Så här säkerhetskopierar du favoriter i internet explorer

Säkerhetskopiera dina favoriter på Internet Explorer är lika enkelt som manuellt kopiering och klistra in filen någon annanstans eller exporterar den till en ny destination. Denna artikel kommer att täcka båda metoderna i detalj samtidigt som man diskuterar vissa variationer mellan olika versioner av webbläsaren. Om du vill vara helt säker på att dina favoriter sparas på flera platser eller tillgängliga från olika filer, är lösningarna ganska raka.

Steg

Metod 1 av 3:
Kopiera din favoritmapp
  1. Bild med titeln Backup Favoriter i Internet Explorer Steg 1
1. Öppna Windows Explorer. Observera att detta hänvisar till Windows File Explorer, inte Internet Explorer-webbläsaren. Du kan öppna Windows Explorer genom att trycka på ⊞ WIN + E, Om du klickar på File Explorer-mappen på din aktivitetsfält, utför en sökning efter "Utforskaren" På startskärmen eller välja filforders genväg under "Windows-system" I Apps View.
  • Bild med titeln Backup Favoriter i Internet Explorer Steg 2
    2. Öppna din användares "Dokument och Inställningar." Använd adressfältet för att utföra en sökning efter "C: Dokument och inställningar Användarnamn." Snarare än att skriva "Användarnamn," Sätt in ditt faktiska användarnamn. Många antar helt enkelt "Administration" Som deras användarnamn.
  • Bild med titeln Backup Favoriter i Internet Explorer Steg 3
    3. Öppna din Favoriter-mapp. Bläddra ner och hitta Favorite-mappen, som kommer att se ut som en mapp med en stjärna som kommer från den. Välj Favoriter-mappen så att den är markerad.
  • Bild med titeln Backup Favoriter i Internet Explorer Steg 4
    4. Kopiera Favorite-mappen. När mappen är markerad, högerklicka och välj "Kopiera" från menyn som visas. Alternativt kan du också trycka på Ctrl+C För att kopiera mappen med ditt tangentbord.
  • Bild med titeln Backup Favoriter i Internet Explorer Steg 5
    5. Klistra in Favorite-mappen på en ny plats. Du kan välja att placera din favoritmapp på en backupdisk, en USB-stick eller någon annanstans på hårddisken. När du har valt en plats, högerklicka och välj "Klistra." Alternativt kan du också trycka på Ctrl+V Att klistra in mappen med ditt tangentbord. Den här nya platsen kommer att fungera som en säkerhetskopia för dina favoriter.
  • Metod 2 av 3:
    Exportera favoriter på Internet Explorer 5.0 till 7
    1. Bild med titeln Backup Favoriter i Internet Explorer Steg 6
    1. Öppna Internet Explorer. Klicka bara på "Start" Meny och välj sedan "Internet Explorer." Du kan också hitta den här webbläsaren någon annanstans om du har lagrat den på skrivbordet eller aktivitetsfältet.
  • Bild med titeln Backup Favoriter i Internet Explorer Steg 7
    2. Tillgång till "Import och export" skärm. Från Internet Explorer, klicka på "Fil" meny. Välj sedan "Import och export" Från rullgardinsmenyn som visas.
  • Bild med titeln Backup Favoriter i Internet Explorer Steg 8
    3. Inleda exportprocessen. Börja med att klicka "Nästa" på "Import och export" skärm som först visas. Välj sedan "Exportera favoriter" och klicka igen "Nästa."
  • Bild med titeln Backup Favoriter i Internet Explorer Steg 9
    4. Välj de filer du vill exportera. Klicka först på "Bläddra" knapp.Du kan då antingen välja specifika mappar du vill exportera eller exportera alla favoriter genom att lämna hela mappen markerad. När du har bestämt vad du vill exportera, klicka på "Nästa" en gång till.
  • Bild med titeln Backup Favoriter i Internet Explorer Steg 10
    5. Välj ett backup-destination. Välj en fil eller enhet där du vill att dina favoriter ska exporteras och klicka sedan på "Nästa." Slutligen klicka "Avsluta." Den här nya platsen kommer att fungera som en säkerhetskopia för dina favoriter utan att påverka filen som du har exporterat.
  • Metod 3 av 3:
    Exportera favoriter på Internet Explorer 8 och högre
    1. Bild med titeln Backup Favoriter i Internet Explorer Steg 11
    1. Öppna Internet Explorer. Klicka bara på "Start" Meny och välj sedan "Internet Explorer." Du kan också hitta den här webbläsaren någon annanstans om du har lagrat den på skrivbordet eller aktivitetsfältet.
  • Bild med titeln Backup Favoriter i Internet Explorer Steg 12
    2. Få tillgång till dina favoriter. Klicka på favoritikonen i det övre, högra hörnet. Det kommer att se ut som en stjärna.
  • Bild med titeln Backup Favoriter i Internet Explorer Steg 13
    3. Inleda exportprocessen. Börja med att klicka på den nedåtgående pekarpilen bredvid "Lägg till i favoriter." Alternativt kan du helt enkelt trycka på Alt+Z På ditt tangentbord. Slutligen välj "Import och export" från menyn som visas.
  • Bild med titeln Backup Favoriter i Internet Explorer Steg 14
    4. Välj de filer du vill exportera. Välj "Exportera till en fil" på "Import och export" fönster och klicka sedan på "Nästa." Markera rutan bredvid "Favoriter" och klicka sedan på "Nästa" om igen. Slutligen välj den mappar som du vill exportera eller-om du vill exportera dem alla Lämna hela Favorite-mappen som valts. När nöjd, klicka "Nästa" en gång till.
  • Bild med titeln Backup Favoriter i Internet Explorer Steg 15
    5. Välj ett backup-destination. Klicka först på "Bläddra" knapp. Välj sedan en fil eller enhet där du önskar att dina favoriter ska exporteras. När du bestämmer på en plats klickar du på "Exportera" knappen och klicka sedan på "Avsluta." Den här nya platsen kommer att fungera som en säkerhetskopia för dina favoriter utan att påverka filen som du har exporterat.
  • Tips

    Inuti "Favoriter" mapp, du kan få en mapp som heter "Länkar," som kommer att erkännas av sitt namn i Windows och dyka upp som "Länkar" verktygsfält. Om du inte har en och vill ha en, skapa en mapp som heter "Länkar" där och sedan klistra in dina favoriter där. De kommer att dyka upp i Internet Explorer`s verktygsfält direkt.
  • Beroende på datorns tillstånd kan du kunna säkerhetskopiera, radera eller skriva över andra användare " "Favoriter" också.
  • Varningar

    Om du tar bort fel mapp (med hjälp av kopiering och klistra in teknik) kan du vara i allvarliga problem. Det är möjligt att förstöra installerad programvara genom att radera de felaktiga mapparna. Var försiktig med denna procedur.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande