Hur man går ut ur ett fruset datorprogram

Ibland kommer ett program inte att svara på några kommandon och måste tvingas avbryta. Det finns några olika sätt att göra detta, beroende på svårighetsgraden av det trasiga programmet och ditt operativsystem.

Steg

Metod 1 av 3:
Använda Task Manager (Windows)
  1. Bild med titeln Avsluta ut ur ett fruset datorprogram Steg 1
1. Håll ner Ctrl + Alt + Dels. Denna kombination av nycklar öppnar en skärm med fyra alternativ: Låsa, Byt användare, Logga ut, och Aktivitetshanteraren.
  • Bild med titeln Avsluta ut ur ett fruset datorprogram Steg 2
    2. Klicka på Task Manager. Uppgiftshanterare på Windows innehåller information om processer, program och tjänster som för närvarande körs på ditt system.
  • Bild med titeln Avsluta ut ur ett fruset datorprogram Steg 3
    3. Byt till fönstret Aktivitetshanterare. Om efter att ha klickat på Aktivitetshanteraren Länk, du ser inte något fönster popup, det kan vara dolt bakom det frusna programmet. Försök att trycka på Alt+Flik ↹ För att byta till fönstret Aktivitetshanterare.
  • Lös detta problem i framtiden genom att klicka på fliken Alternativ i det övre vänstra hörnet från fönstret Aktivitetshanterare och se till Alltid på topp är vald från rullgardinsmenyn.
  • Bild med titeln Avsluta ut ur ett fruset datorprogram Steg 4
    4. Hitta och klicka på det omsvarande programmet. Programmet kommer sannolikt att vara under Appar rubrik. I Status kolumn, det obetydliga programmet kommer att märkas av a Svarar inte märka.
  • Bild med titeln Avsluta ut ur ett fruset datorprogram Steg 5
    5. Klicka på End-uppgiften. När ett program är valt och markerat klickar du på Slutuppgift Knapp i det nedre högra hörnet av fönstret Aktivitetshanterare.Klick Slutprogram I dialogrutan Popup när du blir ombedd.
  • Felsökning

    1. Bild med titeln Avsluta ut ur ett fruset datorprogram Steg 6
      1. Klicka på fliken Processer. Om du avslutar uppgiften från fliken Program, kan du behöva avsluta den faktiska processen. Om du använder Windows 8 måste du klicka på Fler detaljer från botten av Aktivitetshanteraren för att avslöja Processer flik.
    2. Bild med titeln Avsluta ut ur ett fruset datorprogram Steg 7
      2. Hitta processen och klicka på den. Det kommer att finnas mycket mer i listan Processer än i applikationslistan, eftersom den också listar bakgrundsprocesser. Du kan behöva söka lite för att hitta din process.
    3. Bild med titeln Avsluta ut ur ett fruset datorprogram Steg 8
      3. Klicka på End Process. När du väl har hittat och valt rätt process klickar du på Avsluta process knappen längst ned till höger i fönstret Aktivitetshanterare.
    Metod 2 av 3:
    Använd kommandotolken (Windows)
    1. Bild med titeln Avsluta ut ur ett fruset datorprogram Steg 9
    1. Öppna kommandotolk som administratör. Tryck på ⊞ vinn och skriv sedan cmd. Högerklicka på Kommandotolk ikon och välj Kör som administratör Från rullgardinsmenyn.
    • Om du uppmanas, välj Ja Från popup-dialogrutan.
  • Bild med titeln Avsluta ut ur ett fruset datorprogram Steg 10
    2. Avsluta programmet. Typ Taskkill / IM Filnamn.exe in i kommandotolken och tryck på ↵ ENTER. Byt ut "filnamn" med vad titeln på programmet är. Till exempel, om du försökte stänga iTunes, skulle du ersätta den med "iTunes.exe `.
  • Metod 3 av 3:
    Använda Force Quit (Mac)
    1. Bild med titeln Avsluta ut ur ett fruset datorprogram Steg 11
    1. Öppen kraft slutar. Tryck på kommandot + Alternativ + Escape för att öppna FORCE QUEST-fönstret. Du kommer att se en lista över alla aktiva program.
  • Bild med titeln Avsluta ut ur ett fruset datorprogram Steg 12
    2. Kraft slutade programmet att stänga. Hitta det omsvarande programmet, välj det och klicka sedan på Tvinga knappen längst ned till höger i fönstret.
  • Tips

    Om din Mac är helt inte svarat, gör du en hårdstängning genom att hålla ned strömbrytaren i 5-10 sekunder. Starta sedan om datorn.
  • Om ingen av stegen fungerar kan du tvinga starta om datorn. Medan du riskerar att förlora arbete kan det här vara ditt enda alternativ. Tryck och håll ned strömbrytaren tills datorn stängs av. Ström det igen efter några minuter.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande