Hur aktivera nattskiftet på en mac

Thisteaches du hur man sätter på nattskiftet på din Mac och schemalägga det för att slå på och av varje dag på utsedda solnedgång och soluppgångstider. Nattskiftet skiftar automatiskt din skärm till en varmare färgtemperatur för att minska ögonstammen och hjälpa dig att få en bättre natts sömn.

Steg

Metod 1 av 2:
Använda anmälningscenter
  1. Bild med titeln Aktivera nattskift på en Mac Steg 1
1. Klicka på ikonen Meddelandecenter. Den här knappen ser ut som tre horisontella linjer i det övre högra hörnet av din Mac-skärm. Det öppnar en lista över dina senaste meddelanden på en popup-panel på höger sida av din skärm.
  • Bild med titeln Aktivera nattskifte på en Mac Steg 2
    2. Bläddra upp på popup-panelen. Rullning upp kommer att avslöja växlar till Nattskift och Stör inte.
  • Bild med titeln Aktivera nattskifte på en Mac Steg 3
    3. Glida NATTSKIFT Byt till på position. Omkopplaren blir blå, och datorns display kommer att övergå till en varmare temperatur.
  • Bild med titeln Aktivera nattskift på en Mac Steg 4
    4. Glida NATTSKIFT Byt till Av när som helst. Du kan gå tillbaka till ditt meddelandecentral när som helst och manuellt stänga av nattskiftet.
  • Metod 2 av 2:
    Använda systeminställningar
    1. Bild med titeln Aktivera nattskift på en Mac Steg 5
    1. Öppna din Macs systeminställningspanel. Klicka på ikonikonet i det övre vänstra hörnet på skärmen och välj Systeminställningar På rullgardinsmenyn. Det öppnar ett nytt popup-fönster.
  • Bild med titeln Aktivera nattskift på en Mac Steg 6
    2. Klicka på Skärm knapp. Det här alternativet ser ut som en skrivbordsmonitorikon mot det övre vänstra hörnet av fönstret Systeminställningar. Det öppnar en meny där du kan ändra datorns skärmupplösning, ljusstyrka och färginställningar.
  • Bild med titeln Aktivera nattskifte på ett Mac Steg 7
    3. Klicka på Nattskift flik. Visar menyn öppnas upp till Visa flik. Klicka på fliken Nattskift längst upp i fönstret för att ställa in dina Night Shift-inställningar.
  • Bild med titeln Aktivera nattskifte på en Mac Steg 8
    4. Klicka på rullgardinsmenyn bredvid Schema. Det här alternativet låter dig ställa in ett schema för nattskifte för att automatiskt slås på och av efter mörker varje dag. Det är inställt på Av som som standard. Du kan välja att schemalägga det från Solnedgång till soluppgång Enligt din lokala tid, eller du kan ställa in din egen Beställnings schema.
  • Om du väljer Solnedgång till soluppgång, Nattskiftet slås automatiskt på varje dag på din lokala solnedgångstid och stäng av vid soluppgången. Din Mac använder dina tidszoninställningar för att uppdatera solnedgång och soluppgångstider varje dag.
  • Om du väljer Beställnings, Du kommer att ha möjlighet att skriva in din egen tidsram för att slå på och av. Du kan alltid gå tillbaka och ändra dina tider.
  • Bild med titeln Aktivera nattskifte på ett Mac Steg 9
    5. Klicka och markera rutan bredvid Manuell. Om du inte vill skapa ett nattskiftschema kan du manuellt slå på den genom att markera den här rutan.
  • Klicka igen och avmarkera rutan för att stänga av det.
  • Bild med titeln Aktivera nattskift på en Mac Steg 10
    6. Klicka och dra reglaget bredvid Färgtemperatur. Du kan använda den här reglaget för att hitta den mest bekväma färgtemperaturen för dina egna ögon och göra det till din angivna nattskiftinställning. Din dators display kommer att övergå till den här färgen när du har nattskifte på.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande