Så här skapar du en nedladdningsknapp

En nedladdningsknapp kan göra att din webbplats ser betydligt mer professionell än att bara erbjuda din nedladdning via länkar. En knapp ger ett renare gränssnitt, och om du känner dig som att designa din egen, kan dina knappar vara integrerade delar av din design. Följ den här guiden för att skapa HTML-knappar eller göra en knapp på din egen design.

Steg

Metod 1 av 2:
Skapa en HTML-knapp
  1. Bild med titeln Skapa en nedladdningsknapp Steg 1
1. Skapa knappen i en kodredigerare. En enkel textredigerare som anteckningsblock eller textport kommer att fungera perfekt. Ange följande kod i redigeraren:
  • Bild med titeln Skapa en nedladdningsknapp Steg 2
    2. Ladda upp filen till din server. Om du vill erbjuda en fil att ladda ner, måste du antingen vara värd för den på din egen server eller peka på knappen i filen någon annanstans på webben. Använd en FTP-klienten för att ladda upp filen Att du vill göra tillgängligt för din webbplatss server.
  • Bild med titeln Skapa en nedladdningsknapp Steg 3
    3. Se till att du har tillstånd från webmaster om du vill länka till en fil som du inte är värd för dig själv.
  • Bild med titeln Skapa en nedladdningsknapp Steg 4
    4
    Byt ut "Hämta plats" med webbadressen till nedladdningen. Var noga med att inkludera de enkla citaten runt adressen, liksom de dubbla citaten runt "fönstret.Plats = `Hämta plats`". Inkludera eventuella prefix som http: // eller ftp: // och innehåller även filtillägget som .Jpg eller .Exe.
  • Bild med titeln Skapa en nedladdningsknapp Steg 5
    5. Märk knappen. Byt ut "Knapptext" med de ord du vill visas på knappen. Var noga med att hålla de dubbla citaten runt texten. Håll knapptexten liten så att knappen inte visas stor och obeveklig på sidan.
  • Bild med titeln Skapa en nedladdningsknapp Steg 6
    6. Placera koden på din sida. Du kan infoga knappkoden var som helst i din webbsida, och knappen visas på den platsen. Ladda upp din ändrade webbsidkod och testa din nya knapp.
  • Metod 2 av 2:
    Skapa en bildknapp
    1. Bild med titeln Skapa en nedladdningsknapp Steg 7
    1. Designa din nedladdningsknapp. Använd din föredragna bildredigerare och skapa en knapp som matchar stilen på din webbplats. Du kan göra knappen så liten eller så stor som du vill.
  • Bild med titeln Skapa en nedladdningsknapp Steg 8
    2. Ladda upp filen till din server och knappen. Om du vill erbjuda en fil att ladda ner, måste du antingen vara värd för den på din egen server eller peka på knappen i filen någon annanstans på webben. Använd en FTP-klienten för att ladda upp filen Att du vill göra tillgängligt för din webbplatss server.
  • Ladda upp knappbilden till samma plats på servern som den sida du sätter den i.
  • Bild med titeln Skapa en nedladdningsknapp Steg 9
    3. Skapa din nedladdningskod. En nedladdningsknapp som representeras av en bild fungerar på samma sätt som alla andra länkar fungerar i HTML. Kopiera följande kod till din favoritredigerare:
  • Bild med titeln Skapa en nedladdningsknapp Steg 10
    4
    Ange i din fil och bildinformation. Byt ut "Hämta plats" med hela webbadressen till din nedladdning, inklusive alla http: // eller ftp: // prefix. Byt ut "bildfil med filnamnet för nedladdningsknappen. Om filen är på samma plats som sidan på din server behöver du inte inkludera hela adressen.
  • Byt ut "Hover Text" med vilken text du vill visas när användaren svänger markören över bilden.
  • Byt ut "X" och "Y" med bildbredden och höjden i pixlar.
  • Var noga med att hålla de dubbla citaten runt varje post.
  • Bild med titeln Skapa en nedladdningsknapp Steg 11
    5. Ange koden till din sida. Placera koden där du vill att din knapp ska visas. Ladda upp den nya koden och ladda sedan webbsidan för att säkerställa att knappen fungerar. Kontrollera att Hover-texten laddas och att bilden är rätt storlek.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Varningar

    Uppladdning av filer till din egen server är ett bättre sätt att dela filer online istället för beroende på andra webbplatser för att vara värd för filerna. Om du kopierar en länkplats från en annan webbplats kommer nedladdningsknappen som du skapar bara att fungera så länge som länkplatsen är aktiv.
  • Ladda upp aldrig filer i strid med upphovsrättslagar eftersom det kan leda till tunga böter eller fängelse.
  • Testa regelbundet din nedladdningsknapp eller nedladdningslänken på webbplatsen som du har länkplatsen från för att se till att användarna kommer att kunna ladda ner filen när de klickar på knappen istället för att gå till en trasig länk där filen inte längre finns.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande