Hur man utformar dina egna bokmärken

Om du inte läser en hel bok i ett sittande, behöver du sannolikt ett sätt att markera dina framsteg när du går. Många människor viker ner sidorna "hörn för att markera sin plats, men gör det självklart bokmärken för att hålla din bok intakt medan du lägger till ett extra lite något som kan göra en bra bok ännu bättre. Personliga bokmärken kan också göra stora gåvor för andra bokälskare. Att göra bokmärken själv är ett lätt hantverk som kan göra någon bok mer speciell.

Steg

Metod 1 av 3:
Göra ett grundläggande pappersbokmärke
  1. Bild med titeln Design dina egna bokmärken Steg 1
1. Bestäm vilket huvudmaterial du vill använda. Du kan använda Cardstock eller Matte eller Glossy Photo Print Paper för huvudmaterialet i bokmärket. Båda alternativen kommer i en mängd olika färger och mönster för att välja mellan för att passa din unika stil, eller använda vilket extra material du har i ditt eget hem.
  • Ditt bokmärke behöver ha en solid bas, som kartong, för att ge bokmärket någon struktur och hålla den från böjning. Tjock kartong eller papper behöver inte alltid en kartongbas, men tunt konstruktionpapper eller vanligt skrivpapper behöver en fast bas.
  • Titta för att se vad du redan har i ditt hem. Använd kartong från en spannmålslåda, en gammal skobåda eller en rörlig låda.
  • Bild med titeln Design dina egna bokmärken Steg 2
    2. Välj dina dekorationer. Att dekorera ditt bokmärke är inte bara den roligaste delen av processen, men det ger dig också möjlighet att vara kreativ och göra ditt bokmärke mer unikt och personligt. Många dekorativa föremål kan redan hittas i ditt hem.
  • Knappar, broscher, och till och med kostym smycken kan göra kreativa toppers för bokmärken, och de ger möjlighet att lägga till lite av din personlighet.
  • Bilder av familj, vänner och husdjur Lägg till en extra personlig touch till ditt bokmärke och gör speciella gåvor.
  • Stencils kan hjälpa dig att lägga till dina egna ritningar eller bokstäver. Stencils kommer i ett brett sortiment, från djur till kalligrafi.
  • Bild med titeln Design dina egna bokmärken Steg 3
    3. Bestämma dimensionerna. Innan du börjar klippa, mäta höjden och bredden på ditt huvudmaterial och baskartong till önskad storlek, se till att alla sidor är lika. Spåra den uppmätta konturen av ditt bokmärke på ditt huvudsakliga material för att skapa en stencil för skärning.
  • Om du vill sätta en design på båda sidor av bokmärket, skär ut två bitar av papper för att fästa fram och baksida av kartongbasen.
  • Efter att ha bestämt storleken på ditt bokmärke, mäta dina valda mönster, antingen bilder eller stenciler, för att passa på området.
  • Bild med titeln Design dina egna bokmärken Steg 4
    4. Klipp ut ditt bokmärke och dekorationer. Sax är användbara för att skära långa remsor av papper för bokmärkes kropp. En X-Acto-kniv är användbar för att skära ut stenciler eller andra fina, känsliga kanter eller hörn.
  • Bild med titeln Design dina egna bokmärken Steg 5
    5. Ordna dina dekorationer. Utan att limma någonting än, placera dina dekorationer, stenciler eller bilder där du vill ha dem på slutprodukten. Om du ritar din egen design, använd penna. Detta ger dig möjlighet att flytta saker runt eller prova olika layouter innan du gör någonting permanent.
  • Bild med titeln Design dina egna bokmärken Steg 6
    6. Fäst dina dekorationer. Det är dags för ditt bokmärke att ta form, så börja med att lima ditt huvudmaterial av papper till din kartongbas. Låt allt torka innan du bifogar dina dekorationer.
  • Gummi cement fungerar bra på papper, kartong och bilder. Men varmlim är idealiskt för att fästa dina knappar, broscher och andra hårda plast eller metalltoppare.
  • När limet från huvudmaterialet och basen är torra, lim på några bilder, stencilutskärningar eller dekorativa toppers som du vill. Låt dessa material torka innan du använder bokmärket eller går vidare till nästa steg.
  • När hela limet är torrt, färg i alla mönster eller stenciling som du kan ha dragit. Om det finns några hörn eller områden som behöver mer lim, applicera försiktigt och låt torka.
  • Metod 2 av 3:
    Gör ett snabbt hörnbokstämpel
    1. Bild med titeln Design dina egna bokmärken Steg 7
    1. Bestäm ditt bokmärkes design. Dessa hörnböcker kan sträcka sig från ett grundläggande solid färghörn till design som hjärtan eller glasskottar. Oavsett design du väljer kommer att avgöra vilket färgväv att köpa.
  • Bild med titeln Design dina egna bokmärken Steg 8
    2. Förbered dina material. För det här bokmärket behöver du kalkar av din färg eller designval, sax, en linjal, en sömnad och antingen sömnad eller broderi av ditt färgval.
  • Bild med titeln Design dina egna bokmärken Steg 9
    3. Skissera din design. Om du gör en enkel design, som ett hjärta, använd en markör för att rita formens skiss på filten innan du börjar klippa.
  • Bild med titeln Design dina egna bokmärken Steg 10
    4. Klipp ut din form. Mät ett hörn av filtplatsen för att passa hörnet på boksidan. Vik filt kvadrat i hälften, line upp hörnen och skär hörnen tillsammans för att skapa två lika uppmätta cut outs.
  • Bild med titeln Design dina egna bokmärken Steg 11
    5. Montera hörnen. Lina upp de två hörnutskärningarna och sy ihop två av kanterna längs trimmen. Lämna en sida öppen, eller toppen av din design öppen, för att glida över hörnet av din boksida.
  • Metod 3 av 3:
    Gör ett papperslip bokmärke
    1. Bild med titeln Design dina egna bokmärken Steg 12
    1. Samla dina material. För detta bokmärke behöver du ett filt, varmt lim eller tyglim, en mängd färgade pappersklipp, en mängd olika knappar och band i färger efter eget val.
  • Bild med titeln Design dina egna bokmärken Steg 13
    2. Välj din knapp. Eftersom knappar kommer i så många former, storlekar och mönster, kan du vara kreativ och göra bokmärken som passar din unika stil. Matcha din färgade paperclip till valet av ditt val.
  • Se till att om du använder en stor knapp som du också använder stora eller extra stora pappersklipp, annars kommer pappersklippet att glida av bokens sidor.
  • Bild med titeln Design dina egna bokmärken Steg 14
    3. Klipp ut små rektanglar av filt. De små rektanglarna bör inte vara längre än baksidan av knappen. Sätt en liten dollop av lim på baksidan av knappen och klibbar pappersklippet till limet. Täcka det fortfarande våta limet med den lilla filtutklippet för att säkerställa en jämn bakgrund.
  • Bild med titeln Design dina egna bokmärken Steg 15
    4. Förbered ditt band. Ribbon bör mäta 4 in / 10.16 cm lång och 1 i / 2.54 cm bred. Välj ett sortiment av 2-3 färger per papperslip för att göra detta papperklippa extra ljus och roligt. Slå helt enkelt på det valfria ribban till slutet av pappersclip i små, täta knutar.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande