Så här byter du avi till mov på pc eller mac

Thistaaches du hur du konverterar AVI-filer till MOV-filer på PC eller Mac.AVI är ett filformat som skapats av Microsoft, och MOV är ett filformat som skapats av Mac.På datorn kan du konvertera en AVI till MOV med en gratis app som heter VLC.På Mac kan du använda en gratis nedladdning som heter gratis WMV AVI Converter, som är tillgänglig i App Store.

Steg

Metod 1 av 2:
Använda en Windows-dator
  1. Bild med titeln Ändra AVI till MOV på PC eller Mac Steg 1
1. Gå till https: // videolan.Org / VLC / Download-Windows.html I en webbläsare.Du kan använda någon webbläsare på din dator.
  • Bild med titeln Ändra AVI till MOV på PC eller Mac Steg 2
    2. Klick Hämta VLC.Det är den stora orange knappen på höger sida av VLC-nedladdningssidan.Detta hämtar VLC-installationsfilen till din dator.
  • Bild med titeln Ändra AVI till MOV på PC eller Mac Steg 3
    3. Dubbelklicka på VLC-installationsfilen och följ instruktionerna på skärmen.VLC-nedladdningsfilen är VLC-X.x.X-Win32.exe."x.x.x" representerar det senaste versionsnumret. Som standard kan dina nedladdade filer hittas i din nedladdningsmapp.Du kan också öppna nedladdade filer från din webbläsare.Dubbelklicka på filen och följ instruktionerna på skärmen för att installera VLC.
  • Bild med titeln Ändra AVI till MOV på PC eller Mac Steg 4
    4. Öppna VLC.Det är appen som har en ikon för en orange trafikkon.Om du ser VLC-appen på skrivbordet dubbelklickar du på den för att öppna den.Om du inte ser VLC på skrivbordet, klicka på Windows Start-knappen i nedre vänstra hörnet i aktivitetsfältet.Det är knappen med Windows-logotypen.Typ "Vlc" För att hitta VLC-appen i Start-menyn.Detta visar VLC-appen i Start-menyn.Dubbelklicka på VLC för att öppna den.
  • Bild med titeln Ändra AVI till MOV på PC eller Mac Steg 5
    5. Klick Media.Det är det första alternativet i menyraden längst upp i VLC-appen.Detta visar en rullgardinsmeny under "Media" flik.
  • Bild med titeln Ändra AVI till MOV på PC eller Mac Steg 6
    6. Klick Konvertera / spara.Det är mot botten av "Media" rullgardinsmenyn.Detta öppnar ett fönster som heter "Öppna media" som du kan använda för att välja filer för att konvertera.
  • Bild med titeln Ändra AVI till MOV på PC eller Mac Steg 7
    7. Klick + Lägg till….Det är till höger om lådan i mitten av fönstret.Detta öppnar ett filbrowserfönster som du kan använda för att bläddra och välja filer.
  • Bild med titeln Ändra AVI till MOV på PC eller Mac Steg 8
    8. Välj en AVI-fil och klicka på Öppna.Använd filbrowser för att navigera till en AVI-fil. Du kan använda sidofältet till vänster för att klicka på olika mappar på din dator.När du hittar den AVI-fil du vill konvertera, klicka på den för att markera den.AVI-filer har en filtillägg som säger ".avi".Klick Öppna längst ner i filbläddraren.Detta laddar AVI-filen i VLC-appen.
  • Bild med titeln Ändra AVI till MOV på PC eller Mac Steg 9
    9. Klick Konvertera / spara.Det är längst ner på "Öppna media" fönster.Detta öppnar VLC-filomvandlaren.
  • Bild med titeln Ändra AVI till MOV på PC eller Mac steg 10
    10. Välj "Video - H.264 + MP3 (MP4)".Använd rullgardinsmenyn bredvid "Profil" För att välja ett MP4-format för videon.
  • Bild med titeln Ändra AVI till MOV på PC eller Mac Steg 11
    11. Klicka på ikonen Skiftnyckel.Det ligger bredvid rullgardinsmenyn bredvid "Profil".Detta gör att du kan redigera profilen.
  • Bild med titeln Ändra AVI till MOV på PC eller Mac steg 12
    12. Välj "Mp4 / mov".Under "Inkapsling" fliken, det finns en mängd olika videoformat.Klicka på den radiella knappen bredvid "Mp4 / mov".
  • Bild med titeln Ändra AVI till MOV på PC eller Mac Steg 13
    13. Klicka på Video codec flik.Det är den andra fliken på toppen av "Profilutgåva" fönster.
  • Bild med titeln Ändra AVI till MOV på PC eller Mac Steg 14
    14. Välj "Mpeg-4" och klicka på Spara.Använd rullgardinsmenyn bredvid "Codec" att välja "Mpeg-4".Klicka sedan Spara längst ner i fönstret för att spara videoprofilen.
  • Bild med titeln Ändra AVI till MOV på PC eller Mac Steg 15
    15. Klick Bläddra.Det ligger bredvid baren som säger "Destinationsfil".Detta gör att du kan välja en plats för att spara den konverterade filen till, samt redigera filnamnet och förlängningen.
  • Bild med titeln Ändra AVI till MOV på PC eller Mac Steg 16
    16. Välj "Allt (*.*)" bredvid "Spara som typ".Använd rullgardinsmenyn bredvid "Spara som typ" För att välja filtyp.Välj "Allt (*.*)".Det är den andra av två alternativ.
  • Bild med titeln Ändra AVI till MOV på PC eller Mac Steg 17
    17. Lägg till .mom Efter filnamnet.I lådan märkt "Filnamn", Lägg till filtillägget ".mom" till slutet av filnamnet.Om det finns en annan filtillägg (t.ex ".mp4"), ta bort filtillägget och byt ut den med ".mom".
  • Bild med titeln Ändra AVI till MOV på PC eller Mac Steg 18
    18. Klick Spara.Det är längst ner i filbläddraren.Detta berättar filomvandlaren vad man ska spara filen som.
  • Bild med titeln Ändra AVI till MOV på PC eller Mac Steg 19
    19. Klick Start.Det är längst ner i fönstret File Converter.Detta startar omvandlingsprocessen.Det kan ta ett tag för filen att slutföra konvertering.Speciellt om det är en större fil.
  • Metod 2 av 2:
    Använda Mac
    1. Bild med titeln Ändra AVI till MOV på PC eller Mac Steg 20
    1. Öppna App Store
    Bild med titeln iPhoneappstoreicon.jpg
    . Det är appen som har en blå ikon med en vit kapital "A".
  • Bild med titeln Ändra AVI till MOV på PC eller Mac Steg 21
    2. Typ Gratis WMV AVI-omvandlare I sökfältet och tryck på ↵ Ange.Sökfältet är i övre högra hörnet av App Store.
  • Bild med titeln Ändra AVI till MOV på PC eller Mac Steg 22
    3. Klick SKAFFA SIG Nedan gratis WMV AVI-omvandlare.Det är appen med en blå pil över en filmstrip och video.Den har ett grönt tecken som säger "Fri" över det.Klick SKAFFA SIG Nedan gratis WMV AVI-omvandlare för att ladda ner appen från App Store.
  • Bild med titeln Ändra AVI till MOV på PC eller Mac Steg 23
    4. Öppna gratis WMV AVI-omvandlare.När du har laddat ner gratis WMV AVI-omvandlare från App Store kan du öppna den genom att klicka på den i mappen Program i Finder.Du kan också klicka på ÖPPNA nedan till gratis WMV AVI-omvandlare i App Store.
  • Bild med titeln Ändra AVI till MOV på PC eller Mac Steg 24
    5. Klick Lägg till fil.Det är i det övre vänstra hörnet av den gratis WMV AVI Converter-appen.Det ligger bredvid en ikon som liknar ett pappersark med ett plus (+) tecken bredvid det.Detta öppnar ett filbrowserfönster som du kan använda för att välja filer.
  • Bild med titeln Ändra AVI till MOV på PC eller Mac steg 25
    6. Bläddra och välj en AVI-fil.Använd fönstret Filbrowser för att navigera till den AVI-fil du vill välja.AVI-filer har en ".avi" Filförlängning i slutet av dem.När du hittar filen du vill konvertera, klicka på den för att välja den.Valda filer har markerat text.
  • Bild med titeln Ändra AVI till MOV på PC eller Mac Steg 26
    7. Klick Öppna.Det är i det nedre högra hörnet av filbrowserfönstret.Detta laddar AVI-filen till gratis WMV AVI-omvandlare.
  • Du kan välja mer än en fil genom att hålla ⇧ Shift när du väljer filer.
  • Bild med titeln Ändra AVI till MOV på PC eller Mac Steg 27
    8. Klicka på rullgardinsmenyn bredvid "Profil".Det är längst ner på den fria WMV AVI-omvandlarappen på vänster sida.Detta visar en lista med filformat som du kan konvertera AVI-filen till.
  • Bild med titeln Ändra AVI till MOV på PC eller Mac Steg 28
    9. Välj "MOV-QUICKTIME VIDEO (*.move)."Det är i kolumnen på höger sida av rullgardinsmenyn.Det ligger bredvid QuickTime-logotypen med den blåa "Q".
  • Om du inte ser det här alternativet i menyn till höger, klicka på Fri video i kolumnen till höger.Detta visar en lista över videoformat som du kan konvertera till gratis.
  • Bild med titeln Ändra AVI till MOV på PC eller Mac Steg 29
    10. Klick Bläddra (Frivillig).Om du vill spara den konverterade MOV-filen till en viss plats kan du göra det genom att klicka "Bläddra" längst ner på den fria WMV AVI Converter-appen, under "Profil" rullgardinsmenyn.Detta öppnar ett filbrowserfönster som du kan använda för att navigera till den plats du vill spara den konverterade filen.
  • Bild med titeln Ändra AVI till MOV på PC eller Mac Steg 30
    11. Klicka på en spara mapp och klicka på Öppna (Frivillig).När du har öppnat File Browser-fönstret, navigera till en mapp du vill spara den konverterade MOV-filen till.Klicka sedan Öppna I det nedre högra hörnet av fönstret File Browser.Detta väljer den plats du vill spara AVI-filen till efter att den konverterats till en MOV-fil.Om du inte väljer en ny plats sparas den i samma mapp som den ursprungliga AVI-filen.
  • Bild med titeln Ändra AVI till MOV på PC eller Mac steg 31
    12. Klick Konvertera.Det är den stora blå knappen i det nedre högra hörnet av den fria WMV AVI Converter-appen.Detta konverterar alla kontrollerade filer i listan till det filformat du valt (MOV).En blå bar nedan "Framsteg" Visar den totala andelen av varje video som har konverterats.Längre videor kan ta ett tag att konvertera.
  • Bild med titeln Ändra AVI till MOV på PC eller Mac Steg 32
    13. Klick Avslutad.Det är den blå knappen i nedre högra hörnet.Detta tar dig tillbaka till huvudskärmen på den gratis WMV AVI Converter-appen.De MOV-filer du bara konverteras finns i den mapp du valde för att spara dem.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande