Så här lägger du till information till google maps

Google Maps tillåter en person att lägga till vissa bitar av information. Du kan ange detaljer om en plats eller lokal verksamhet som namn, adress, kategori, webbplats och telefon. När en person har lagt till information till Google Maps kan hela världen kunna se den information du har lagt till. Information läggs till i Google Maps via Google Map Maker.

Steg

Metod 1 av 2:
Lägga till information till Google Maps webbplats
  1. Bild med titeln Lägg till information till Google Maps Steg 1
1. Besök Google MapMaker. Öppna en ny webbläsarflik och gå till Google Mapmaker webbplats.
  • Bild med titeln Lägg till information till Google Maps Steg 2
    2. Klicka på den blå "Logga in" -knappen. Det ligger längst upp till höger på sidan. Detta leder dig till inloggningssidan för Google-konto.
  • Bild med titeln Lägg till information till Google Maps Steg 3
    3. Logga in. Ange din Google-e-postadress och lösenord i de angivna fälten och klicka på den blå "Logga in" knappen strax under fältet Lösenords textfält.
  • Om du inte har ett Google-konto måste du skapa ett konto och återgå till sidan Google Maps.
  • Bild med titeln Lägg till information till Google Maps Steg 4
    4. Navigera till det område där du vill lägga till information. Detta kan uppnås genom något av följande:
  • Genom att klicka på någon punkt på den aktuella kartan och dra den med musen och sedan zooma in och ut tills du hittar ditt område. Du zoomar in och ut med PLUS (+) och minus (-) -panelen som finns längst ned till höger på sidan. PLUS-tecknet zoomar in och minustecknet zoomar ut.
  • Genom att ange en plats i sökfältet. Detta sökfält finns längst upp till vänster på sidan. Ta markören och klicka in i sökfältet och skriv sedan namnet på platsen. När du skriver, kommer Google Maps att föreslå möjliga platser som du kan välja genom att klicka på dem i rullgardinsmenyn som visas.
  • Bild med titeln Lägg till information till Google Maps Steg 5
    5. Lägg till en ny plats. Gör det här genom att klicka på den röda "Lägg till ny" knappen längst upp i mitten på sidan. En meny kommer att falla ner. Från här, välj "Lägg till en plats."
  • Bild med titeln Lägg till information till Google Maps Steg 6
    6. Zooma in till det exakta området. Till det övre högra hörnet av kartfönstret är en fyrkantig låda märkt "Satellit."Klicka på den för att öppna Satellite View och zooma in i det exakta området du vill lägga till information.
  • Bild med titeln Lägg till information till Google Maps Steg 7
    7. Lägg till information. Högerklicka på den plats du vill lägga till på kartan och välj "Lägg till" från menyn som visas. En popup med en rullgardinsmeny visas. Den här menyn har ett antal kategorier som är ordnade i alfabetisk ordning.
  • Bild med titeln Lägg till information till Google Maps Steg 8
    8. Välj en kategori i rullgardinsmenyn.Nedrullningsmenyn har en pilikon som pekar nedåt. Klicka på den ikonen för att visa de tillgängliga kategorierna. Bläddra ner och klicka på din önskade kategori. En kategori kan vara gata, företag eller byggnad. Omedelbart efter att du har valt kategorin visas två textrutor.
  • Bild med titeln Lägg till information till Google Maps Steg 9
    9. Lägg till ett namn och beskrivning. I den första textrutan anger du namnet på platsen. Detta kan vara ditt företagsnamn. I den andra textrutan skriver du in en beskrivning för platsen.
  • Bild med titeln Lägg till information till Google Maps Steg 10
    10. Klicka på knappen Blue "Spara" för att lägga till informationen. Du har nu lagt till information i Google Maps!
  • Metod 2 av 2:
    Lägga till information på mobilapplikationen Google Maps
    1. Bild med titeln Lägg till information till Google Maps Steg 11
    1. Starta Google My Maps App . Leta reda på appikonen på enhetens startsida eller applåda och tryck på den. Mina kartor Applänkar med Google Maps för att ge alternativ för taggning.
    • Om du inte har min kartans app ännu, kan du ladda ner den gratis från App Store (iOS) eller Google Play (Android).
  • Bild med titeln Lägg till information till Google Maps Steg 12
    2. Tryck på menyikonen på startskärmen My Maps. Menyikonen är representerad av tre korta horisontella linjer som finns längst ner till vänster på skärmen. En ny skärm visas på telefonen med följande alternativ: "Ny karta" och "Öppna en karta."
  • Bild med titeln Lägg till information till Google Maps Steg 13
    3. Skapa en karta. Tryck på alternativet "Ny karta" för att skapa en karta. Detta leder dig till en skärm med ett textfält där du kommer in i kartnamnet. Ange namnet på kartan och tryck på "Okej."Kartvyn visas efter att ha tappat" okej."
  • Bild med titeln Lägg till information till Google Maps Steg 14
    4. Zooma in på det område du vill lägga till information. Zoomning uppnås genom att dubbelklicka på din telefonskärm tills den plats du behöver för att tagga är tydligt synlig.
  • Bild med titeln Lägg till information till Google Maps Steg 15
    5. Lägg till kartan. Långt tryck på området på din telefonskärm för att lägga till en information. En röd plats ikon med ett kors längst ner på det visas. Ikonen är placerad mid-screen och är obeveklig.
  • Tryck och håll din skärm för att flytta kartan så att platsikonets kors vilar på den plats du vill lägga till.
  • Bild med titeln Lägg till information till Google Maps Steg 16
    6. Lägg till ett namn och beskrivning. Tryck på den blå "Nästa" -knappen längst ner på skärmen. När du trycker på knappen "Nästa", blir du uppmanad att ange namnet på platsen i det första fältområdet och en beskrivning av platsen på det andra fältområdet.
  • Bild med titeln Lägg till information till Google Maps Steg 17
    7. Tryck på "Spara" för att spara din information. Knappen finns längst upp till höger på telefonskärmen. Du har just lagt till information till Google Maps.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande