Så här blockerar du tillfälligt åtkomst till ditt facebook-konto

Är Facebook som suger upp hela din arbetstid? Är din produktivitet lidande? Om Facebook lägger dig i fara för att förlora ditt jobb, kan det vara dags att vidta några åtgärder. Det finns ett par olika sätt att du kan begränsa åtkomst till ditt konto medan du arbetar. Se steg 1 nedan för att komma igång.

Steg

Metod 1 av 3:
Använda en webbläsarförlängning
  1. Bild med titeln Block Tillgång till ditt Facebook-konto tillfälligt steg 1
1. Hämta Firefox eller Chrome. Dessa webbläsare gör att du kan installera tillägg som ökar deras funktionalitet. Det finns tillägg för båda som låter dig blockera dig från specifika platser under vissa timmar på dagen.
  • Både Fyrfox och Krom är gratis att ladda ner.
  • Bild med titeln Block Tillgång till ditt Facebook-konto tillfälligt steg 2
    2. Ladda ner en produktivitetsutvidgning. Det finns flera plugins tillgängliga som gör att du kan blockera webbplatser som Facebook som håller dig från ditt arbete. En av de mest populära tilläggarna för Firefox är LeechBlock, medan Chrome mest populära förlängning är stayfocused.
  • Installera LeechBlock på Firefox. Klicka på Firefox-knappen och välj Add-ons. Stiga på leechblock in i "Sök alla tillägg" fält. Klicka på knappen Installera till höger om LeechBlock-inträdet av sökresultaten. LeechBlock hämtas automatiskt och installeras. Starta om Firefox.
  • Installera vistelsefokuserad på Chrome. Klicka på knappen för krom. Välj Verktyg → Extensions. Bläddra till botten av listan och klicka på "Få fler förlängningar" länk. Stiga på vara fokuserad in i "Sök i butiken" fält. Klicka på "+Fri" knappen bredvid stayfocused högst upp i förlängningarna. Klicka på "Lägg till" knappen i knappen Bekräftelse som visas.
  • Installera Nanny på Chrome. Besök Chrome webbutik.Nanny för Google Chrome kan blockera webbplatser, till exempel Facebook, på din krom. Använd sökfältet längst upp till vänster på sidan för att söka efter det. Från sökresultaten, klicka på Nanny för Google Chrome för att se mer information om det. Klicka på knappen "Lägg till i krom" längst upp till höger på sidan. Ett bekräftelsemeddelande kommer att visas som informerar dig om vad den nya förlängningen kommer att göra. Klicka på knappen "Lägg till".
  • Bild med titeln Block Tillgång till ditt Facebook-konto tillfälligt steg 3
    3. Konfigurera din förlängning. När du har installerat din förlängning måste du konfigurera den för att blockera Facebook och ställer de tider du vill ha den blockerad. Processen är lite annorlunda i varje förlängning.
  • Leechblock - Klicka på Firefox-menyn och välj Add-ons. Hitta LeechBlock på listan och klicka på knappen Alternativ. Lägg till "Facebook.com" till det stora textfältet mitt i alternativfönstret.
  • Klicka på "När ska blockera" fliken och ställ in ditt blockschema. Alla tider anges i 24-timmarsformat. Du kan ställa in webbplatser som ska blockeras efter en viss tid på dem eller under specifika tider på dagen, eller båda.
  • Klicka på "Hur blockerar man" flik för att välja vad som händer när du besöker en blockerad webbplats. Som standard kommer det att gå till en LEechBlock-anmälan, men du kan ställa in den för att omdirigera till vilken webbplats du vill.
  • Klicka på fliken Avancerat för att ställa in dina avancerade alternativ. Dessa inkluderar inaktivera menyn LeechBlock-alternativ under dina blockerade timmar och blockera åtkomst till Firefox-konfigurationsmenyer. Välj bara dessa om du förstår konsekvenserna av att göra det (du kommer inte att kunna komma till dessa menyer, även om du behöver dem för andra program, under blocktiden).
  • Lägg till ett lösenord. Klicka på fliken Access Control längst upp i fönstret Alternativ för att lägga till ett lösenord till LeechBlock. Detta lösenord är inte för säkerhet, men att lägga till ett extra vägspärr mellan dig och inaktivera blocket. Detta ger dig extra tid att överväga att inaktivera blocket och vara oproduktivt.
  • Vara fokuserad. Klicka på den StayFocused-ikonen i din webbläsarverktygsfält. Det borde ha dykt upp omedelbart efter installationen av förlängningen. Klicka på "inställningar" länk längst ner i rutan som visas.
  • Klicka på "Blockerade platser" menyalternativ. Du kan hitta den i menyn på vänster sida av inställningssidan. Lägg till "Facebook.com" till fältet och klicka på "Lägg till blockerade webbplatser" knapp. Om du vill hålla dig från att inaktivera stayFocused, klicka på "Blockera Chrome Extensions-sidan!" För att lägga till Extensions-sidan i din blockerade lista.
  • Ställ in ditt blockeringsschema. Använd de fyra bästa menyalternativen för att ställa in ditt blockeringsschema. "Max tid tillåts" Låter dig aktivera en timer för alla dina blockerade webbplatser. När du når den här tidsgränsen kan du inte längre komma åt de blockerade platserna för dagen. "Aktiva dagar" Låt dig ställa in vilka dagar som stannade verkställer blocket. "Aktiva timmar" Ställer in tiden på dagen som platserna är blockerade för. "Daglig återställningstid" Är tiden på dagen att din tidsgräns återställs.
  • Justera kärnkraftsalternativet. Detta är den sista-resort-knappen för att öka din produktivitet. Som standard blockerar det alla webbplatser för den angivna tiden, men du kan ändra den för att bara blockera platserna på din lista.
  • Lägg till en utmaning. Om du känner att du kommer att bli frestad att inaktivera blocket, kan du lägga till en utmaning att komma tillbaka till inställningarna. Du kommer att behöva skriva ett visst stycke utan att göra några typsnitt eller backscaces.
  • Nanny.Klicka på knappen med tre horisontella linjer i övre högra hörnet av din Google Chrome-webbläsare. Detta kommer att ta fram en undermeny. Leta efter "Inställningar" och klicka på den.På sidan Inställningar klickar du på länken Extensions från menyn Vänster panel. Förlängningssidan laddas, listar alla tillägg som är installerade på din Google Chrome-webbläsare. Du kan se Nanny för Google Chrome här.
  • Öppna inställningarna för Nanny för Google Chrome. Klicka på alternativen Alternativ under Nanny för Google Chrome. Detta öppnar ett annat fönster eller flik för Nanny för Google Chromes inställningar.
  • Blockera Facebook för en viss period. Klicka på fliken "Blockerade webbadresser på inställningssidan. Det här är där du kan konfigurera vad och när du ska blockera webbplatser som Facebook.
  • Skriv in namnet på blockuppsättningen, som "Facebook-block" i fältet Block Set.
  • Skriv in "Facebook.com "i URLS-fältet. Du kan också skriva in andra webbplatser du vill blockera med Facebook.
  • Skriv in start- och sluttiderna när Facebook kommer att blockeras i det blockerade tidsfältet. Formatet ska vara i militär tid, e.g., 0900-1700,1900-2100 för 9 am-5 pm respektive 7 pm-9pm. Det kan acceptera flera tidsluckor separerade av ett kommatecken.
  • Markera kryssrutorna för de dagar då blocket kommer att vara aktivt. Om du bara vill blockera Facebook på vardagar, bör du markera måndag, tisdag, onsdag, torsdag och fredag ​​bara.
  • Spara. När du är klar konfigurerar du när du ska blockera Facebook, klicka på knappen "Spara url" längst ner för formuläret. Nanny för Google Chrome kommer att aktiveras när de uppställda tiderna kommer, och du kommer inte att kunna komma åt Facebook längre under de tiderna.
  • Bild med titeln Block Tillgång till ditt Facebook-konto tillfälligt steg 4
    4. Använd förlängningen. När ditt schema och Facebook-block är inställt är din förlängning aktiv. För att inaktivera det måste du gå igenom vilka steg du lägger på för att hålla dig själv från att göra det. Försök att motstå!
  • Installera tillägg på alla dina installerade webbläsare för att hålla dig från att byta mellan dem för att cirkulera blocket.
  • Metod 2 av 3:
    Skapa ett tillfälligt lösenord
    1. Bild med titeln Block Tillgång till ditt Facebook-konto tillfälligt steg 5
    1. Skapa en ny e-postadress med hjälp av en e-postleverantör efter eget val. Några exempel inkluderar Yahoo, Gmail, Mail.com, outlook.com, och mer.
  • Bild med titeln Block Tillgång till ditt Facebook-konto tillfälligt steg 6
    2. Ändra ditt Facebook-primära e-postmeddelande. Gör din nya e-postadress Den primära e-postadressen för ditt Facebook-konto. Den primära adressen är den där Facebook skickar dig e-post om senaste aktiviteter och uppdateringar.
  • Klicka på nedåtpilen i det övre högra hörnet av Facebook och välj Inställningar.
  • Klicka på länken Redigera i e-postavsnittet i de allmänna kontoinställningarna.
  • Klicka på "Lägg till ett annat e-postmeddelande" Länk som visas och ange sedan din nya e-postadress.
  • Gör det till din primära e-postadress, ange ditt Facebook-lösenord och klicka sedan på knappen Spara ändringar.
  • Bild med titeln Block Tillgång till ditt Facebook-konto tillfälligt steg 7
    3. Generera ditt nya lösenord. Se till att lösenordet är komplicerat så att du inte kommer ihåg det. Sök online för "lösenordsgenerator" och välj en webbplats som gör starka, kryptiska lösenord.
  • Kopiera lösenordet så att du inte behöver skriva in det. Detta kommer att hålla dig från att göra misstag och hjälpa till att förhindra att du memorerar det.
  • Bild med titeln Block Tillgång till ditt Facebook-konto tillfälligt steg 8
    4. Ange det nya lösenordet som ditt Facebook-lösenord. Du kan göra det från menyn Inställningar som du ändrade din e-postadress i.
  • Bild med titeln Block Tillgång till ditt Facebook-konto tillfälligt steg 9
    5. Ange det nya lösenordet som ditt nya e-postlösenord. Ändra lösenordet på din nya e-postadress till lösenordet du just genererat också. De flesta e-posttjänster har en inställningssida som du kan göra det från.
  • Bild med titeln Block Access till ditt Facebook-konto tillfälligt steg 10
    6. Skriv en "Framtida e-post". Besök en webbplats som futureme, emailfuture eller uttråkad.com. Använd den framtida e-posttjänsten för att skicka ett mail till din vanliga e-postadress. Sätt den nya e-postadressen och det nybildade lösenordet i e-postmeddelandet.
  • Ställ in det e-postmeddelande som ska skickas efter att du kan logga in på Facebook utan konsekvenser.
  • Bild med titeln Block Tillgång till ditt Facebook-konto tillfälligt steg 11
    7. Logga ut från Facebook. När e-postmeddelandet är konfigurerat, logga ut på Facebook så att du inte kan besöka webbplatsen och loggas automatiskt in. Se till att eventuella spår av lösenordet du genererade raderas, och att du inte memorerade det under den genomsnittliga tiden.
  • Om du kopierade lösenordet till klippbordet tidigare, kopiera något annat för att radera lösenordet från datorns minne.
  • Bild med titeln Block Tillgång till ditt Facebook-konto tillfälligt steg 12
    8. Logga tillbaka till Facebook efter din arbetstid är över. När du har fått ditt framtida e-post kan du ange det lösenordet till Facebook och kontrollera ditt foder. Du kan fortsätta använda samma lösenord för att blockera dig varje dag, eller skapa nya.
  • Metod 3 av 3:
    Avaktivera ditt konto
    1. Bild med titeln Block Tillgång till ditt Facebook-konto tillfälligt steg 13
    1. Avaktivera ditt Facebook-konto när du inte vill komma åt det. Du kan Avaktivera ditt Facebook-konto tillfälligt. Ingen av din information kommer att raderas, och du kan återaktivera den när som helst. Även om detta inte håller dig från att komma åt det, omedvetet att veta att det är avaktiverat kan hjälpa dig att besöka den.
    • När du avaktiverar ditt konto kommer din profil att döljas från resten av Facebook, som hjälper dig att hålla dig distraherad av meddelanden och meddelanden.
  • Bild med titeln Block Tillgång till ditt Facebook-konto tillfälligt steg 14
    2. Reaktivera ditt konto när du är redo. Du kan enkelt återaktivera ditt Facebook-konto i slutet av dagen genom att logga in med din e-postadress och lösenord. Ditt konto kommer att återställas och din information sparas.
  • Tips

    Den första metoden fungerar för alla webbplatser som du behöver blockera och är inte bara begränsat till Facebook.

    Varningar

    Om du gör ett misstag (till exempel att du gör det nya lösenordet ditt lösenord överallt och glömmer att skicka e-post till framtiden) kan du inte få tillgång till ditt konto igen, så var försiktig.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande