Hur man väljer mellan windows 10 hem och pro

Om du handlar för en ny dator har du förmodligen märkt två olika versioner av Windows 10: Hem och Pro. Vid första anblicken visas de identiska, eftersom båda delar samma Windows 10-fundament. Men under den gemensamma upplevelsen kommer du att upptäcka en stor skillnad mellan de två. Vilken version är rätt för dig? Vi undersöker båda så att du kan göra rätt val när du köper en Windows 10 hem eller Pro PC.

Steg

Metod 1 av 4:
Windows 10 grunderna
  1. Bild med titeln Välj mellan Windows 10 hem och pro steg 1
1. Många datorer hittar du online och i butikerna erbjuder Windows 10 hem, som riktar sig till den allmänna hemkonsumenten och inkluderar inte funktionskrifterna i Windows 10 Pro. Om du är en spelare, student, konstnär, författare, musiker, filmskapare, blogger eller filmguru, tycker du vanligtvis att dina behov kommer att uppfyllas av Windows 10 hem. Följande funktioner är alla tillgängliga i både hem och Pro Editions:
  • Basfunktioner: Både hem och Pro Editions support Touch och Digital Pen Input och batterisparläge för bärbara datorer. Du kan också använda endera versionen för att ansluta till olika multimediaprodukter, spela spel, redigera filmer, arbeta med dokument och kalkylblad, använda dubbla bildskärmar, hantera ditt smarta hem, designgrafik, skapa dynamiska presentationer, bygga webbplatser, göra 3D-modellering och bläddra webben.
  • Cortana: Grant Microsofts virtuella assistent tillgång till din mikrofon för att utfärda röstkommandon för att schemalägga möten, få väderinformation, hitta information, spela musik och mer. Du kan också använda Cortana Mobile-appen för att komma åt alla dina påminnelser och möten när du är på-the-go.
  • Microsoft Edge: Microsofts in-house webbläsare, som ersätter Internet Explorer, levereras med både hem och Pro Editions. Du kan också installera kanten på din telefon eller surfplatta, så att du kan synkronisera din kantläsningslista och favoriter över enheter.
  • Mobilt stöd: Länk din Windows 10 PC (hem eller PRO) med en Android för att skicka och ta emot texter från din dator. iPhone och iPad-användare Spegelkalendrar och webbläsning med Microsoft Edge.
  • Fjärrskrivbord: Det här verktyget, som låter dig hantera andra datorer på distans, finns i både hem och proversioner. Hemversionen kan dock inte ta emot inkommande anslutningar. Om du behöver hantera den här datorn från en annan dator, vill du ha pro.
Metod 2 av 4:
Säkerhets- och sekretessfunktioner
  1. Bild med titeln Välj mellan Windows 10 hem och pro steg 2
1. På säkerhetsfronten, både hem och pro ger samma serie av funktioner för att hålla dig säker på och offline. Den enda skillnaden är att Windows 10 Pro erbjuder ytterligare krypteringsalternativ. Följande funktioner är tillgängliga oavsett vilken version du väljer:
  • Online-säkerhet: Windows-säkerhet, tillgänglig i båda Windows 10 Hem och Pro, består av virus- och skadlig programvara (Windows Defender), kontoskydd, app och webbläsarkontroll och en inbyggd brandvägg. Om du är säker på nätet är din oro, både Windows 10 Home and Pro Editions erbjuder samma skyddsnivå.
  • Kryptering: Om du behöver allvarlig kryptering kan Pro vara bättre passform. Windows 10 Home erbjuder endast kryptering på datorer med en pålitlig plattformsmodul (TPM) -komponent. Om din dator inte innehåller en TPM, ser du inte ett krypteringsalternativ. Windows 10 Pro ger dock ökad täckning med BitLocker Drive-kryptering. Den stöder både hårdvara och mjukvarubaserad kryptering, vilket innebär att du fortfarande kan använda BitLocker utan TPM-komponenten.
  • Logga in säkerhet: Windows Hej, inkluderat med både hem och Pro-utgåvor, stöder fingeravtrycksskannrar och ansiktsigenkänning, så att du kan logga in på Windows 10 utan ett lösenord med ett finger eller ett ansikte. Andra alternativ inkluderar att skapa en PIN-kod för att använda i stället för ett lösenord och med en fysisk säkerhetsnyckel som pluggar in i USB-porten.
  • Föräldrakontroll: Dessa verktyg låter dig skapa och hantera specialkonton för dina barn. Du kan upprätta skärmstider, begränsa nedladdningar, hålla reda på deras aktivitet, begränsa webbplatser och inaktivera inköp. Den fullständiga sviten av föräldrakontrollerna finns i både hem- och proversioner.
  • Säker boot: Inkluderat i båda versionerna, hindrar det här verktyget att du laddar på skadlig kod under uppstart.
Metod 3 av 4:
Windows 10 Pro Business och Enterprise Options
  1. Bild med titeln Välj mellan Windows 10 hem och pro steg 3
1. Windows 10 Pro Lager på ytterligare funktioner fokuserade på företag och företag. Om du planerar att använda den här datorn på ett fleranvändarnätverk med Active Directory, Du behöver Windows 10 Pro. Med Active Directory kan du hantera specifika konton och grupper för datorer som är anslutna till din Windows-baserade server. Windows 10 Pro erbjuder också följande yrkesfunktioner (ingen av dem stöds av Windows 10 Home):
  • Enterprise State Roaming med Azure: Användare kan synkronisera sina inställningar och data till det här molnet. Företagen måste ha en Azure Ad Premium eller Enterprise Mobility + Security (EMS) License.
  • Mobile Device Management: Hantera företagsägda enheter och företagsappar på personliga enheter för att förhindra dataläckage.
  • Tillhandahållande och utplacering: Om du kommer att distribuera Windows 10 på flera datorer på ditt kontor, tar Pro det hårda arbetet med att konfigurera nya Out-of-the-box Windows 10 PC på företagsnätverket. Du kan också använda Microsoft Store för företag för att få, hantera och distribuera appar i bulk.
  • Windows Informationsskydd: Detta hjälper till att eliminera dataläckor som orsakas av icke-företagsenheter som väckts i företagsmiljön av anställda.
  • Windows Update för företag: Till skillnad från versionen för icke-företagskunder kan det hantera uppdateringar och implementeringar så att de inte oavsiktligt störande.
  • Kiosk support: Windows 10 Pro kan du också ställa in datorn för att visa i en kiosk, vilket begränsar appåtkomst baserat på den aktuella användaren (AKA tilldelad åtkomst).
Metod 4 av 4:
Gör det rätta valet för dina behov
  1. Bild med titeln Välj mellan Windows 10 hem och pro steg 4
1. Windows 10 Hem och Pro är både bra operativsystem och erbjuder mycket värde för PC-användare. De delar ett attraktivt gränssnitt och många funktioner. Windows 10 hem ($ 139 USD) kostar betydligt mindre än Windows 10 Pro ($ 199 USD). Att välja rätt version kommer ner till vilken man bäst motsvarar dina specifika behov.
  • Välj Windows 10 hem om:
  • Du kommer främst att använda datorn för internet, e-post, spel, musik och andra personliga databehov.
  • Du behöver inte avancerad säkerhet och kryptering.
  • Du behöver inte hantera ett nätverk av datorer och andra enheter.
  • Välj Windows 10 Pro om:
  • Du kör ett företagsnätverk eller hantera flera enheter.
  • Du behöver fjärrskrivbordsmöjligheter.
  • Du behöver avancerade krypterings- och säkerhetsfunktioner.
  • Tips

    Windows 10 Pro kommer med Hyper-V, ett verktyg som låter dig skapa en virtuell maskin i ett fönster utan programvara från tredje part. Även om Home Edition inte kommer med Hyper-V, kan du fortfarande köra virtuella maskiner med fri programvara som VMware.
  • För den mest aktuella informationen om Windows 10-systemkrav, besök https: // Microsoft.COM / EN-US / Windows / Windows-10-specifikationer.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande