Så här laddar du ner windows media center

Windows Media Center var Microsofts media PC-gränssnitt, och lät dig spela in live-tv, hantera och spela upp dina media och mer. Media Center har avbrutits, men du kan fortfarande få det för Windows 7 eller 8.1. Om du använder Windows 10 måste du använda en entusiasterad hackad version, eftersom Windows Media Center har blivit helt inaktiverad.

Steg

Metod 1 av 3:
Windows 10
1. Förstå processen. Windows Media Center har avbrutits, och stöds inte längre av Microsoft. På grund av detta är det inte möjligt att installera Windows Media Center det traditionella sättet du skulle göra det i Windows 10. Du kan använda följande steg för att få Windows Media Center igång, men var beredd på problem och quirks.
  • Bild med titeln Ladda ner Windows Media Center Steg 2
    2. Ladda ner de nödvändiga filerna. Du behöver en ompakad version av Windows Media Center skapad av entusiaster. Du kan ladda ner filen här, eller du kan söka efter WindowsMediaCenter_10.0.10134.0v2.1.rar och ladda ner den från en pålitlig plats på listan med resultat.
  • Du behöver möjligheten att öppna RAR-filer för att extrahera filerna. Du kan använda provversionen av WinRAR eller gratis 7-zip för att öppna RAR-filer. Ser Så här öppnar du RAR-filer för mer information.
  • Bild med titeln Ladda ner Windows Media Center Steg 3
    3. Extrahera mappen. Använd ditt RAR-extraktionsprogram för att öppna och extrahera filerna. Placera den på din Rots systemdrift (vanligtvis C: Drive).
  • Bild med titeln Ladda ner Windows Media Center Steg 4
    4. Öppna den mapp du extraherade filerna till. Du borde se flera filer här.
  • Bild med titeln Ladda ner Windows Media Center Steg 5
    5. Högerklicka på ._Trrights.cmd och klicka på "Kör som administratör". Ett kommandokustfönster visas och börja installera automatiskt.
  • Bild med titeln Ladda ner Windows Media Center Steg 6
    6. Högerklicka på .Installatör.cmd och välj "Kör som administratör". Ett annat kommandokustfönster visas. Du kommer att bli uppmanad att lämna fönstret när installationen är klar.
  • Bild med titeln Ladda ner Windows Media Center Steg 7
    7. Kör Windows Media Center. Du bör kunna starta Windows Media Center genom att söka efter det på Start-menyn, eller genom att titta i "Windows tillbehör" mapp.
  • Bild med titeln Ladda ner Windows Media Center Steg 8
    8. Ladda ner ytterligare codecs (om det behövs). Vissa användare har rapporterat problem som spelar alla sina filer på grund av saknade codecs. Om så är fallet kan du installera codec packs från olika källor online. Leta efter "Haj" Codec Pack för Windows 10 och 8.1. Det kommer att lägga till MKV, AVI ,, MOV, och annat Codec-support.
  • Metod 2 av 3:
    Windows 8.1
    1. Bild med titeln Ladda ner Windows Media Center Steg 9
    1. Förstå processen. Windows Media Center ingick inte i Windows 8 när den släpptes, och är endast tillgänglig i Pro-versionen av Windows 8.1. Det ingår inte i standardversionen av 8.1, vilket innebär att du måste uppgradera till Pro för att kunna använda Windows Media Center. Detta är det enda rättsliga sättet att få Windows Media Center på Windows 8.1
  • Bild med titeln Ladda ner Windows Media Center Steg 10
    2. Uppgradera Windows 8 till 8.1, om det behövs. Du behöver Windows 8.1 För att installera Pro Pack eller Media Center Pack, som låter dig köra Windows Media Center. Uppgraderingen till 8.1 är gratis, och du kan få den från Windows Store. Ser Så här laddar du ner gratis Windows 8.1 Uppdatering För detaljerade anvisningar om uppgradering av Windows 8 till 8.1.
  • Bild med titeln Ladda ner Windows Media Center Steg 11
    3. Bestäm vilket paket du behöver. Det finns två olika förpackningar som ger Windows 8.1 Tillgång till Media Center, och förpackningen du behöver beror på vilken version av Windows du har. Tryck på ⊞ Win+Paus För att se din version.
  • Pro Pack ($ 99) - Detta uppdaterar standardhemversionen av Windows 8.1 till Windows 8.1 Pro, och inkluderar även Windows Media Center.
  • Media Center Pack ($ 9.99) - Den här uppdateringen är för Windows 8.1 PRO-användare, och lägger till Windows Media Center till Windows 8.1 pro.
  • Bild med titeln Ladda ner Windows Media Center Steg 12
    4. Köp uppgraderingen. Du kan köpa uppgraderingspaketet direkt från Microsoft, eller du kan köpa en nyckel från en återförsäljare från platser som Amazon och bästa köp.
  • Bild med titeln Ladda ner Windows Media Center Steg 13
    5. Lägg till den nya paketnyckeln till Windows 8.1. När du har nyckeln kan du ange den i Windows så att din uppgradering kan laddas ner och installeras.
  • Tryck på ⊞ Vinn och typ "Lägg till funktioner".
  • Välj "Lägg till funktioner i Windows 8.1".
  • Välja "Jag har redan en produktnyckel".
  • Ange nyckeln till fältet.
  • Bild med titeln Ladda ner Windows Media Center Steg 14
    6. Vänta på att dina filer ska installeras. Efter att ha kommit in i tangenten och acceptera villkoren laddas uppgraderingsfilerna och installeras. Din dator startar automatiskt när installationen är klar. När datorn startas om och du får bekräftelse på att installationen är klar kan du starta Windows Media Center från startskärmen.
  • Bild med titeln Ladda ner Windows Media Center Steg 15
    7. Stäng av uppgradering till Windows 10. Alla Windows 8.1 användare erbjuds en gratis uppgradering till Windows 10, men om du är beroende av Windows Media Center kanske du vill undvika uppgraderingen. Windows Media Center har blivit avbrutet och är inte tillgängligt på Windows 10. Du kan använda lösningen längst upp i den här artikeln, men du kanske inte kan få den att fungera ordentligt. För närvarande, överväga att hålla fast med Windows 8.1.
  • Metod 3 av 3:
    Windows 7
    1. Bild med titeln Ladda ner Windows Media Center Steg 16
    1. Se till att du har rätt version av Windows 7. Media Center är tillgängligt gratis för alla versioner av Windows 7 förutom Starter och Home Basic. Om du har någon av dessa versioner måste du uppgradera till minst hembidrag för att få tillgång till Media Center.
    • Du måste köpa en uppgraderingsnyckel om du vill uppgradera din version av Windows 7. Dessa kostar vanligtvis cirka $ 100, men kan vara svårt att hitta nu att Windows 7 blir äldre. Detta är det enda rättsliga sättet att få Windows Media Center i starteren eller hemma grundläggande versioner av Windows 7.
  • Bild med titeln Ladda ner Windows Media Center Steg 17
    2. Öppna kontrollpanelen. Om du har en stödd version av Windows 7, men kan inte öppna Windows Media Center, kan det troligen vara inaktiverat under installationen. Du kan börja aktivera den från kontrollpanelen, som du kan öppna från Start-menyn.
  • Bild med titeln Ladda ner Windows Media Center Steg 18
    3. Klick "Program" eller "Program och funktioner". Detta öppnar en lista över alla program som är installerade på din dator.
  • Bild med titeln Ladda ner Windows Media Center Steg 19
    4. Klick "Slår på eller av egenskaper i Windows". Detta öppnar en lista över alla Windows-funktioner som har blivit aktiverade eller inaktiverade. Du behöver administratörsåtkomst för att öppna den här listan.
  • Bild med titeln Ladda ner Windows Media Center Steg 20
    5. Expandera "Media-funktioner" alternativ. Du bör se tre olika alternativ när du expanderar det: "Windows DVD Maker", "Windows Media Center", och "Windows mediaspelare".
  • Om du bara ser "Windows mediaspelare", Du har antingen Windows 7 starter eller hemmabas. Det är inte möjligt att lagligt få Windows Media Center i dessa versioner. Du måste uppgradera till en version av Windows 7 eller 8.1 som stöder Windows Media Center.
  • Bild med titeln Ladda ner Windows Media Center Steg 21
    6. Markera rutan Windows Media Center. Klick "OK" För att börja installera funktionen. Det kan ta flera minuter att slutföra.
  • Bild med titeln Ladda ner Windows Media Center Steg 22
    7. Starta Windows Media Center. Efter att ha aktiverats kan du hitta Windows Media Center i din Start-meny. Om du inte kan hitta den, skriv "Windows Media Center" in i sökfältet.
  • Bild med titeln Ladda ner Windows Media Center Steg 23
    8. Undvik uppgradering till Windows 10. Om du är beroende av Windows Media Center kanske du vill stänga av den kostnadsfria uppgraderingen till Windows 10. Microsoft har avslutat Windows Media Center-projektet, och det stöds inte längre i Windows 10. Det finns en lösning som är tillgänglig som beskrivs högst upp på den här sidan, men det resulterar i begränsad funktionalitet.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande