Så här aktiverar du och använder quickpath-tangentbordet på iphone eller ipad

Thistaaches du hur man använder glid-till-typ-funktionen i Apple QuickPath-tangentbordet för att skriva på din iPhone eller iPad. QuickPath, standard iPhone / iPad-tangentbord som släpptes med iOS 13, låter dig skriva ord snabbt genom att skjuta fingret över tangenterna istället för att tappa.

Steg

Metod 1 av 2:
Ställa in bild-till-typ
  1. Bild med titeln Aktivera och använd QuickPath-tangentbordet på iPhone eller iPad Steg 1
1. Öppna dina iPhone: s inställningar
Bild med titeln iphonesettingAppicon.jpg
. Så länge du använder IO3 13 eller senare har din iPhone eller iPads tangentbord redan uppdaterats till QuickPath och är aktiverad automatiskt. Om du har inaktiverat funktionen, använd den här metoden för att aktivera det nu.
  • Bild med titeln Aktivera och använd QuickPath-tangentbordet på iPhone eller iPad Steg 2
    2. Knacka på Allmän meny. Du kan behöva rulla ner en tum eller så för att se den.
  • Bild med titeln Aktivera och använd QuickPath-tangentbordet på iPhone eller iPad Steg 3
    3. Bläddra ner och tryck på Tangentbord. Det är nära mitten av menyn.
  • Bild med titeln Aktivera och använd QuickPath-tangentbordet på iPhone eller iPad Steg 4
    4. Växla "Glida till typ" slå på
    Bild med titeln iphoneswitchonicon1.jpg
    . Så länge som "Glida till typ" är inställd på (grön), du kommer att kunna skriva genom att sippa fingret över tangentbordet.
  • Bild med titeln Aktivera och använd QuickPath-tangentbordet på iPhone eller iPad Steg 5
    5. Växla "Ta bort glid-till-typ av ord" Byt till önskad position. Detta bestämmer hur DELETE / BACKSPACE-tangenten fungerar när du glider fingret för att skriva.
  • Om du vill att radera / backspace-tangenten ska ta bort hela ordet när du trycker på det, skjut omkopplaren till den (grön) positionen.
  • För att bara radera det sista tecknet på skärmen med den här knappen, skjut omkopplaren till läge (grå).
  • Metod 2 av 2:
    Med hjälp av glid-till-typ
    1. Bild med titeln Aktivera och använd QuickPath-tangentbordet på iPhone eller iPad Steg 6
    1. Starta tangentbordet i någon app. För att starta tangentbordet, öppna en app som stöder skrivning (e.g., Anteckningar, meddelanden) och tryck sedan på skrivområdet.
    • Om du använder en iPad är funktionen glid-till-typ endast tillgänglig på det flytande tangentbordet. För att vända det aktuella tangentbordet i den flytande versionen, klippa två fingrar ihop på skärmen över tangentbordet för att krympa den till iPhone-storlek.
  • Bild med titeln Aktivera och använd QuickPath-tangentbordet på iPhone eller iPad Steg 7
    2. Placera ditt finger över ordets första bokstav och sedan glida det till nästa brev. I stället för att trycka på varje tangent separat, tryck lätt på den första knappen och utan att lyfta fingret, skjut det över skärmen till nästa bokstav.
  • Till exempel, om du vill skriva ordet "lexikon," Placera ditt finger på d nyckeln, skjut sedan fingret över skärmen till jag nyckel-.
  • Bild med titeln Aktivera och använd QuickPath-tangentbordet på iPhone eller iPad Steg 8
    3. Skjut fingret över alla bokstäver i ordet. När du har glatt ditt finger till ordets sista bokstav, lyfter du fingret från skärmen. Ordet kommer att visas som det skulle om du skrev det genom att trycka på knapparna.
  • Det är inte nödvändigt att trycka på mellanslagstangenten mellan glid-till-typ-ord som ett utrymme visas automatiskt. Lyft bara fingret och börja svepa över nästa ord.
  • Försök att inte trycka på skärmen för hårt medan du glider mellan bokstäver eftersom det kan aktivera den digitala styrplattan.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande