Så här tar du bort låsta filer på en mac

Låsfiler är användbara för att styra vem som kan komma åt eller redigera en fil. Även om de är bra för säkerhet, kan du ta bort en låst fil på Mac vara besvärlig. Lyckligtvis finns det några möjliga lösningar att hantera filer som resistar borttagning, alla helt tillgängliga från operativsystemet.

Steg

Metod 1 av 3:
Använda Secure Toma Trash
  1. Bild med titeln Ta bort låsta filer på en Mac Steg 1
1. Känna skillnaden mellan papperskorgen och "säkra" sopor. Säker tomt skräp är en säkerhetsåtgärd som är utformad av Apple för att se till att känsliga filer har indexering borttagen från hårddisken och det utrymme de ockuperade skrivs över. På grund av vägen Solid State Hard Drives Store Data är den här metoden mindre tillförlitlig på fasta state-enheter, och sålunda fasas ut av Apple.
  • Det säkra tomma papperskorgen har tagits bort i OSX 10.11+.
  • Bild med titeln Ta bort låsta filer på en Mac Steg 2
    2. Skräp filen. Dra den låsta filen i papperskorgen.
  • Bild med titeln Ta bort låsta filer på en Mac Steg 3
    3. Töm skräpet säkert. Öppna papperskorgen i Finder och välj "Arkiv > Säkra tomt skräp ". Du kan också få tillgång till detta med "Ctrl + klick > Säkra tomt skräp ". Filen ska radera utan fel.
  • Metod 2 av 3:
    Ändra filbehörigheter
    1. Bild med titeln Ta bort låsta filer på en Mac Steg 4
    1. Kontrollera filens låsstatus. Välj filen, gå till "File > Få information". En checkbox märkt "låst" kommer att berätta filens nuvarande status. Om lådan inte är gråtonad, avmarkera inte rutan och försök att radera filen igen. Om rutan är gråton, betyder det att du inte har rätt behörigheter för filen.
  • Bild med titeln Ta bort låsta filer på ett Mac Steg 5
    2. Öppna inspektören. Tryck och håll ⌥ Alternativ och gå till "File > Visa inspektör "(Håll alternativknappen ändras" Få information "till" Visa inspektör "i menyn). I den här menyn trycker du på triangeln bredvid "Ägarskap och behörigheter" för att expandera.
  • Bild med titeln Ta bort låsta filer på en Mac Steg 6
    3. Lås upp alternativen. Härifrån kan du visa filbehörigheterna, men för att ändra dem måste du trycka på låsikonet. Detta kommer att uppmana dig för ditt administratörslösenord.
  • Bild med titeln Ta bort låsta filer på ett Mac-steg 7
    4. Ändra behörigheterna för upplåsning. Tryck på "Du kan" och välj alternativet "Läs och skriv". Med den här ändringen ska kryssrutan bredvid "låst" inte längre vara otillgänglig. Avmarkera kryssrutan och ta bort filen som normal.
  • Metod 3 av 3:
    Använda terminalen
    1. Bild med titeln Ta bort låsta filer på en Mac Steg 8
    1. Starta terminalen. "Gå till applikationer > Verktyg > Terminal "för att öppna. Terminalen låter dig utföra kommandon till operativsystemet med kod. Taggen "sudo" används för att bevilja root access. När du har kommit in i ett kommando med det kan du bli uppmanad till att ditt konto administratörslösenord ska gå vidare med kommandot.
  • Bild med titeln Ta bort låsta filer på ett Mac Steg 9
    2. Ändra låsstatus. Ange "sudo chflags nouchg [väg till filen]". Detta bör tvinga omkopplade filerna låsta status.
  • Till exempel: "sudo chflags nouchg ~ / applikationer / Microsoft Word / Test.doc ".
  • Du kan också dra och släppa målfilen i terminalfönstret för att automatiskt ange filvägen.
  • Bild med titeln Ta bort låsta filer på ett Mac-steg 10
    3. Kraft radera filen. Om allt annat misslyckas kan ett annat terminalkommando tvinga filen borttagning. Ange "sudo rm -r [sökväg till filen]". I de flesta fall kommer det här kommandot att ta bort filen en gång beviljat administratörsbehörighet med lösenordet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande