Så här aktiverar du anmälningsfältet på en android

Baren längst upp på skärmen fungerar som en anmälningsfält, så alla appar som du har satt för att varna dig om vissa händelser (som missade telefonsamtal) kommer att visas där. Eftersom anmälningsfältet är en standardfunktion med Androids, lär du dig hur du visar dina meddelanden på din låsskärm och andra sätt att använda anmälningsfältet i Android 11. Som standard, om du ser en anmälningsikon i anmälningsfältet som du vill se mer om, svepa ner en gång från toppen av skärmen för att utöka dina meddelanden.

Steg

Metod 1 av 2:
Visar meddelanden på låsskärmen
  1. Bild med titeln Aktivera anmälningsstången på ett Android steg 1
1. Öppna Inställningar. Du kan hitta växellådans ikon i snabbmenypanelen genom att svepa ner från toppen av skärmen eller du kan hitta appikonen på en av dina hemskärmar, i applådan eller genom att söka.
  • Bild med titeln Aktivera anmälningsstången på ett Android steg 2
    2. Knacka Låsskärm. Du kan istället se "Anmälningar" eller något liknande språk. Dessa menyalternativ varierar mellan tillverkare.
  • Du kanske behöver hitta inställningarna för låsskärmen i "Meddelanden Meny så om du måste trycka på "Anmälningar" I menyalternativen trycker du på för att navigera till anmälningsinställningarna för din låsskärm. Vissa telefoner, som Samsung Galaxy, visar dig förslag på liknande inställningar längst ner på skärmen.
  • Bild med titeln Aktivera anmälningsstången på ett Android steg 3
    3. Tryck på växeln bredvid Anmälningar För att aktivera det. Du ser då att dina meddelanden visas på din låsskärm såväl som anmälningsfältet längst upp på skärmen.
  • När du har tagit upp växeln för att slå på den kan du ändra inställningarna här för att anpassa dina meddelanden. Om du till exempel bara vill ha din anmälan att visa dig ikonen för appen som skickade meddelandet, tryck på Visa stil > Detaljer. Du kan också trycka på strömbrytaren bredvid "Dölja innehåll" För att förhindra meddelanden från att visa dig mer än ikonen för appen kommer den från.
  • Metod 2 av 2:
    Snoozing meddelanden
    1. Bild med titeln Aktivera anmälningsstången på ett Android-steg 4
    1. Öppna Inställningar. Du kan hitta växellådans ikon i snabbmenypanelen genom att svepa ner från toppen av skärmen eller du kan hitta appikonen på en av dina hemskärmar, i applådan eller genom att söka.
  • Bild med titeln Aktivera anmälningsstången på ett Android-steg 5
    2. Knacka Anmälningar. Du kan se en meny som heter "Apps & Notifications" istället, och då måste du trycka på "Anmälningar" om igen.
  • Bild med titeln Aktivera anmälningsstången på ett Android steg 6
    3. Tryck på växeln bredvid Svep åt vänster eller höger för snooze. Nu när du får en anmälan, kan du snooze det och få en påminnelse om det senare. När du får anmälningsbannerns varning, svepa det ungefär hälften så mycket som en vanlig svep och du får se klockikonen. Tryck på den ikonen och det kommer att snooze i en timme (eller tryck på nedåtpilen och välj en annan tid).
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande