon dator och överföra musik till och från den i iTunes utan att behöva oroa dig för att din iPod raderas.
  • Del 2 av 2:
    Använda ett tredjepartshanteringsprogram
    1. Bild med titeln Lägg till musik till iPod utan att radera gammal musik Steg 15
    1. Installera iTunes (endast Windows). iTunes måste installeras för att podtrans ska kunna ansluta till din iPod. Detta krävs endast i Windows, eftersom iTunes är inbyggt i OS X.
    • Du kan ladda ner iTunes gratis från äpple.com / iTunes / nedladdning.
    • Du behöver bara installera iTunes, du behöver inte använda den.
  • Bild med titeln Lägg till musik till iPod utan att radera gammal musik Steg 16
    2. Hämta och installera Podtrans. Detta är ett av de enklaste sätten att kopiera musik till din iPod utan att behöva synkronisera via iTunes. Använd podtrans om du behöver kopiera musik utan att radera något som är för närvarande på iPod.
  • Du kan ladda ner den fria versionen av podtrans från imobie.com / podtrans /. Podtrans är tillgänglig för både Windows och Mac.
  • Du kommer att bli uppmanad att välja mellan två versioner av podtrans. Om du håller datorn och iTunes uppdaterad, välj "V12.1 eller senare" version. Om du kör en äldre version av iTunes, välj det andra alternativet.
  • Podtrans stöder inte iPhones eller iPads. Du måste använda ett annat överföringsprogram som Anytrans för de här enheterna.
  • Bild med titeln Lägg till musik till iPod utan att radera gammal musik Steg 17
    3. Anslut din iPod till din dator via USB-kabel. Stäng iTunes om den öppnas automatiskt.
  • Bild med titeln Lägg till musik till iPod utan att radera gammal musik Steg 18
    4. Öppna podtrans och vänta på att ditt innehåll ska laddas. Det kan ta ett ögonblick för allt innehåll på din iPod för att visas i podtransfönstret.
  • Bild med titeln Lägg till musik till iPod utan att radera gammal musik Steg 19
    5. Klicka på "musik" knappen under din enhet i podtrans. Detta visar all musik som för närvarande lagras på din iPod.
  • Bild med titeln Lägg till musik till iPod utan att radera gammal musik Steg 20
    6. Dra och släpp de musikfiler som du vill lägga till i musiklistan. Detta börjar automatiskt överföra dem till din iPod. Du kan dra spår från iTunes eller filer från olika mappar på din dator.
  • Du kan också klicka på "+" Knapp och bläddra för musikfiler som ska läggas till.
  • Bild med titeln Lägg till musik till iPod utan att radera gammal musik Steg 21
    7. Vänta på att musiken slutar kopiera. Du får se överföringsframstegen längst upp på skärmen. Koppla inte ur iPod medan musik överförs.
  • Bild med titeln Lägg till musik till iPod utan att radera gammal musik Steg 22
    8. Koppla bort din iPod när musiken kopieras. Du kan hitta dina nya spår på din iPod precis som någon annan sång.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    För att spara utrymme på din iPod, välj "Konvertera högre bithastighetsångar till 128 kbps AAC" Alternativ i enheten för din iPod. Detta kondenserar musikfiler till en mer kompakt version som möjliggör ytterligare GB-rum på din iPod. AAC-filtypen iTunes konverterar de högre bithastighetsmusikfilerna som är kompatibla i de allra flesta program som använder ljudfiler, inklusive MP3-spelare, musikspelarprogram och ljudredigeringsprogram.
  • Du kan lägga till mer än 1 musikfil i taget genom att hålla "Ctrl" Nyckeln ner när du väljer de musikfiler du vill lägga till i din iPod. När du har valt de bulkmusikfiler du vill lägga till, klicka och dra en av de musikfiler som markeras och dra dem alla in i iPods musikbibliotek samtidigt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande